Versetul zilei

Monday, August 3, 2015

Dumnezeu .1.

Sursă imagine:aliceboboc.wordpress.com

Aș vrea să vorbesc despre Dumnezeu, despre ce înseamnă să crezi în El și să îl lași să intre în inima ta. Aș vrea să vorbesc și despre cei care nu cred în Dumnezeu, în mai multe articole.

De ce cred eu în Dumnezeu?

Nu știu de ce. Pur și simplu cred. Am crezut întotdeauna în El. Uneori mă îndoiesc, vine așa câte un moment scurt în care îmi spun și dacă nu există, sau și dacă El e de fapt altfel? Dar adevărul este că dacă nu aș fi crezut în Dumnezeu aș fi crezut în altceva. Privesc natura, universul și mersul lor în această lume. Nu pot crede că s-au întâmplat pur și simplu, că lumea aceasta atât de frumoasă în care trăim, copacii, animalele, apele și toate celelalte care sunt atât de minunate,( ți se taie răsuflarea când le vezi doar în poze), au fost făcute la întâmplare. Nu. Minunățiile lumii, mersul întregului univers a fost gândit. Cum altfel se potrivesc toate atât de bine? Nimic nu este creat la întâmplare iar creația are mereu un creator.

Cea mai complicată ființă e omul. Omul are un trup și un suflet, poate unii dintre voi  nu cred că are și suflet, dar omul este o ființă atât de minunată, iubește, are atâtea abilități și e făcut într-un mod unic, nu mai există nimic în univers ca el. E făcut în așa fel încât să poată avea o pereche, să nu fie singur, parte bărbătească și parte femeiească, două părți care se potrivesc atât de perfect. Toate, natura, animalele, omul,  toate adunate formează un întreg. Un perfect întreg care se completează, un întreg format din bucățele mici care se unesc perfect.

Uau...aș putea spune, uau, ce creație magnifică, ce intelegentă trebuie să fie persoana din spatele ei. Creațiile nu se fac singure. Chiar și dacă totul ar fi fost un accident, o mică ciocnire, cineva trebuie să fi produs acel accident.

Dumnezeu e magnific. Dacă noi ca oameni suntem inteligenți, iubitori și avem atâtea calități închipuiți-vă cum e El, cel care ne-a creat. Câtă imaginație și măreție, câtă inteligență și înțelepciune. Uau...

Așadar, am crezut mereu în Dumnezeu, dar când văd toată creația din jurul meu nu pot decât să mă minunez și să îmi subliniez că El există.

Ce dovadă mai mare ca asta ați putea dori?

Voi continua cu alt articol...

6 comments:

  1. Aww, ti-am spus ca le zici mai bine ca un pastor? Vezi? asta e paradisul, ca un inger sa iti vorbesca despre Dumnezeu si mai apoi sa il descoperi personal si sa devii tu insuti un inger...
    Toate aceste lucruri iti sunt inspirate de Dumnezeu. Si tu vezi in El ceea ce El deja a pus in interiorul tau sau a trezit si luminat acolo...
    Tot ce spui tu despre Dumnezeu poate fi spus si despre tine...
    Il vedem pe Dumnezeu si lumea prin noi insine...
    De asta Dumnezeu spune ca suntem sarea pamantului: pentru ca lumea prinde gust pentru El prin fiinte ca noi...
    Esti... magnifica! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc pentru cuvintele frumoase, pentru ca il vezi pe El in mine. :)

      Delete
  2. O Doamne mare,
    Cand privesc eu lumea,
    Ce ai creat-o,Prin al tau cuvant!"
    Cum poti sa crezi ca nu ar exista un Dumnezeu cand sunt atat de multe frumuseti pe lumea asta? :))
    hugs&kisses
    ઇઉ Ell@

    ReplyDelete
  3. Si eu cred in Dumnezeu si ma bucur cand vad si alti credinciosi.
    Cand vedem un autoturism intelegem imediat ca e creatie inteligenta, cineva e in spatele acelui autoturism dar cand privim ADN-ul uman, care e cea mai complexa masinarie pe care omul nu o poate recrea, ne imaginam cumva ca a aparut intamplator...
    Nu e vina oamenilor de rand ca nu mai cred si nu e nici intamplator acest lucru, ateismul e un curent sponsorizat cu care nu ai cum sa lupti deoarece e predat in scoli/universitati si astfel populatia e indoctrinata in acest curent, plus media, exemplul cel mai concret fiind canalele Discovery.

    ReplyDelete