Versetul zilei

Monday, September 18, 2017

Și oare cât valorez eu?

”Indiferent de ce nume ți-a dat viața, indiferent de cum te știe lumea, Dumnezeu are un nume nou, și pentru El ești un erou chiar când pare că ai eșuat sau că nu ai făcut mare lucru.Dumnezeu are altă măsură în toate!”

Aceste cuvinte mi-au fost scrise de o persoană. Le-am citit și mi-a rămas gândul tot la ele. Aș vrea să te întreb dacă te-ai simțit etichetat vreodată?  Poate că oamenii nu ți-au spus-o direct dar tu ai simțit că ai fost inclus într-o etichetă. Poate plăcută, sau poate neplăcută. 

Odată, pe când eram în clasa a treia, sau a patra, doamna educatoare ne-a dat la toți niște conuri făcute din hârtie. Apoi, fiecare dintre noi, a primit mai multe etichete din acelea ce se lipesc și câte un pix. A trebuit să scriem câte ceva despre fiecare din colegii noștri. Am mers la fiecare și am lipit etichete pe conurile lor. 
La final, doamna educatoare ne-a rugat să ne ridicăm în picioare, pe rând și să citim ce ne-au scris colegii. Pe conul meu, am găsit multe etichete ce conțineau lucruri drăguțe, dar, au existat acolo și două bilețele sau poate doar unul singur, nu mai știu exact, în care a fost scris cuvântul: proastă. Când mi-a venit rândul să mă ridic în picioare și să spun ce etichete am primit, nu am zis nimic despre acea etichetă. Am ținut-o secretă. Cine știa despre ea? Doar eu și persoana care a lipit-o. Cine a lipit-o? Nu știu. Știu însă că nu m-am simțit bine citind-o, că am fost rușinată și că poate m-am întrebat de ce?!

De-alungul vieții am fost etichetată în multe moduri. Unii m-au văzut săracă, copil necăjit, abandonat de tată. Alții m-au văzut retrasă, tăcută și prostuță. Unii m-au văzut iresponsabilă, alții cuminte. Unii m-au văzut frumoasă, alții urâtă. Unii m-au considerat demnă de prietenia lor, alții m-au alungat, au considerat că nu sunt de ajuns. 
Lista ar putea să continue...
Oamenii m-au văzut întotdeauna așa cum au dorit ei, mi-au pus etichete, unele adevărate, altele false, unele plăcute, altele dureroase. Cum m-a văzut Dumnezeu? Ce etichetă mi-a pus El?

Dumnezeu are o măsură diferită, Dumnezeu vede diferit. De ce? Pentru că Dumnezeu cuprinde tot ceea ce ești, nu doar o parte din tine. Dumnezeu știe de ce ești în stare, știe unde eșuezi, unde te ridici. Dumnezeu știe ce valoare ai, iar valorea ta e singura etichetă pe care ți-o dă El. 

Și oare cât valorez eu? Dar tu cât valorezi?
Nimic mai mult sau mai puțin decât sângele sfânt al Mântuitorului nostru, vărsat la Golgota, pe cruce. 
Cum te vede Dumnezeu? Exact așa cum ești. Și ce scrie pe eticheta dată de El? 

”Fiu de Dumnezeu, ești salvat, ești prețios! Valorezi mai mult decât îți poți închipui.”

Sursă imagine: Pinterest

13 comments:

  1. Chiar si Hristos a întrebat pe ucenici despre parerea oamenilor cu privire la cine este EL/
    "Cine zic oamenii ca sunt Eu,Fiul omului ?" Raspunsul lor este relativ,subiectiv.
    "Unii zic ca esti Ioan Botezatorul,altii,Ilie,altii,Ieremia sau unii din prooroci." (Matei 16:13-20)
    Fiti binecuvântati.

    ReplyDelete
  2. Important e cine esti si ce rol ai tu in viata asta. Daca-ti dai seama !

    ReplyDelete
  3. "De aceea,pentru ca ai pret în ochii Mei,pentru ca esti pretuit si te iubesc,dau oameni pentru tine si popoare pentru viata ta.(Isaia 43:4)

    ReplyDelete
  4. Toti am fost sau suntem etichetati de cei din jur, dar indiferent cum esti etichetat,tu trebuie sa ramai om si sa lucrezi continuu la defectele tale.
    Trebuie sa ne bucuram ca singurul care ne accepta asa cum suntem este Dumnezeu.
    Dumnezeu inseamna lumina iar omul s-a nascut din lumina
    In fiecare om există o lumină. Dar pentru fiecare trebuie să vină clipa rânduită de sus, când să te vezi aşa cum eşti şi să-L cauţi pe Hristos. Dumnezeu te iubeşte pentru ceea ce este în tine lumină, pentru ce ai tu bun, nu pentru păcatele, petele, întunecimile tale.


    ReplyDelete
    Replies
    1. Adevarat, tot ce zici. Multumesc pentru ca treci mereu pe aici!

      Delete
  5. Îmi place felul tău de-ai încuraja pe oameni, de-a le îndrepta privirile spre Domnul ^^ Fi binecuvântată de Cel ce a pus în tine acest talant :)

    ReplyDelete