Versetul zilei

Friday, May 31, 2013

Recomandări...

Bunica mea mi-a spus odată că trebuie să am grijă ce fel de cărţi citesc pentru că acestea te pot influenţa, iar eu nu am vrut să o cred sau cel puţin nu puteam înţelege cum te pot schimba nişte cărţi în bine sau în rău. Însă s-a întâmplat ca într-o vacanţă de vară să dau peste un prieten care avea o bibliotecă plină de cărţi interesante şi neavând ce face am început să le citesc una câte una, ei, acum să nu credeţi că le-am citit pe toate, am lăsat ceva şi pentru vara aceasta. :)) :D

Dar pe măsură ce citeam mai multe cărţi începeam să văd viaţa cu alţi ochi, pentru că fiecare carte îmi aducea câte o poveste de viaţă şi aveam senzaţia că sunt acolo, că simt ceea ce personajele simt. Cu greu, pentru că toate sunt frumoase, am ales să mă limitez la două cărţi şi să vi le recomand cu mare plăcere.

Prima se numeşte "Să vă lustruiesc pantofii, domnule?" şi este o carte cu un autor anonim, dar sincer vă spun mi-a plăcut foarte mult.
Aici este o poveste de viaţă care m-a făcut să realizez cât de important este să rămâi un om de cuvânt care nu minte şi nu se răzbună chiar şi atunci când cei din jur sunt răi. Dar mai mult decât atât m-a făcut să realizez că nu există un sacrificiu mai mare decât acela făcut din dragoste.Şi nu în ultimul rând am înţeles că nu trebuie să uiţi niciodată de unde ai plecat.

Personajul principal al cărţii este un tânar care se ocupa cu lustruirea pantofilor, şi punea mereu această întrebare : "Să vă lustruiesc pantofii, domnule?" , se bucura mult atunci când primea câţiva bănuţi, iar într-o zi după multă muncă, şi cu încredere în Dumnezeu a reuşit să ajungă chiar el în locul celor care veneau pentru curăţarea pantofilor, şi atunci, un alt copil (aşa cum fusese şi el odată) i-a adresat această întrebare:" să vă lustruiesc pantofii, domnule?". Ştiu că este doar un personaj dintr-o altă poveste dar eu mă întreb ce ar fi simţit el în acel moment dacă ar fi fost real?

Cartea este minunată şi v-o recomand din inimă, sper să vă placă!


Iar cea de a doua carte se numeşte : " Fata din castel" de Christoph Von Schmid  pe aceasta vă las să o descoperiţi singuri :)

Ambele cărţi le puteţi găsi aici : Colecţia cărţilor rare şi sunt sigură că nu veţi regreta dacă le veţi citi :)

2 comments:

  1. Am vazut lustruitori de pantofi in Istanbul.

    ReplyDelete
  2. chiar acum am luat o pauza de la o carte care se numeste "Religgile" si explica toate religiile din toate tarile de la inceput si pana la sfarsit si toate semnele de bine si de rau :)) ..chiar interesanta:P

    ReplyDelete