Versetul zilei

Thursday, September 24, 2015

Aș vrea să îi fac o analiză vieții

Sursă imagine:shakeoffthegrind.com

Aș vrea să îi fac o analiză vieții. Să înțeleg de unde vine și încotro se duce, să înțeleg de ce atâtea lucruri, atâția oameni și atâtea amintiri se pierd prin ea. 
De ce dor atât de mult momentele trăite, când le pirvești dând timpul înapoi. De ce-s atât de prețioase dar lăsate în vânt.
Și de ce timpul dă năvală peste oameni, de ce păsările ce se duc în zbor iau cu ele și momentele pe care le trăim?

De ce tot ce-i frumos se termină atât de repede și de ce oamenii pleacă, de ce cerul e uneori cu nori și de ce viața-i atât de tumultoasă?

Aș vrea să prind timpul de mână, să-i spun că doresc să  mă lase să mă duc în trecut și să îmi aleg o amintire pe care aș vrea să o repet. 
Care? Încă nu știu, probabil ar fi una de pe vremea când eram copil.

Una de pe vremea în care priveam soarele cum răsare și știam că totul e minunat. 

Una care nu doare.

14 comments:

  1. Cred că toți am mai vrea să fim copii, veseli și fără griji, cu visuri îndrăznețe și o mare încredere... Dumnezeu să ne ajute să avem un suflet de copil, până la adânci bătrâneți! :)

    ReplyDelete
  2. Draga Lavinia, viata e compusa din momente care dor deoarece viata noastra nu a fost conceputa pentru fericire aici..viata aici pe pamant e imperfecta, aici doar se separa graul de neghina si cum ar putea faptele noastre sa vorbeasca despre noi in vreme de fericire cand toti suntem buni?
    Faptele noastre vorbesc despre noi atunci cand suntem deznadajduiti, in nevoie, atunci iese la iveala spiritul nostru si important e sa invatam ca nu suntem buni, ca la nevoie sau necaz iese rautatea din noi la iveala si tocmai atunci sa intelegem ca avem cu atat mai multa nevoie de Dumnezeu si de Mantuirea prin Hristos.
    Hristos nu a avut o viata fericita in acceptiunea omului modern, noi de ce am fi mai deosebiti decat El?
    Clipele de fericire/ bucurie trebuie pretuite cu atat mai mult, pentru ca sunt rare si nu fac parte din design-ul vietii omului dupa pacatul originar.
    Inteleg foarte bine intrebarile tale, pentru ca si eu mi le pun, inteleg foarte bine si ce ti-am scris mai sus si chiar cred in ceea ce am scris, dar vorba ceea, practica e usoara, teoria ne omoara :))
    Te pup!

    ReplyDelete
  3. Mi s-a făcut pielea de găină citindu-ţi postarea. Atâtea "de ce-uri" şi niciun răspuns...

    O zi însorită îţi doresc! :)

    ReplyDelete
  4. Scumpa mea, si acum poti privi cum apune sau rasare soarele si fara sa te gandesti la nimic. Viata e frumoasa si noi nu trebuie sa ne oprim daca apar greutati, daca pleaca cei buni, pentru ca cu siguranta raman si buni printre cei rai. Te pup fata frumoasa! Liuba x

    ReplyDelete
  5. timpul...cel mai mare dusman al nostru...

    ReplyDelete
  6. Eu cred ca ar trebui sa mai astepti un pic cu analiza.... pentri a o putea "testa" cat mai bine, mai acorda-i cativa ani si nu uita, traieste-o! :))

    ReplyDelete
  7. Frumoase gânduri!
    Îți doresc un weekend minunat și plin de bucurii,Lavinia!
    Îmbrățișez cu drag și mulțumesc de vizită!

    ReplyDelete