Versetul zilei

Saturday, January 13, 2018

Nu pierde călătoria

E mult prea prețioasă viața ca să o trăiești fără vreun sens, ca să o trăiești fără să furi clipele pe care ți le oferă timpul și să le valorifici la maxim. Să nu storci tot ce poți din ea. 

Timpul pe care îl ai aici este un dar, nu o eternitate. Încetează să te mai prostești, să mai trăiești în neștire și în nepăsare. Ești un suflet așa că atinge suflete. 

E mult prea prețioasă viața pentru ca să nu petreci timp cu cei dragi ai tăi, să nu le spui în fiecare zi cât de mult înseamnă pentru tine. Să nu le mulțumești, să nu îi ierți, să nu le zâmbești. 

E mult prea frumoasă viața pentru ca să stai supărat. Să nu vezi părțile frumoase. Îmbrățișează oamenii. Savurează o ciocolată caldă. Fă-ți timp să privești cerul, neapărat, și nu numai o dată. Fă-ți timp să îl privești la răsărit, la amiază, la apus și în miez de noapte. Cerul pune spectacole pentru tine în fiecare zi. Fă-ți timp.
Zâmbește. Treci pe lângă cineva și spune-i o vorbă bună. Fă ceva ce îți place doar pentru simplul fapt că îți place. Iubește. Culege o floare. 

E mult prea prețioasă viața pentru ca să nu o apreciezi. Să nu cauți o direcție și un sens. Pentru ca să te gândești numai la datorii, necazuri și joburi. Începe astăzi să trăiești. Deschide ochii. Viața e mai mult decât atât. Mai mult decât jobul la care mergi în fiecare zi, hainele pe care le pui pe tine și banii pe care îi câștigi. Mai mult decât impresia pe care o au alții despre tine și chiar mai mult decât propria ta părere despre tine. 

Urmărește o pasăre în zbor. Deschide-ți orizontul, întinde-ți aripile și zboară. Ești liber. Liber să iubești, să dăruiești, să primești. Liber să ai pace și iertare. 
Urmărește lucrurile frumoase care ți se întâmplă zilnic. Acceptă pupicul dat de un copil. Apropie-te de oameni. Citește o carte frumoasă. Urmărește un film. Ascultă o melodie. Observă natura și reflectează. 

Am citit ceva într-o carte.  

Trăiești un moment. Vezi o imagine. Te uiți la ea, analizezi totul și apoi închizi ochii și ți-o imaginezi. Gata. Deschide ochii. Acum, momentul acela e captat pentru totdeauna.

Savurează totul, nimic nu e pentru totdeauna. Iar Pământul acesta este o călătorie, un drum spre o destinație finală. 

Nu pierde călătoria în timp ce încerci să ajungi la destinație și în timp ce savurezi călătoria nu uita care îți este destinația. 
Sursă imagine: Pinterest

4 comments:

  1. Cine îsi cunoaste originea se va bucura din plin de fiecare clipa a vietii, cunoscându-si identitatea, sensul si scopul calatoriei prin aceasta viata relativa, scurta si imprevizibila, aceasta vale a umbrelor mortii, stiind si asteptând cu drag si dor sosirea ACASA la TATAL !
    Binecuvântari sfinte, Suflet frumos!

    ReplyDelete
  2. Ganduri atat de pretioase, deosebite si care merg la suflet! am retinut un gand: "Fă ceva ce îți place doar pentru simplul fapt că îți place."
    Multumesc de pozitivitatea impartasita! Cu siguranta am sa revin!
    O seara de duminica frumoasa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc frumos pentru ganduri si ma bucur ca ai ramas cu ceva de aici :) Te mai astept atunci! O duminica placuta!

      Delete