Versetul zilei

Friday, May 18, 2012

Ce trebuie să faci ca să fii fericit?

Ţi-ai pus vreodată această întrebare? Eu cred că am făcuto de multe ori. Însă răspunsul concret nu cred că se va putea găsi vreodată. Pentru că fericirea nu e ceva de care dai comandă şi ajunge la tine , nu e ceva după care să mergi la magazin, şi nici nu este ceva care poate să fie cerşit. Fericirea nu se poate lua de la alţii şi nici nu se poate fura. Fericirea se simte. Şi totuşi, ce trebuie să faci ca să fi fericit? Nimic.Cum nimic?! Absolut nimic. Ca să fii fericit nu trebuie să ai mulţi bani şi nici să te strofoci prea mult, tot ce trebuie să faci ca să fii fericit este să-ţi deschizi inima în primul rând faţă de Dumnezeu, ca să te poţi împăca cu El, ca să poţi să simţi iertare, şi în al doilea rând faţă de tot ceea ce este în jurul tău.Viaţa nu va fi niciodată perfectă şi mereu vor exista zile fără ceva bun în ele, cuvinte urâte, certuri, supărări iar dacă vrei să fii fericit nu trebuie să faci altceva decât să priveşti mai departe de aceste lucruri, să priveşti la tot ceea ce ai , să fii mulţumitor şi să îţi spui " curaj, lucrurile acestea se mai întâmplă, şi tot aşa trec" nu e nici primul şi nici ultimul, viaţa nu se opreşte într-o problemă, iar după nori iese mereu soarele!

11 comments:

  1. E usor sa fi fericit cand nu ai multe pretentii. Apare o problema atunci cand te vezi o povara pentru altii, asta schimba ecuatia, in afaceri e bine sa ai in plus, in viata nu e bine sa fi in plus:)

    ReplyDelete
  2. Adevarata fericire este cea interioara .

    ReplyDelete
  3. Cred ca pentru a fi fericiti trebuie in primul rand sa ii fim recunoscatori lui Dumnezeu pentru ceea ce ne-a dat!
    Imi place postarea,ai un dar minunat de-a expune perfect problemele din viata de zi cu zi!:X

    ReplyDelete
  4. Fericirea vine exact atunci cand nu te astepti,si vine de acolo de unde nu ai cautat niciodata!Ai scris foarte frumos. :)

    ReplyDelete
  5. Eu spuneam că,niciodată,fără Dumnezeu în viaţa ta nu vei fi fericit!

    ReplyDelete
  6. Cuvinte pline de intelepciune! :)
    Seara buna!

    ReplyDelete
  7. Da, doar ca mai trebuie din cand in cand sa ne mai gandim la...fericire si sa meditam la viata noastra, altfel devenim lipsiti de "culoare" si prinsi in problemele zilnice.

    ReplyDelete
  8. Entuziasmanta postarea ta :x

    ReplyDelete
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. frumos, lucrruri frumoase si adevarate...

      Delete
    2. Atât de curat și frumos!
      Grăitor, ”Doar o inimă deschisă te va ajuta să umbli liber printre toţi.” .

      Delete