Versetul zilei

Tuesday, April 23, 2013

Mai există suflete pereche?

Dacă privesc la bunicii mei, care s-au căsătorit încă de tineri şi sunt împreună şi acum aş spune că da, mai există suflete pereche, dar dacă mă uit la cuplurile din ziua de astăzi , fie ele formate din persoane publice sau din persoane mai puţin publice aş zice că nu. 

În ziua de astăzi e destul de greu să mai găseşti o fată sau un băiat pur, e greu să mai găseşti acel cuvânt numit dragoste adevărată, pentru că iubirea adevărată nu ţine un an, doi sau trei, ci este pentru toată viaţă.
Nu degeaba se rostesc acele jurăminte în faţa lui Dumnezeu la o căsătorie, ele au o semnificaţie, ele sunt o promisiune atât faţă de persoana iubită cât şi faţă de Dumnezeu cum că cei doi îndrăgostiţi vor fi unul lângă celălalt la bine şi la greu. 
Dacă nu se mai crede în aşa ceva de ce se mai căsătoresc oamenii?

Şi de ce oamenilor de dinainte le era uşor, de ce ei se puteau păstra pentru persoana iubită până la căsătorie; de ce existau mai puţine divorţuri?
Să fie de vină vremea, moda după care trăim? 
Să fie oare din cauză că timpurile s-au schimbat? 
De ce în loc de o singură persoană ajungem să ne vindem inima la sute de parteneri ca mai apoi să rămânem cu sufletul jerpelit şi să zicem că dragostea adevărată nu mai există?

Există suflete pereche, există dragoste adevărată, problema este că noi ne-am dăruit inima persoanelor nepotrivite, am fost dezamăgiţi în dragoste de prea multe ori şi am încetat să mai credem în această dragoste pură.
Problema nu este secolul în care trăim ci faptul că ne lăsăm dirijaţi de pofte şi de lucruri fără de folos, şi astfel ajungem să fim nişte străini care ar vrea iubire dar nu mai sunt în stare să o dăruiască şi chiar dacă ar vrea să dăruiască această dragoste nu mai au cui, pentru că toţi sunt infectaţi.
Soluţia?
Da, există şi o soluţie, pentru că nu toţi băieţii caută fete "cu experienţă" , pentru că nu toate fetele vor băieţi cu lista plină, pentru că unii chiar işi aşteaptă jumătatea şi în ziua de azi
Soluţia este aşteptarea băiatului, fetei potrivite şi rugăciunea către Dumnezeu, care ştie mai bine ce fel de băiat/fată să îţi dea.

Greu nu-i aşa? Dar crede-mă, se merită!

10 comments:

  1. Eu cred că există,dar trebuie să îl cauţi foarte bine!:)

    ReplyDelete
  2. doar banul pereche.sau interesul pereche si cu asta punct

    ReplyDelete
  3. Da asa este se merita :) si eu cred ca mai exista traiesc pe pielea mea asta...numai ca astazi sunt din ce in ce mai putine din pacate ,si mai putine care cred in dragostea adevarata.

    ReplyDelete
  4. eu am gasit iubirea cuiva pura dar mi-e frica sa nu o distrug...

    ReplyDelete
    Replies
    1. stiu senzatia, dar important e sa il iubesti si restul vine de la sine.

      Delete
  5. "Soluţia este aşteptarea băiatului, fetei potrivite şi rugăciunea către Dumnezeu, care ştie mai bine ce fel de băiat/fată să îţi dea."

