Versetul zilei

Tuesday, March 13, 2018

O, copilul Meu, de ce plângi acum?

De ce plângi acum și de ce suspini? De ce strigi către Mine în acorduri de tăcere, prin vorbe mute și nerostite sperând să te aud? Nu știi că sunt Același? Că sunt Cel ce ți-am condus pașii până acum, Cel ce te-a purtat cu atâta grijă și cu atâta dragoste pe brațele Sale?

O, copilul Meu, de ce plângi acum? Nu vezi că stau chiar lângă tine? Vreau lacrimile să ți le șterg, vreau pașii să ți-i călăuzesc, vreau ca tu să crești și să îți iei zborul.

De ce te îndoiești? De ce te temi?De ce descurajezi? De ce te pierzi?

Oare nu vocea Mea ai auzit-o până acum? Oare nu am fost Eu cu tine la orice pas? Tu știi bine că până și în cele mai mici lucruri ți-am fost scăpare. Tu știi că nimic nu este prea greu pentru Mine. Și mai știi că ți-am spus: Harul Meu îți este de ajuns.
Sau ai uitat deja?

Șterge-ți lacrimile. Alungă-ți suspinele. Te aud chiar și când strigătul îți este mut. Te văd chiar și când tu nu mă poți vedea pe Mine. Te privesc și veghez asupra ta în orice clipă și nimic nu îmi trece cu vederea. Ce este prea greu pentru Mine?

Bani, casă, inimi. Am acces la toate. Am acces și la haine. Am acces și la mâncare. Am acces la toate. De ce îți pierzi credința?

Ți-am promis că voi fi cu tine.
Azi ai văzut curcubeul și te-ai minunat. Apoi ți-ai zis că e promisiunea lui Dumnezeu pentru tine. Însă nu ai pomenit nimic legat de ce ar putea însemna acea promisiune. Te-ai dus cu gândul în trecut, cu gândul la Noe. Acum, lasă-Mă să îți promit ceva, din nou ție:
„Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi” (Evrei 13:5)
Înțelegi acum?
Îți văd efortul. Îți văd supărarea. Oprește-te. Lasă-Mă pe Mine. Nu ți-am spus niciodată să lupți de unul singur. Oprește-te. Lasă-Mă pe Mine. Îți voi da odihnă.

Cu drag, Tatăl Tău ceresc, 
Dumnezeu.

Sursă imagine: Deviantart

1 comment: