Versetul zilei

Friday, July 6, 2018

Noaptea, când stelele sclipesc...

E o noapte caldă de vară și greierii cântă. Un sentiment lin și ușor coboară, ajunge până la inima mea și pare că vrea să îmi spună să iau o pauză de la zgomotul produs de lume. 

De fapt ce e viața?
Nu cumva e acel ceva pe care uităm să îl mai băgăm în seamă din cauza grabei noastre prin toate lucrurile?

Se aud greierii și stelele scânteiază. Mă întreb, oare ce face Dumnezeu acum...

Se zice că lucrurile simple și mici sunt de fapt cele mai frumoase, oare de ce le împingem în cel mai îndepărtat colț al inimii noastre? De ce lăsăm lumea, zgomotul și graba să strice tot? 

Hai să o luăm o pauză. Tu și cu mine. Aici și acum. Pentru cine vrea să asculte, se aude liniștea nopții și cântecul greierilor. Pentru cine vrea să vadă, afară se întrezărește cerul plin de stele și de vise. Pentru cine vrea să creadă, dincolo de toate, undeva de foarte aproape, Dumnezeu încă zâmbește și face chemări la credință. 

E o noapte caldă de vară și greierii cântă. Eu stau în casă cu geamul deschis și îi ascult. Mă întreb oare, cântecul lor poată să ajungă și până la inima mea?
Mă întreb oare, liniștea de afară poate ajunge până la mine?

Un sentiment lin și ușor coboară, intră pe geam, ajunge până la sufletul meu și pare că îmi șoptește încet la ureche: da. 

Cât timp există un astăzi oprește-te din alergare, ascultă liniștea nopții, ascultă cântecul greierilor, ascultă inima lui Dumnezeu și lasă-ți sufletul să creadă și să viseze, căci noaptea, când stelele sclipesc, totul e posibil.

Sursă imagine: Instagram

2 comments:

  1. Ai dreptate ! Eu stau la casă şi aud greierii seara... Dar să stau mult pe afară ca să privesc stelele,nu stau mult pentru că seara se lasă răcoarea... Dar din fugă, admir frumusețea boltei înstelate... mi-ar place să am seri de stat pe afără, să râdem şi să povestim...
    Dar Bunul Dumnezeu le orânduieste pe toate !
    Îți doresc un weekend minunat ! Pupic !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Din pacate nici eu nu am mai stat pe afara noaptea ca sa admir stelele...candva puteam sa fac asta, acuma parca mai greu. Dar ma bucur de ele tot asa din fuga. Iti multumesc pentru vizita si ganduri, asemenea!

      Delete