Versetul zilei

Sunday, May 26, 2013

10 trepte spre împlinirea viselor

Fiecare om are câte un vis.
Şi sunt sigură că fiecare om luptă pentru visul lui, începe în putere cu speranţă cu încredere şi cu ambiţie, are senzaţia că nimeni şi nimic nu-l poate opri.
Îi stau 10 scări în faţă, şi o urcă cu uşurinţă pe prima, pe a doua, şi pe a treia, este mândru de el şi fericit că a perseverat. 
Dar apoi urmează treptele 4 şi 5 iar pe acestea le urcă mai greu, şi când ajunge la treapa a 6 a simte că picioarele îl lasă, că îl apucă oboseala, face totuşi un efort şi ajunge la treapta a 7 a, şi apoi la a 8 a şi când vede că nu se întâmplă nimic, că se chinuie de atâta amar de vreme şi nu i-a reuşit i se năruiesc toate speranţele, şi plânge, îl doare sufletul şi începe să caute vinovaţi, se întreabă unde a greşit, ce nu a fost bine, apoi renunţă, neştiind că mai avea doar 2 trepte de urcat.

Morala? 
Nu renunţa la visul tău pentru că niciodată nu ai de unde să ştii cât de aproape erai de el în momentul în care ai renunţat! Oricât de greu ţi-ar părea mai urcă o treaptă s-arputea să fie chiar treapta a 10 a, cea care duce la împlinire!

1 comment:

  1. De multe ori frica de a pierde este mai mare decât dorința de a câștiga, și atunci, uităm ce entuziasmați eram la început...

    ReplyDelete