Versetul zilei

Sunday, March 29, 2020

Om drag, TU nu ești la voia întâmplării.

Sursă imagine: Pinterest

Avem tendința să credem că suntem la voia întâmplării lăsați de capul nostru, fiecare pe unde apucă, fiecare încotro dorește, dar lucrurile nu stau chiar așa. Dumnezeul universului, Dumnezeul care ne-a creat, Cel prin care am luat ființă este un Dumnezeu al detaliilor. Pentru El totul are importanță. 
Noi nu suntem niște umbre șterse care trec prin viață fără scop și fără valoare. Suntem mai mult decât atât. Ca și oameni, am fost creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Noi am fost conturați și definiți întocmai ca și Creatorul nostru. De la El avem capacitatea de a iubi, de a răbda, de a ierta, de a ne disciplina, de a căuta curăția (sfințirea). 

Trăim în această lume, dar această lume nu este totul. Viața merge mai departe decât atât pentru că Dumnezeu este dincolo de toate acestea, dincolo de lumea această fizică pe care o percepem noi. De aceea, suflet, nu te opri la ceea ce se vede. Treci dincolo de circumstanțe și caută să înțelegi cine este Dumnezeu și cine ești tu de fapt. 

Dumnezeu este Cel care conturează și definește viața ta dar numai în măsura în care tu îl lași. Dumnezeu te iubește și dorește ca și tu la rândul tău să îl iubești, dar El nu te va forța. Dumnezeu nu intră cu forța în sufletul omului și odată ce intră nu își lasă papucii murdari pe acolo. Dumnezeu nu poate fi altcineva decât cine este, El nu poate fi altcineva decât curăția întruchipată, sfințenia adevărată, dragostea divină, dreptatea absolută. Odată intrat în inima ta El nu va face mizerie și nu va umbla cu papuci murdari la tine în suflet așa cum unii oameni fac, pentru că murdăria nu l-a reprezentat niciodată pe Dumnezeu. Minciuna nu l-a reprezentat niciodată pe Dumnezeu. 

De aceea, când Dumnezeu îți spune că te iubește, crede că chiar așa și este. Când Dumnezeu îți spune că vrea să îți contureze și să îți definească viața, crede că El știe mai bine decât tine ce are de făcut acolo. Când Dumnezeu îți cere permisiunea de a umbla încălțat prin inima ta, lasă-l să o facă. Dă-i voie să pășească cu zgomot și în stânga și în dreapta, și în sus, și în jos, peste tot. Lasă-i toate camerele la dispoziție și nu-i bloca calea. Tot ce va face este să îți facă inima mai curată, mai plină de lumină, mai plină de dragoste, de adevăr, de tot ce este vrednic de iubit; Mai plină de cer și mai goală de lume. 

Om drag, TU nu ești la voia întâmplării. Viața ta are valoare. Crede astăzi în ceea ce Iisus Hristos dorește să îți ofere. Acceptă darul fără plată a lui Dumnezeu, care este viața veșnică. Acceptă că nu faptele tale te mântuie, căci omul nu s-a putut niciodată mântui singur datorită păcatului și a întunericului care se ține ca scaiul lipit de el. De aceea, a fost nevoie de Iisus Hristos și moartea Lui. Prin moartea Lui pe cruce El a purtat asupra Sa, păcatele omenirii întregi, inclusiv al tău. 

Oprește-te din a crede că faptele tale te duc în cer sau oriunde altundeva. Faptele tale nu te duc nicăieri. Ori de câte ori îți accesezi inima și încerci să fii bun, papucii cu care calci în încăpere continuă să lase murdărie în urma lor. Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu este singurul care îți poată feri sufletul de mizeriile lumii, singurul care te poate ajuta să duci o viață sfântă, curată. Crezând în jertfa Lui și primindu-L în inima ta, dându-i acces în viața ta, El te va spăla, te va ierta, te va mântui. Și, ca rod al credinței tale în El, tu vei trăi curat, făcând fapte bune, știind că faptele tale nu te mântuie, dar vorbesc despre credința care e în tine și despre Cel ce e în tine. 

Om drag, Dumnezeu dorește să contureze și să definească viața ta. Întrebarea este: îl lași tu să facă asta?

No comments:

Post a Comment