Versetul zilei

Sunday, September 27, 2015

Va veni o zi în care nu va mai conta

Sursă imagine: beata101.deviantart.com

Va veni o zi în care nu o să mai conteze lucrurile pe care astăzi le prețuim. O zi în care nu va mai conta câți bani ai avut, dacă ai avut card la bancă, dacă ai fost bogat, o zi în care nu va mai conta cu câți oameni ai fost prieten, cât de popular te-ai văzut tu și cât de popular te-au văzut alții.
O să vină o zi în care nu te va întreba nimeni câte lucruri ai avut, dacă ai avut o casă mare și dacă te-ai desfătat, căci toate acestea nu vor mai conta.

Dar va conta totuși ceva. Sufletul tău, va conta de e flămând și neputincios, dacă l-ai îmbrăcat atunci când a fost nevoie sau l-ai lăsat să moară de frig.
Sufletul tău va conta pentru că doar el va mai fi prezent în acea zi. Banii, mașina, distracțiile, oamenii, ei vor dispărea, sufletul e tot ce îți rămâne.

De câte ori ți-ai ascultat inima plângând?
Acordăm o mare importanță lucrurilor care nu conteză, banilor, distracției, oamenilor, lucrurilor materiale dar ne lăsăm sufletul gol.

Uităm cum e să iubești, uităm cum e să ai pace, cum e să îl ai pe Dumnezeu, uităm de toate acestea pentru că suntem egoiști.
Ne gândim doar la viața aceasta. Ne trezim dimineața și ne gândim la ce vom face mâine, la câți bani vom mai strânge astăzi, uităm să trăim cu adevărat, uităm să simțim cu sufletul și asta se întâmplă deoarece nu vrem să ne amintim că va veni o zi în care vom pleca de aici.

Ce vom face oare atunci?
Atunci când toate acestea se vor termina și vom rămâne cu tot ce am strâns aici, adică nimic... ce vom face?
Ne vom găsi scuze? Ne vom dori să putem da timpul înapoi?

Aveți grjă de sufletul vostru, căci în final el este tot ce vă rămâne. 

4 comments:

  1. Tot biblia ne da raspunsul... :) Matei 16:26-28
    "Şi la ce i-ar folosi unui om să câştige întreaga lume, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce va da un om în schimbul sufletului său? Căci Fiul Omului urmează să vină în slava Tatălui Său, împreună cu îngerii Lui, şi atunci El va răsplăti fiecăruia după faptele lui. Adevărat vă spun că sunt unii dintre cei ce stau aici, care nu vor gusta moartea înainte de a-L vedea pe Fiul Omului venind în Împărăţia Sa"
    Sa ne ajute Dumnezeu sa avem grija de sufletul nostru si sa putem sa stam cu demnitate inaintea lui!

    ઇઉ Ell@

    ReplyDelete
  2. Pe astfel de lucruri incerc sa ma bazez zi de zi, si sa-mi setez mintea sa gandeasca astfel. Incerc sa ma ghidez pe lucrurile sufletesti, cele ce-mi aduc fericire deplina, nu cele palpabile, materiale, etc.
    Prezentul e tot ce conteaza, trecutul nu poate fi schimbat iar viitorul s-ar putea sa nu existe, d-aia e bine sa axam pe ceea ce avem si cu mai putin stres sa ne gandim la ce sa cladim.

    ReplyDelete
  3. Nebuni pe El suntem.....dar in ochii celorlalti!
    alegem cu inima, alegem cu sufletul drept pt care in lumea asta nu suntem niste..realizati!
    So what? :)

    ReplyDelete
  4. ai scris frumos ! mulţumesc Bunului Dumnezeu că mi-a oferit ocazia de a te cunoaşte !

    ReplyDelete