Versetul zilei

Saturday, June 2, 2012

Cine este Dumnezeu?!

Cine este Dumnezeu? Ţi-ai pus această întrebare? Şi dacă da, ai găsit răspuns? Iar dacă ai găsit un răspuns, eşti tu sigur că e răspunsul corect?
 Cine este Dumnezeu? Aceasta este o întrebare pe baza căreia se pot face multe afirmaţii dar oare câte dintre ele sunt adevărate? Sunt sigură că fiecare dintre voi are deja un răspuns, dar cât de siguri sunteţi  de răspunsul pe care îl aveţi? Pentru unii, Dumnezeu poate să fie un zeu, o divinitate, un prieten, un tată, un monstru, sau poate pentru unii nu există. Dar cine poate să zică cu adevărat cine este Dumnezeu?  Unui om îi poţi pune o etichetă, îi poţi găsi un loc anume, catalogându-l după nume, după vârstă, după religie, după sex, după comportament şi cu toate acestea se spune că este nevoie să petreci mult timp lângă o persoană şi tot nu ajungi să spui cine este cu adevărat. Oare, cum putem noi să spunem cine este Dumnezeu cu adevărat când nici măcar nu îl vedem?  Poate că unii dintre voi spun că e simplu, pentru că El nu există iar dilema este rezolvată. Eu am totuşi o altă părere.  Nu este nevoie să îl vezi pe Dumnezeu sau să ştii de unde vine ca să îţi dai seama cine este. Dumnezeu nu poate fi etichetat şi inclus într-o anumită categorie, Dumnezeu nu este ca oamenii. Iar ca să îţi dai seama cine este El trebuie să te dezlipeşti de ceea ce înseamnă raţiune şi să priveşti prin prispa credinţei, acolo îl vei vedea aşa cum nu L-ai mai văzut niciodată şi-ţi vei da seama cine este Dumnezeu, El este Cel prin care toate au luat fiinţă dar şi Cel care ţi-a arătat ce înseamnă să iubeşti, să ierţi şi să trăieşti,  pentru că fără El nu ai fi avut viaţă.

13 comments:

  1. Foarte frumos ai scris shi chiar ai dreptate in tot ceea ce spui.<3 Orice s'ar intampla Dumnezeu ne va fii alaturi shi ne va arata calea cea buna:). Chiar ma bucur ca ai evidentiat acest subiect, pentru ca este foarte important:)
    Superb:X

    ReplyDelete
  2. A reusit cineva sa se dezlipeasca de ratiune si sa-l vada? Sau cine a ajuns la aceste concluzii? Astea sunt intrebarile mele. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nu stiu la ce te referi cand zici sa se dezlipeasca de ratiune si sa il vada, sa vada cum e El, sau cum arata El? Cel mai bine il cunosti si prin cunosti ma refer la cum e El, atunci cand crezi, dar sunt oameni de stiinta, care au cercetat totul, care au fost interesati de lume, si totusi au ajuns la concluzia ca El exista, deci daca stam sa o luam rational tot la Dumnezeu ajungem.

      Delete
  3. Ești sigură de tot ceea ce susții? Dacă da, de ce?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da sunt sigura de ceea ce sustin, altfel nu as mai sustine asa ceva! De ce? Pentru ca sunt multe experiente de care am avut parte, prin care am vazut cum intervine Dumnezeu.

      Delete
  4. Foarte frumos!
    Intr-o lume in care nimeni nu se mai sinchiseste sa il caute pe Dumnezeu, tu vii si ne dai o lectie.
    A fost o vreme in care aveam anumite indoieli... de ce sa mint!? asta e adevarul!
    Am inceput la un moment dat sa imi pun anumite intrebari si am inteles: Dumnezeu e mult mai mult decat ceea ce putem intelege noi. Imi place sa spun ca El e un sirag de margele, iar margelele sunt sufletele tuturor oamenilor de pe planeta; pentru ca El e in fiecare dintre noi! E IUBIRE!
    Si ma doare sa aud ca ceilalti nu il gasesc... Speranta e ultimul lucru care imi ramane.

    ReplyDelete
  5. Eu am o singura teorie si este una foarte simpla : Dumnezeu pentru mine este Tatal Meu si el semnifica totul pentru mine. Am incredere in EL mai mult decat am in mine si cred in totalitate in existenta lui .

    ReplyDelete
  6. foarte frumos...cred ca Dumnezeu exista insa isi face simtita prezenta doar in viata UNORA !!!!

    ReplyDelete
  7. Nimeni nu stie cine este sau cum arata.Dar de existat cu siguranta exista iar tot ce ai spus e perfect adevarat...daca nu era tot ce a creat el omul nu putea simti si tot ce ai mentionat tu sunt exact de aceiasi parere! :) Mi-a placut mult articolul.

    ReplyDelete
  8. El este raspunsul ma majoritatea intrebarilor :"3.
    Nobody loves us more than God ...

    ReplyDelete
  9. Se spune ca e mai important sa ai intrebari decat raspunsuri.
    Asculta melodia:http://www.youtube.com/watch?v=xZEO1Lug25s
    Versurile au legatura cu ce ai scris tu aici!O zi superba!:*

    ReplyDelete