Versetul zilei

Friday, February 3, 2017

Ce apreciază fetele la un băiat

Sursă imagine: deviantart.com

Zilele trecute am publicat acest articol : Ce apreciază băieții la o fată”.  Le spusesem băieților să stea pe aproape căci va exista un articol și pentru ei. Așadar, am rugat câteva fete să ne zică ce apreciează ele la un băiat. 

Răspunsurile sunt următoarele:
  • Ela - În primul rând m-aș uita la relația lui personală cu Dumnezeu și la modul în care se raportează la aceasta. M-aș uita la lucrurile care contează cu adevărat și la valorile pe care le are. Apreciez acel băiat care este atent la cei din jurul său, care pune mare preț pe adevăr, pe respect, pe empatie. 
  • Ana - Eu apreciez cel mai mult la un bărbat, abilitatea lui de a acorda atenție unei femei, de a sti să fie bărbat atunci când trebuie. Apreciez sufletul lor care este atât de sensibil, sensibilitate ce nu prea este arătată dar care se simte, mi se par frumoase acele emoții atât de profunde. Apreciez abilitatea de manipulare pe care o au ei în general, dar nu manipulare într-un sens rău. Apreciez suma emoțiilor pe care ei le dobândesc în timp și faptul că de cele mai multe ori știu să și le controleze.
  • M. - Ce apreciez eu la un băiat? Nu mă cucerește prea mult exteriorul chiar dacă și el contează: aspect îngrijit, îmbrăcat ok, etc. Dar știi ce îmi place cel mai mult la un băiat? Credința. Puterea de a se ridica atunci când toți îi spun că nu se mai poate. Relația lui cu Dumnezeu. Iubirea. Micile gesturi pe care le face cu toată dragostea. Faptele sale. Râsul său. Puterea de a zâmbi atunci când sufletul îi plânge. Înainte de a fi bărbat, ești un om, ai sentimente. Nu le ascunde doar pentru a părea puternic. A-ți arăta trăirile nu înseamnă slăbiciune. Bucură-te! Trăiește! Te admir pentru ceea ce ești, pentru ceea ce faci, pentru înfrângerile și victoriile tale.
  • Alina - Eu apreciez la un băiat onestitatea, apreciez atunci când nu se ascunde să arate cât ține la persoana de lângă el, indiferent că sunt doar ei doi sau mulți alții pe lângă.
  • Bianca - Principalele caracteristici pe care eu le apreciez la un băiat sunt: loialitatea, respectul și controlul. Dacă le are pe acestea restul vine de la sine.
  • L. - Apreciez la un băiat sinceritatea, răbdarea, personalitatea lui și caracterul. Apreciez un băiat care știe ce vrea de la viață și pentru ce luptă, știe cum să îți aducă zâmbetul pe buze chiar și în cele mai proaste momente ale tale; un băiat care știe să te asculte, să îți fie alături atunci când ai nevoie. Apreciez un băiat care este credincios și știe cum să se raporteze la Dumnezeu, care este fidel și responsabil. Apreciez un băiat care își respectă părinții, care e gata să îi ajute pe cei din jurul său și să îi pună pe alții mai presus. Apreciez un  băiat care are sufletul mare și iubește din toată inima. Și sunt mândră și bincuvântată să zic, că băiatul la care mă refer este chiar soțul meu, darul lui Dumnezeu pentru mine.

12 comments:

  1. Cand apreciezi un barbat, deja il iubesti si cand iubesti apreciezi totul la el, indiferent ce face si cum face. Un barbat trebuie sa fie un gentleman. Daca este un gentleman, va sti sa se poarte indiferent de postura in care se afla, mai ales in iubire.
    Daca as fi femeie as aprecia:
    - sa faca fiecare persoana draga sa se simta speciala si pretuita, chiar si de la distanta;
    - calitatille(inteligenta, intelepciune, educatie), unui barbat, atrag inima unei femei;
    - sa aiba curajul sa spuna: ramai in viata mea;
    - Dumnezeu sa fie busola vietii lui;
    Cand doi oameni( femeie si barbat), sun atrasi unul de celalat prin iubire adevarata, fara nimic la schimb, se vor respecta unul pe celalalt si se vor aprecia reciproc, INTOTDEAUNA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu zic ca poti aprecia un baiat si fara sa il iubesti in acel sens. In sensul ca poti aprecia un coleg de munca, pentru ca de exemplu este corect sau om integru, sau poti aprecia un vecin, coleg de scoala, etc. Insa da, aici in parerile stranse cred ca fetele s-au referit mai mult la cel pe care il iubesc deja sau la cel pe care si-ar dori sa il iubeasca. Frumoase lucruri, ai aprecia.

      Delete
    2. Evident ca apreciezi un om indiferent ca este iubit sau o alta persoana,dar cred ca nuanta intrebarii tale este pentru persoana iubita.

      Delete
  2. Cred ca trebuie sa faceti diferenta intre 'apreciere' si 'dragoste'!Asa cum spui singura in raspuns la comentariul lui Geluu... Dar sa stii ca dragostea fara apreciere, si din partea lui si din partea ei nu e dragoste... pentru ca atunci cand îi spui 'te iubesc' îi amintesti ca el (ea) este viata ta si desigur ca nu poti decat sa-ti apreciezi viata! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, aici vorbeam de apreciere, dar cred ca persoanele s-au dus catre apreciarea unui persoane iubire sau a unui potential iubit.

      Delete
  3. Ce frumos e articolul acesta! Fetele care ți-au răspuns la întrebare au însumat în răspunsurile lor multe calități esențiale și care se regăsesc încă în mulți băieți (deși mai există și opusul care domină unele caractere masculine).

    Acum că îmi pun și eu întrebarea asta, îmi dau seama că sunt în stare să enumer tot felul de aspecte exterioare (care și alea contează, nu zic nu), dar și o mulțime de tâmpenii. Și revenind la sinceritate, nu-mi plac comportările „pe termen scurt”. Genul ăla de ipocrizie al cavalerului plin de flori și înflorituri, sărutări de mână, epitete venite de pe lună și alte asemenea falsități. Orice ai aprecia la un băiat, lucrul acela trebuie să fie adevărat, să-i aparțină cu adevărat caracterului lui. E ca și cum doi oameni s-ar căsători și după 2luni de zile, maxim un an, el și-ar da arama pe față: ar deveni genul ăla de bestie violentă din memoria căruia s-au șters brusc toate cavalerismele de doi bani. Deci, da, orice calitate ar avea cineva, să fim siguri că nu izvorăște din ipocrizie, fiind, de fapt, doar o prefăcătorie ieftină.

    Felicitări pentru articol și, de asemenea, pentru blog. Mă pun să mai citesc câte ceva de pe-aici și mă înscriu (follow). Mă bucur că te-am găsit! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc mult, Simina pentru parere si complimente. Ma bucur ca ti-ia placut articolul :D Da, asa este, trebuie avut grija la lucrurile acestea si observat totul cu atentie, din pacate mai sunt si astfel de persoane.

      Delete
  4. Foarte fain articolul si parerile fetelor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur ca ti-a placut :D si ma bucur sa te revad pe aici.

      Delete
  5. Sunt atat de multe de spus, incat am putea scoate o carte, noi fetele! :)

    ReplyDelete