Versetul zilei

Saturday, April 23, 2016

Dumnezeu e încă aici

Sursă imagine: www.constiintacolectiva.ro

Nu întotdeauna e ușor să trăiești pe acest pământ. Toți avem parte de zile frumoase, de oameni cu suflete minunate, de zâmbete, de căldură și pace, îmi închipui că am spus toți măcar o singură dată că viața e frumoasă.

Dar, viața are întotdeauna metode de a-ți răsturna fericirea, de a te întoarce pe dos. Trăim într-o lume în care de multe ori se simte din plin neputința.
Cădem în încercarea noastră de a ne construi un trai mai bun, cădem de multe ori în luptele pe care le purtăm cu noi înșine, cădem în încercarea de a face bine, de a nu ne hrăni egoul, cădem în răutăți, în dureri și atunci realizăm cât suntem de slabi.

Suntem slabi și neputincioși în fața bolii, în fața necazului, în fața atâtor lucruri și ne dăm silința, ne construim standarde cât mai înalte, ne construim țeluri și vise și facem tot ce ne stă în putință ca să le urmăm, dar, cu toate acestea, de cele mai multe ori eșuăm.

Avem inimile frânte. 

În încercarea noastră de a atinge cerul ne frângem aripile și ne umplem ochii de lacrimi. 
În încercarea noastră de a iubi ne stingem încet sufletul și ni-l facem plini de găuri. 

Noi ne dorim atât de mult să fim mai buni, să lăsăm ceva în urma noastră, dar ceva nu ne iese cum ar trebui. E ca și cum am urma rețeta greșită, iar gustul nu mai e același.

Știu că trăim într-o lume în care boala e la ea acasă, suntem loviți cu toții, și mici, și mari. Știu că există atâtea lucruri negative, care ne rănesc și ne fac sufletul să plângă dar mai știu că nu putem să înțelegem noi întreaga lume și că Dumnezeu e încă aici. 

Creatorul acestei lumi este aici, nu știm de ce e îngăduită atâta durere, poate dacă am fi în locul Lui și am vedea lucrurile prin ochii, mintea și inima Lui am înțelege totul. Eu cred că va veni o zi în care vom pricepe aceste lucruri, dar până atunci trebuie să ne amintim că Dumnezeu e încă aici, cu noi.

Cine ne poate sta împotrivă?

4 comments:

  1. Un articol foarte frumos si ma bucur ca esti atat de credincioasa si astepti cu rabdare raspunsurile la toate intrebarile care te framanta. Sa fii asa mereu! Domnul sa fie cu tine, Liuba x

    ReplyDelete