Versetul zilei

Thursday, April 23, 2015

Mi-am învățat lecția...

Sursă imagine: www.thelifestudio.co.za

Mi-am învățat lecția, din nou. Nu mai trag de oameni. În viață există oameni care vor să te aibă alături și oameni care vor să îți dea un șut să pleci din viața lor doar că nu știu cum să ți-o spună mai direct ca să o înțelegi și tu.
Mi-am dat seama că am stat de multe ori după atenția oamenilor care nu își mai aveau loc în viața mea. M-am grăbit să numesc pe toată lumea ”prieteni”, m-am grăbit să îmi deschid sufletul și să le pun covor roșu la intrarea în inima mea.
Mi-am învățat lecția de 3 ori. Poate de această dată am să o și aplic, ar fi și timpul nu-i așa?

Mi-am scos covorul de la intrare. Mi-am anulat cuvântul ”prieteni” din vocabular. Nu mai adresez acest cuvânt la toată lumea. Oamenii buni sunt rari. Oamenii care chiar doresc să fie în viața ta sunt rari dar când îi ai îi recunoști de la o poștă pentru că ei fac sacrificii. Își sacrifică timpul, buna dispoziție și uneori chiar și banii ca să te facă pe tine fericit. Oamenii aceștia mai fac ceva, iar acel ceva e cel mai prețios dintre toate. Îți pun la rândul lor un covor roșu la intrare și îți pregătesc un loc cald în inima lor.

Câți astfel de oameni am? Nu știu, aș miza pe maxim 3. Prieteni...cuvânt greu pentru mine.

Nu mai trag de nimeni. Sunt sătulă să caut, să mă implic și să nu primesc nici măcar un mesaj înapoi. Dar ce am ajuns eu? Îmi trebuie oameni? Nu, nu îmi trebuie, daca mi i-ar fi trebuit Dumnezeu nu mi i-ar fi luat, i-ar fi lăsat lângă mine. Oamenii de care am nevoie sunt chiar aici, chiar acum. Și nu, nu e musai să fie la 2m distanță, am găsit oameni care mă vor deși sunt în celălalt capăt al țării. Am găsit oameni care au luptat pentru mine și care m-au făcut să vreau să dau totul pentru ei. Pentru acești oameni sunt recunoscătoare. De ei sunt dispusă să mă țin pentru că știu că ei mă vor.

Nu mă vreți, nu-i nimic. Mi-am învățat lecția și am ajuns la concluzia că nu vă vreau nici eu. 

14 comments:

  1. Lavi , tu chiar esti o speranta ! Esti un om bun , cel putin asa simt eu din ceea ce scrii si din toate clipele in care ti-ai irosit timp pretios ca sa-mi dai mie sfaturi , desi eu n-am facut , deseori , la fel .
    Ma bucur pentru tine , daca a fost nevoie de inca o dezamagire ca sa realizezi ca inima ta e un loc mult prea pretios ca sa lasi pe toata lumea acolo , atunci a fost spre binele tau.
    Pentru mine nu e foarte greu sa fac asta , sau cel putin nu mai e , fiindca eu nu am bunatatea ta , ca sa o pot acorda oricui , eu sunt mai degraba un prieten care paraseste ..dar vreau sa te rog sa incerci sa nu te acuzi si , daca poti , nici sa nu acuzi .
    Uneori oamenii pur si simplu nu mai pot ramane impreuna , asta nu inseamna ca a fost neaparat un prieten fals , ci ca lucrurile si oamenii se schimba , iar schimbarile care se petrec in vietile ficaruia , nu se mai pot completa pentru a ramane un tot , asa ca are loc separarea.. . Desigur ca asta poate nu se aplica in cazul tau , poate ca ai avut nenorocul de a primi in viata ta oamenii nepotriviti , dar cum ai zis si tu , oamenii buni sunt rari , asta inseamna ca tu esti rara si de oameni ca tine ducem toti lipsa ! Mai ales cei care nu impartasesc aceasta calitate , sper sa gasesti oameni suficient de invatati cat sa te aprecieze asa cum meriti !
    Cei care nu te-au apreciat , poate n-au facut-o din nepasare sau din rautate , pur si simplu n-au invatat inca sa pastreze in viata lor ceva valoros .. eu am fost acolo , nu-mi pot rascumpara greselile , dar vreau sa invat din ele , poate asta vor face si cei ce ti-au gresit tie , deci iarta-i !
    Sper ca te-a ajutat macar putin aceasta palavrageala , ai grija de tine!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Au fost putini oameni despre care as putea spune ca mi-au gresit asa incat sa trebuiasca sa le ofer iertare si pot spune ca i-am iertat, dar articolul meu se referea la oameni care au refuzat practic sa imi ofere putin din timpul lor desi candva fusesera totul pentru mine... Da, ai dreptate, oamenii se schimba si se schimba si viata noastra datorita lor... Nu stiu cat de buna sunt eu, dar iti multumesc pentru ca vezi ce e mai bun in mine.

