Versetul zilei

Friday, September 27, 2013

Parcă astăzi s-ar zice: ”Trăiesc pentru bani”

Noi, oamenii alergăm după multe lucruri, dar mai mult decat orice alergăm după bani.
Și de ce să nu o facem din moment ce este nevoie de ei pentru a putea trăi?
Dar totuși mi se pare mie, sau în ziua de astăzi banii au devenit mai mult decât necesari? 
Adică, normal e să spui, ”am nevoie de bani pentru ca să pot trăi”, dar parcă astăzi s-ar zice ”trăiesc pentru bani”. 

Ceea ce vreau să spun este că suntem nesătuli de bani, nu ne oprim la strictul necesar, vrem mai mult și singurul lucru pentru care ne stoarcem puterile sunt banii.

Întrebarea este, se merită?

Toată lumea este preocupată să își facă o carieră, să lucreze într-un domeniu de pe urma căruia se poate câștiga mult. Și de multe ori punem accentul atât de mult pe carieră, pe bani încât neglijăm ceea ce este cu adevărat important. 
Cu siguranță că sunt mulți care pun cariera pe primul plan și familia pe al doilea plan, dar oare până la urmă cu ce rămânem?
Oare e mai important să ai grijă de trup, sau de suflet?
De ce totuși banii ăștia ne fac să ne chinuim zilnic, dar persoanele dragi, cerșesc din timpul nostru?
Câți dintre noi sunt preocupați să iubească?
Câți dintre noi au curajul să spună măcar odată,” nu am timp de lucru, astăzi stau cu cei dragi.” Totuși, spuse altfel (”nu am timp , lucrez,”) sunt folosite destul de des aceste cuvinte.

Nu ar trebui să ne punem un semn de întrebare?

Nu trebuie să mai menționez de faptul că dacă banii sunt pe primul loc, Dumnzeu probabil e pe ultimul. De fapt, lucrurile ar trebui să stea cu totul și cu totul altfel. 
Poate ar trebui să ne revizuim ordinea priorităților.Viața e scurtă, banii nu-i vom lua cu noi după ce vom muri, banii nu oferă fericirea, nici măcar nu o întrețin. Adevărata fericire poate să fie și o sărăcie petrecută alături de oamenii pe care îi iubești, și având o inimă mulțumitoare, adevărata fericire e lângă Dumnezeu. 

Nu zic că nu e important să îți faci carieră, sau să câștigi bine, nu zic că nu trebuie și că nu este nevoie de muncă, zic doar, că trebuie să ne oprim la strictul necesar, și să nu devenim lacomi, trebuie să acordăm timp și pentru suflet.

2 comments:

  1. Frumos articol, mi-a placut :) seara faina.

    ReplyDelete
  2. Tu ai mare dreptate cu ceea ce spui, insa societatea in care traim ne obliga practic sa lucram cat mai mult pentru a putea supravietui. Si ma refer stric la cei ce lucreaza cinstit, nu fura si nu fac mananri. Cetateanul de rand este exploatat la maxim de catre conducere, iar la sfarsitul lunii cand se trage linia si cetateanul nostru de rand trebuie sa'si primeasca banii constata ca primeste minimul pe economie sau poate chiar mai putin(da, sunt angajatori care platesc mai putin decat minimul pe economie, dar totusi au angajati pentru ca nu au in alta parte unde sa se duca). Care e concluzia? Cea pe care ai tras'o si tu...munca multa, timp petrecut cu cei dragi tot mai putin...dar completez concluzia ta si spun ca pentru unii suna asa: munca multa, timp petrecut cu cei dragi tot mai putin, bani tot mai putini.
    Sa concluzionez si eu ca m'am lungit, dar este un subiect ce ma intriga, societatea din ziua de astazi obliga oamenii sa se comporte astfel

    ReplyDelete