Versetul zilei

Thursday, October 8, 2015

Bunătatea, farmecul unui om


Sursă imagine:www.popsugar.com

Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui;
 Proverbe 19:22

A fi bun înseamnă să ierți, să ai răbdare, să poți privi la omul de lângă tine cu milă. A fi bun înseamnă să iubești, să ai pace în inimă.
Recunoști un om bun după vorbele pe care le rostește, după felul în care se comportă în compania altora, după cum știe să ierte.

Astăzi, bunătatea e rară. Nu putem găsi bunătate acolo unde găsim crime, violuri, bătăi. Nu putem găsi bunătate în vorbele ce le auzim rostite zi de zi pe stradă. Nu putem găsi bunătate în felul în care ne comportăm uneori.
Nu putem găsi bunătate atunci când spunem: ”nu îl pot suporta pe omul acela”.

Astăzi, bunătatea e rară și totuși, de ce se întâmplă asta?

De ce nu mai suntem buni?
De ce nu ne oprim o secundă din a ne gândi doar la noi, ca să putem să  facem un bine pentru cineva?
De ce nu mai iertăm?
Știți cât de multe lucruri s-a prutea schimba prin bunătate?

Imaginați-vă o lume în care te trezești dimineața și soarele îți zâmbește, mergi la magazin și întâlnești un vânzător amabil. 
Ești într-un oraș nou și te rătăcești, dar cineva se oprește să te îndrume. Tu nu știi asta, dar omul acela și-a pierdut poate cinci minute importante din viața sa, cinci minute din cauză căruia este posibil să fie concediat. De ce?

Bunătate. 

Dacă oamenii de astăzi ar înceta să își mai pună ego-ul pe primul loc în toate, dacă ei ar avea bunătate lumea pe care o cunoaștem astăzi s-ar putea să fie un loc total diferit.

P.S. Bunătatea izvorăște dintr-o inimă ce are la bază dragostea, iar dragostea nu se poate găsi cu adevărat decât în Dumnezeu.

5 comments:

  1. E greu sa ierti un om care nu isi recunoaste greselile si care arunca in tine permanent cu noroi.

    ReplyDelete
  2. bunatatea tot mai rara e rezultatul adaptarii oamenilor la lumea in care traiesc..... cei buni sunt luati de fraieri ...
    cu toate astea eu cred in continuare ca bunatatea mai are sanse de supravietuire....ca nu va disparea cu totul....ma rog pentru asta...
    numai bine!

    ReplyDelete
  3. Stii....de cand ne.am mutat aproape ca traim asta aici!.....:)
    Am fost in vacanta acasa, si nu stiam cum sa plecam mai repede, sunt multi oameni rautaciosi....le.am gasit scuza atunci ca...sunt ingrijorati pt ziua de maine, dar ai dreptate, la baza e doar dragostea Lui!

    ReplyDelete
  4. Un articol care imi da de gandit.Ai dreptate, am devenit cam rai si nu stiu de ce!

    ReplyDelete