      Eu imi pot face timp oricand sa iti zic cate ceva dar nu stiu cat te ajuta, sper ca tu esti bine si ma bucur ca vrei sa inveti din greseli :D si eu incerc sa fac asta.

      Delete
  2. Eu am invatat demult lectia asta. Doar ca uneori am impresia ca pe mine nu ma vrea nimeni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bine zis "impresia" pentru ca sigur e doar o impresie! Sunt sigura ca ai multe persoane care te iubesc si te considera speciala si chiar de ar fi sa nu fie multe ci putine, tot ai pe cineva!

      Delete
  3. Lavi, scumpa mea imi place foarte mult cum incerci sa spui lucrurile pe fata. Ai perfecta dreptate!!! Si eu am fost dezamagita de cativa oameni in ultima vreme.

    Mie imi place foarte mult versetul de la Isaia 2:22, care spune asa:
    "Nu va mai incredeti, dar, in om, in ale carui nari nu este decat suflare: caci ce pret are el?"

    Te pupic si iti urez o duminica binecuvantata! Liuba x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, trebuie sa il tin minte :D. Te pup si eu Liuba, iti urez o saptamana binecuvantata caci weekendul deja s-a dus...

      Delete
  4. Doar din greseli putem aprecia ceea ce avem ori ce vom avea.

    ReplyDelete
  5. Nu trebuie sa pui accentul pe cum iti raspund ceilalti la prietenia sau iubirea ta ci modul cum tu iubesti si daruiesti prietenia e important, pentru ca este asemenea unei seminte ce maine va da rod. Suntem iubiti exact asa cum iubim... In plus esti atat de frumoasa si iata tot mai cultivata si mai desteapta, esti si credincioasa, cine nu si-ar dori prietenia sau iubirea unei astfel de fete? :) Dumnezeu are nevoie de astfel de suflete umile si iertatoare care sa ii iubeasca pe ceilalti dincolo de putinta acelor de a le raspunde... Iubirea celor aproape de Dumnezeu este miraculoasa, mantuitoare, este iubirea Lui, El iubeste prin noi... Asa ca nu te grabi sa intorci spatele nimanui deoarece prietenia si iubirea ta l-ar putea salva pe acela si chiar mantui... Lasa-ti inima in mainile Lui si El va lucra prin ea... Esti in fapt o fiinta miraculoasa, o floare a eternitatii, ramai mereu in iubire... Iarta-i pe cei care nu iti inteleg valoarea si asteapta-i ca Dumnezeu sa ii trezeasca la iubire si pretuire. O primavara minunata in continuare! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inca invat cum sa daruiesc mai mult si cum sa nu astept sa primesc sentimente inapoi. Iti multumesc pentru gandurile tale frumoase, ma bucur ca tu ma vezi intr-un mod atat de bun, nu stiu insa cat merit din toate cvintele tale...
      Dar sa stii ca comentariul tau m-a atins si chiar cred ca ai dreptate, ca Dumnezeu iubeste prin noi si ca nu ar trebui sa renunt...

      O primavara minunata sa ai si tu!

      Delete
    2. Adevarul este ca tu esti "atinsa" de Hristos... De asta esti asa minunata... Esti un pescar de oameni cu adevarat si vei vedea ca la sfarsitul acestei vieti navoadele tale vor fi pline... Eu ti-am spus asta de multa vreme; imagineaza-ti , cine nu ar vrea ca Hristos sa trimita la el o persoana asa ca tine? Ai vazut cum oamenii se inghesuie sa fie atinsi de Papa? :) ei, asa va fi si cu cei care se vor mantui si vor trai vesnic in imparatia lui Dumnezeu. Si daca aici esti frumoasa, in imparatie vei fi de mii de ori mai frumoasa, orbitor de frumoasa, vei vedea... oricum o sa iti placa la nebunie sa fii un inger si un copil al lui Dumnezeu... si vei vedea ca toti cei care vor ramane in inima ta, vor trai vesnic... aceasta este miracolul prezentei lui Hristos in noi... sunt sigur ca esti o incantare pentru multa lume si asta e misiunea ta: nu trebuie sa faci nimic altceva decat sa vorbesti ce Dumnezeu te inspira si sa iubesti... E usor, e atat de frumos, dar atat de eficient, atat de multa nevoie e de asta... vei fi uluita sa vezi ca Dumnezeu te va asculta, mai ales atunci cand te rogi pentru cei pe care ii iubesti... si Dumnezeu vrea ca iubirea ta sa cuprinda intreaga lume daca se poate... Mie imi e usor sa te pretuiesc si apreciez pentru ca simt iubirea lui Hristos pentru toti crestinii; care este foarte intensa... iar tu nu esti un crestin oarecare, esti o adevarata printesa, vei vedea... sunt sigur ca undeva in viitor vei odihni capul tau la pieptul lui Hristos asa cum Ioan la Cina cea de taina... <3 :)

      Delete
    3. Sper sa ai dreptate...si sa ajung intr-o zi acolo langa El. :)
      Multumesc pentru aceste cuvinte!

      Delete