Versetul zilei

Sunday, March 14, 2021

Femeile Bibliei - soția lui Lot

 

Sursă imagine: Pinterest

De citit: Geneza 19: 12-2

Despre această femeie nu sunt specificate foarte multe lucruri, nici măcar cum o cheamă. O vedem totuși ca soție, mamă și soacră. 

”Lot a ieșit, și a vorbit cu ginerii săi, care luaseră pe fetele lui.” Geneza 14 a

”Când s-a crăpat de ziuă, îngerii au stăruit de Lot, zicând: Scoală-te, ia-ți nevasta și cele două fete, care se află aici, ca să nu pieri și tu în nelegiuirea cetății.” Geneza 19:15

Tot ce avea de făcut era să lase în urmă ce agonisise până atunci, să meargă alături de soțul și fiicele ei înainte, ascultând de Dumnezeu, dar nu a făcut-o. A întors capul și a plătit prețul despre care fuseseră avertizați. 

”După ce i-a scos afară, unul din ei a zis: Scapă-ți viața, să nu te uiți înapoi și să nu te oprești în vreun loc din Câmpie; scapă la munte, ca să nu pieri.”

”Atunci Domnul a făcut să ploaie peste Sodoma și peste Gomora pucioasă și foc de la Dumnezeu din cer.” Geneza 19:24

”Nevasta lui Lot s-a uitat înapoi și s-a prefăcut într-un stâlp de sare.” Geneza 19: 26

Mai departe, aceasta este pomenită în Luca, ca un avertisment dat de către Isus pentru noi. 

”Aduceți-vă aminte de nevasta lui Lot.” Luca 17:32

Ce am putea noi să învățăm de la această femeie? Eu deduc aici două lucruri. Primul, ascultarea de Dumnezeu trebuie să fie prioritară. Când Dumnezeu care îți este Creator și Tată îți spune anumite lucruri, tu ca și copil al Său ești îndemnat să îl asculți. Neascultarea de Dumnezeu atrage consecințe asupra ta. 

Cred că cel mai vizibil exemplu este umblarea în păcat. Dumnezeu, prin Cuvântul Său ne atrage într-un mod foarte clar atenția în privința păcatului. Totuși, de cele mai multe ori omul alege să păcătuiască. Problema cu păcatul este că la început pare un fagure cu miere, iar când fagurele de miere se termină, omul dă de butoiul cu rahat, se scaldă în el și nu mai are putere să iasă de acolo. Urmează apoi stadiul final: durerea și regretul. Asta în cazul în care îți vii în fire și realizezi ce ai făcut, altfel rămâi scufundat în butoi și ți se pare că mergi bine. Da, cuvinte cam dure, dar cam așa stă treaba cu păcatul. Întotdeauna păcatul va avea consecințe și nu doar asupra ta ci și asupra celor dragi ție. Ce poți să faci? Ascultă-L pe Dumnezeu, fugi de păcat, ieși de acolo!

Al doilea lucru pe care îl deduc aici este starea inimii. Zilnic trebuie să avem grijă de inima noastră, să vedem în ce stadiu e. Bate ea pentru cer sau bate pentru pământ? Inima soției lui Lot pare să fie lipită mai mult de pământ decât de Dumnezeu. Inima ta cum e?

Ne dorim uneori să credem că la Dumnezeu merge oricum. Că e în regulă dacă nu L-ai ascultat azi, că mâine îți vei cere iertare și că El e bun și iertător și treaba e ca și rezolvată. Adevărul e că oricât de mult am dori noi să vorbim de dragostea, iertarea și mila lui Dumnezeu, nu putem evita la nesfârșit caracterul Lui sfânt. 

Dragilor, știu, e greu de acceptat, dar adevărul e că Dumnezeu nu e doar dragoste, El este și sfințenie. El este drept și sfânt. În El nu se găsește păcat și tocmai de aceea El nu poate suferi păcatul. Dacă tu te numești copil al Său dar trăieși în mocirlă, pune-ți astăzi întrebarea, nu cumva ceva nu e bine în relația ta cu Dumnezeu? Există doar două stadii în care te poți afla. Ori ești cu Dumnezeu și mergi înspre sfințire, căutând să crești zi de zi câte puțin în adevărul Său. Ori ești de unul singur și te duci în jos, apucând fagurul de miere și îndreptându-te ca un orb spre butoiul cu rahat. 

Tu nu stai niciodată pe loc. 

Tu fie înaintezi, fie te afunzi. 

Întrebarea e ai habar pe unde e inima ta? 

No comments:

Post a Comment