Versetul zilei

Saturday, September 26, 2015

Nouă ne este rușine cu El

Sursă imagine:quotesgram.com

Nouă ne este rușine cu El, dar Lui nu i-a fost rușine să își dea viața pentru noi. Lui nu i-a fost rușine să ne numească copiii Săi.
Nouă ne este rușine să vorbim despre El, să spunem altora despre El, dar Lui nu îi este rușine să ne aducă aminte înaintea Tatălui din ceruri.

Mă doare să îi aud pe alții vorbind de rău despre El, mă doare să îi văd comportându-se de parcă Dumnezeu ar fi un nume greu de rostit, un nume de care le este rușine, un nume despre care trebuie vorbit cu vrăjeală.
Mă doare să văd că unora le este rușine cu El și cel mai mult mă doare faptul că uneori mă trezesc rușinându-mă și eu.

Este trist faptul că ne este rușine să rostim numele acelui ce ne-a dat viața, acelui ce a murit pentru noi și a suferit totul.

Pentru atenția și părerea oamenilor facem orice e necesar. Ne îmbrăcam în concordanță cu alții, ne comportăm cu grijă pentru că ne gândim mereu la ce vor spune ceilalți, dar nu ne doare de Dumnezeu.
Cerșim atenția oamenilor care nu ne văd decât ca pe un nimic, dar atenția celui ce a lăsat cerul pentru noi nu prea ne interesează.

Nu știu dacă vouă vi se pare că viața aceasta fără Dumnezeu are valoare, nu știu dacă într-o zi vă veți trezi și vă veți da seama cât de drag sufletului vostru ar fi trebuit să fie Dumnezeu și cât de multă nepăsare i-ați arătat de fapt, dar eu nu vreau să fiu așa.

Nu vreau să mă mai rușinez de El, vreau să intervin atunci când alții o fac, pentru că El mi-a apărat mai mult decât numele și măcar atât să pot să fac și eu.

2 comments:

  1. Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, de acesta şi Fiul Omului se va ruşina, când va veni întru slava Sa şi a Tatălui şi a sfinţilor îngeri.(Luca 9.26)
    Mantuitorul nu aminteste Tatalui pe cei care care se rusineaza cu El, pentru ca Insusi Hristos se va rusina cu ei, de aceea trebuie sa fim foarte atenti sa nu punem mai mare pret pe parerile oamenilor decat pe parerea lui Dumnezeu ca nu cumva sa auzim : Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea. (Matei 7.23)
    Crestinilor le va fi din ce in ce mai greu sa marturiseasca, vor fi considerati inapoiati, idioti, imbecili care tin umanitatea si progresul ei in loc, se va considera ca ei aduc toate relele si vor fi prigoniti, deja prigoana crestinilor a inceput si e un fenomen in crestere.
    Crestinii sunt prigoniti atat in tarile musulmane dar si in tari precum China, India, Myanmar, Vietnam, unde, cel putin in teorie, ar trebui ca filozofia de tip budist sa fie mai permisiva, aiurea, se indeplineste scriptura : Şi veţi fi urâţi de toţi pentru numele Meu; iar cel ce va răbda până în sfârşit, acela se va mântui.(Matei 10.22)
    Politically correct e in opozitie cu Biblia si la un moment dat vom fi fortati sa facem o alegere.
    Doamne, ajuta-ne sa nu ne lepadam niciodata de Tine si sa nu ne rusinam cu Tine!

    ReplyDelete
  2. Ooo da sa fiu nebuna in ochii lor, si tot nu-mi pasa! atata vreme cat pt El sunt copilul lui, nimic nu mai conteaza! :)

    ReplyDelete