Versetul zilei

Saturday, July 1, 2017

Despre de ce ”m-am legat la cap”


După ce m-am căsătorit oamenii au început să mă compătimească. Unii oameni nu știau nimic despre mine, dar imediat ce auzeau că sunt căsătorită începeau: ești prea tânără, păcat, te-ai grăbit, crezi că va dura?
Zilele trecute am avut parte din nou de această discuție, discuția despre de ce să te legi la cap, pentru că așa i se spune. Discuția despre cum dragostea trece și despre distracție.

Nu obișnuiesc să îmi explic viața și deciziile pe care le iau, dar am să spun astăzi ceva despre cum m-am legat eu la cap și de ce-aș mai face-o din nou. 

M-am îndrăgostit. Acum șase ani în urmă. Au fost niște zile minunate, poate chiar cele mai frumoase zile din viața mea. Lumea a prins culoare iar eu am prins aripi. În acele zile mi-am găsit cel mai bun prieten, un suflet rătăcit ce semăna perfect cu al meu. Mi-am găsit omul care să mă înțeleagă și să mă iubească din toată inima așa cum sunt. 
Am căzut de multe ori, el a fost acolo să mă ridice. Nu m-a judecat. M-a îndrumat atunci când am avut nevoie. M-a  prins de mâna ori de câte ori a trebuit și m-a luat în brațe atunci când lumea mi se spărgea în bucăți. Și timpul a trecut, au trecut fluturșii dar în schimb au crescut dragostea, prietenia, respectul. 
E omul pe care mă pot baza, un dar primit de la Dumnezeu. Împreună facem tot ce putem să fim niște ajutoare potrivite unul pentru celălalt, să ne bucurăm, să ne iubim, să ne ridicăm. 
Când îmi întind capul pe pernă e lângă mine, mă privește cu blândețe și iubire, mă face să mă simt apreciată și dorită chiar și atunci când nu o merit. 
După șase ani, încă zâmbesc când îl văd, încă îmi vine să stau mereu în preajma lui și dacă nu suntem împreună e prezent în gândurile mele și mi se face dor. 

Dragostea nu dispare după 3 ani, așa după cum se aude, dragostea adevărată crește. Dragostea trece obstacole și îți dă zâmbetul pe buze. Dragostea te face bogat. 

Deci, da, sunt tânără. Dar nu aș schimba dragostea pentru distracție, pentru ieșiri pe nu știu unde sau pentru alți bărbați. De fapt, sinceră să fiu nici nu știu la ce se referă lumea când mă compătimește așa tare. Eu sunt fericită în relația mea, ei să zică ce vor. Dacă aș avea ocazia să ”mă leg la cap” din nou, aș mai face-o. 

Cât despre ”crezi că va dura?”. Nu știu cât va dura. Știu că nimic nu e 100% în lumea asta, dar știu că siguranța supremă e Dumnezeu iar relația noastră îl are la bază pe El, așa că cu ajutorul Lui va dura exact cât va trebui, adică până la moarte. Iar dacă nu, nu am să regret. Momentele frumoase nu se regretă niciodată, ele se păstrează în suflet pentru totdeauna. 

Așa că da, sunt legată la cap și fericită, v-aș invita și pe voi.;)

Sursă imagine: Pinterest

12 comments:

  1. Foarte frumos..Domnul sa va intareasca...stiu exact prin ce treci..pupici :)

    ReplyDelete
  2. Foarte frumos scris, Lavinia. Lasa i Lavinia. Nu stiu cine ti a zis aceste lucruri, ce relatie ai cu ei dar nu te baza pe ce spun oamenii. Tu ai ales ce era cel mai bun si potrivit pt tine. Vezi tu, de multe ori am ascultat de oameni si am regretat ca n am ascultat de ce mi spunea inima. Iar cel mai important lucru ca va iubiti la fel de mult sau mai mult. Asa ca nu te simti nelinistita de ce spun altii. Toate au vremea lor, iar a ta atunci a fost asa ca asa cum ai scris, nu regreta nimic. Iar despre distractie, asta e mentalitatea lor. Tu ai ce iti trebuie si ai castigat mai mult decat distractie de o clipa. Felicitari Lavi

    ReplyDelete
  3. O eternitate fericita sa aveti impreuna!
    Si nu-ti explica viata unor oameni care cred ca au dreptul sa-i judece pe altii!

    ReplyDelete
  4. "Iubirea adevarata începe de acolo de unde tu nu mai astepti nimic în schimb". -Antoine de Saint Exupéry -
    "Cînd iubesti puternic,gasesti întotdeauna ceva nou în persoana iubita". -Blaise Pascal -
    "A iubi o ora e ceva animalic;o zi e omenesc;o viata întreaga e ceva ingeresc;dar a iubi toata viata o singura fiinta e ceva divin". -Paolo Mantegazza -
    Domnul Dumnezeu sa va binecuvinteze cuiubirea Sa eterna.

    ReplyDelete
  5. De-a lungul anilor, am învăţat că oamenii vor comenta şi îşi vor da cu părerea indiferent ce facem, ce zicem, ce alegem, cu toate că nu e deloc treaba lor. Şi mai ales, am învăţat că ei pot spune multe şi mărunte, dar atâta timp cât ne trăim viaţa frumos şi nu deranjăm pe nimeni, nu ar trebui să plecăm urechea la ce spun ei. :)

    Vă doresc o viaţă binecuvântată şi o iubire fără sfârşit! :)

    ReplyDelete
  6. Va dura o vesnicie!
    Cand Dumnezeu daruieste, daruieste pentru vesnicie!
    Iubirea adevarata o primesti foarte greu. Iar tu ai primit-o pentru ca meriti.
    Fii fericita, draga mea! Meriti! :)

    ReplyDelete