Versetul zilei

Friday, September 30, 2011

Tu stii sa iubesti?

Iubirea e din Dumnezeu, pentru ca El este iubire, dar noi nu stim sa iubim.De ce spun asta?  Pentru ca pe masura ce trece timpul observ acest lucru la cei din jurul meu, inclusiv la mine.Exista persoane in viata noastra care se numesc crestini, persoane care sustin ca il au pe Dumnezeu in viata lor, dar care ranesc la tot pasul prin cuvintele lor. Nu vreau sa fiu rea, si nici sa intep, asa cum ar spune un prieten, pentru ca de multe ori ma gasesc si eu in astfel de ipostaze, dar inca incerc sa ma schimb. Insa, intre noi iubire nu mai exista, exista in schimb multe conflicte, multe injuraturi, multe tipete...


Oare asa vrea  Dumnezeu ca noi sa fim? Imi place mult aceasta afirmatie: " Iubirea e dn Dumnezeu, pentru ca El este iubire". El intr-adevar a stiut sa iubeasca, noi nu stim sa ne raportam decat la persoana noastra si sa ii ranim pe cei din jur.Este adevarat?  Sau doar eu observ acest lucru? Si daca da, de ce nu stim sa iubim? Oare nu din cauza ca nu vrem?


Cu siguranta este mult mai usor sa ranesti decat sa fii iubitor, pentru ca iubirea presupune sacrifciu si noua nu ne place sa facem sacrificii, pentru ca am devenit atat de comozi incat ne credem cineva. Poate o sa va spun un lucru dureros, nu suntem cineva, suntem un nimeni. Nu meritam nici macar viata, dar totusi El ne-a dat-o, asa ca haideti sa ne dam silinta sa-i iubim  macar pe cei din jurul nostru.
Tu stii sa iubesti?

9 comments:

  1. da pe Dumnezeu,pe parinti,pe bunici,dar un strain nu pot iubii asa cu una cu doua imi trebuie timp pentru mine iubirea vine cu timpu'

    ReplyDelete
  2. nu ma refeream la straini ci la persoane care sunt aproapiate de noi.

    ReplyDelete
  3. dar cand vine vorba sa iubesti pe cineva carre abia ai intalnit nu poti

    ReplyDelete
  4. iubirea cum vine..asa si dispare dar si cand vine ....e al dracu de frumos :))

    ReplyDelete
  5. Nu.nu stiu sa iubesc.a iubi nu inseamna neaparat sa simti niste sentimente,e mai mult.
    A iubi inseamna sa fii aproape de cel iubit mereu,exact cum e DUmnezeu,aporpae de noi tot timpul chiar daca noi suntem si rai si buni.

    ReplyDelete
  6. Si mie imi place "Iubirea e din Dumnezeu, pentru ca El este iubire" Ai dreptate in legatura cu acele persoane care se cred crestini...dar in schimb se gandesc sa faca rau,sau sa uite sa dea o mana de ajutor neconditionat atunci cand ai nevoie.

    ReplyDelete
  7. Foarte greu este atunci cand iubesti nu un strain,ci pe cineva care este strain de sentimentele tale si de simtirea ta,adica sa iubesti pe cineva caruia nu-i pasa!Si mai greu este sa iubesti pe cel te uraste!Dar cu toate astea,suntem datori sa iubim si in astfel de situatii!

    ReplyDelete
  8. iubeşti atunci când vrei să oferi unei persoane tot ce este mai frumos; şi îi oferi sufletul tău...

    ReplyDelete