Versetul zilei

Thursday, November 1, 2012

Să iubeşti este greu...

  • Să vorbeşti despre suflet, despre bunătate şi despre ceea ce înseamnă iubirea este uşor, să îţi faci timp pentru suflet, să fii bun când toţi sunt răi, să iubeşti cu adevărat şi să te jertfeşti este greu.

  • Să ţii morală cuiva pentru ceea ce a făcut greşit , să judeci după aparenţe şi să alungi o persoană este uşor, să îţi faci timp să asculţi un suflet care plânge, să îl accepţi şi să îl ajuţi să îşi îndrepte greşeala este greu.

  • Să râzi de cei din jur atunci când sunt în circumstanţe mai puţin plăcute, să invidiezi şi să îţi baţi joc este uşor, să plângi cu cei ce plâng, să iubeşti şi să oferi îmbrăţişări calde este greu.

  • Să te răzbuni, să ţipi şi să înjuri este uşor, să ierţi din toată inima, să vorbeşti cu glas duios şi să ai cuvinte de alinare este greu.

  • Să iubeşti pe cine te iubeşte este uşor, să iubeşti pe cine te urăşte sau te respinge este greu.

Dar cu toate acestea, oamenii de valoare sunt cei care nu se lasă speriaţi de ceea ce este greu şi continuă să fie buni.

13 comments:

  1. Sa fi bun, este dea dreptul complicat. In ziele de astazi oameni sunt tot mai rai si tot mai greu reusesti sa fi un om BUN!

    ReplyDelete
  2. Unele lucruri de acolo sunt inverse pentru mine...
    Mi-e greu sa fac unele lucruri, sa le realizez, chiar daca par simple. Apasarea vine din exterior.

    ReplyDelete
  3. e greu doar sa vrei...apoi totul este usor :)

    ReplyDelete
  4. Cat de frumos ai spus :x Chiar aveam nevoie de astfel de cuvinte. Asa cum am mai spus: Cuvintele tale m-au ajutat si ma ajuta intotdeauna.

    Dumnezeu sa iti dea sanatate si sa te ocroteasca.

    Sa ai o zi minunata >:D<

    ReplyDelete
  5. Ai dreptate. Tare usor este ca atunci cand cineva greseste sa nu te mai complici cu iertarea. Mi s-a intamplat si mie sa fac acest lucru, pana am invatat ca e mai bine sa ierti, si mi s-a intamplat sa imi faca si mie altii acest lucru.

    ReplyDelete
  6. Ultima fraza spune tot...este greu sa facem multe dar nu si imposibil daca vrei poti sa faci orice.

    ReplyDelete
  7. De multe ori alegem ceea ce e mai usor!

    ReplyDelete
  8. Bună Ziua!
    În fiecare ZI pe care Dumnezeu ne-o dăruieşte!
    ~
    Cornelius, :)
    PS: un an "m-am jucat" (captiv în Tagged şi hi5); acum, mă strădui din răsputeri ... să nu fac balast din "acest" Virtual
    PS2: aş zice că: "Totul este greu, dar şi mai multe NU sunt imposibile!" ~,

    ReplyDelete
  9. Așa estem Lavi, cel mai greu lucru pe lumea asta este să iubești ! Pare ușor, și crezi că știi deja totul despre iubire, că ești plin de iubire... și totuși, după o vreme, înțelegi, precum Socrate, că nu știi nimic. În ciuda anilor...
    Dar e mare lucru să înțelegi și asta ! Tu ai ajuns aici mai devreme, ești o fericită...:)

    ReplyDelete
  10. Am citit, cu mult timp in urma, o afirmatie care m-a impresionat si care m-a facut sa privesc altfel lucrurile: "Poate fi mult mai greu sa iubesti o singura persoana in viata ta, decat sa iubesti intreaga lume, asa, in general" - citat aproximativ.

    ReplyDelete
  11. Cat de dragut... si adevarat :(

    ReplyDelete