    Exact. Asa cum se face in biserici. De aceea e plina biserica de oameni divortati. Iar daca nu divorteaza, stau impreuna de ochii lumii si de frica de a nu-si strica imaginea. Dar el si-o trage pe net iar ea flirteaza pe la servici si pe unde apuca. Exceptionala imagine! Hai sa mai facem putina propaganda ipocriziei acesteia ca merita! ;)

    "Dacă privesc la bunicii mei, care s-au căsătorit încă de tineri şi sunt împreună şi acum aş spune că da, mai există suflete pereche"

    Casnicia bunicilor - dovada pentru existenta sufletelor pereche? Cine nu umbla cu ochii visatori prin lume isi poate cu usurinta da seama de ce atunci a functionat si in zilele noastre nu. Orice plan functioneaza doar atata timp pana iese la suprafata ipocrizia. Daca indoctrinezi oamenii inca din fasa ca ei trebuie sa se casatoreasca, ca femeia trebuie sa se supuna barbatului, ca ei trebuie sa stea impreuna caci ce leaga dumnezeu omul n-are voie sa dezlege.....ce crezi ca se intampla? Se intampla ca atare. Cateva generatii la rand executa acest plan fara sa-si puna alte intrebari. Problema apare insa in timp. Caci de la un anumit moment se da pe fata ca totul e un teatru de doua parale. Ca, chiar daca batranii s-au casatoit si au ramas impreuna, n-a fost pe motivul ca s-au iubit la nebunie si ca ar fi fost suflete pereche, ci ca n-au stiut si n-au avut alte posibilitati mai bune. Unde sa plece o EA cand era casnica si depindea de banii barbatului? Unde sa plece o EA cand avea copii si nu era nici o posibilitate de a te refugia? Unde sa plece un EL cand dumnezeu l-ar pedepsi ptr. ca dezleaga o casnicie? Sa se faca de rusine in fata bisericii si a familiei? Imposibil as ceva, asa ca mai bine s-a resemnat si a indurat batjocura din partea nevestei psihopate pana la adanci batraneti. Au preferat insa in continuare sa joace teatru in fata celorlalti ptr. a nu-si strica imaginea. Si uite ce usor se poate pastra prin ipocrizie, mitul imaginii dragostei adevarate ale bunicilor si a parintilor.

    Cati dintre voi astia care scrieti asemenea ineptii ati incercat sa va uitati in spatele cortinelor? Si bunicii mei s-au casatorit in "fata domnului" si au ramas impreuna pana la moarte, insa eu am vazut si imaginea care n-au reusit sa mi-o ascunda. Eu am vazut cum el o lovea daca ea nu executa. Ca deh, bataia-i rupta din rai, nu? Eu am vazut suferinta si nemultumirile lor pe care le inghiteau in sec. Dar inafara era totul roz...totul perfect.

    Iar in legatura cu expresia asta- iubire pura- Cel care a folosit-o s-a intrebat macar o singura data ce da de la el? Exista oare si iubire NEpura? Ce-i aia iubire pura? Si unde a existat vreodata asa ceva pe Terra?

    PUR2, -Ă, puri, pure, adj. 1. Care nu conține elemente străine; curat, neamestecat. 2. Nealterat, neviciat, nestricat. ♦ Fără pete; imaculat; limpede. ♦ Fig. Nepătat din punct de vedere moral; curat, neprihănit. 3. Veritabil, autentic, adevărat. E adevărul pur. ◊ Loc. adv. Pur și simplu = nimic altceva decât...; numai și numai; nici mai mult, nici mai puțin decât... 4. (Despre voce, sunete etc.) Limpede, clar, cristalin. – Din lat. purus, fr. pur.

    Exista ceva curat, neprihanit in lumea asta ca sa se ajunga la afirmatia existentei iubirii pure?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fiecare cu parerea lui, iar bunicii mei s-au casatorit din dragoste, nu cred ca ai motiv sa vii sa comentezi despre bunicii mei pentru ca nu ii cunosti nici pe ei si nici viata lor, ei chiar se iubesc. Daca bunicul tau o batea pe bunica ta si ei se aratau " fericiti" nu inseamna ca toata lumea face la fel. Iar prin iubire pura ma refeream de fapt la persoanale care se pastreaza curat fizic pentru persoana iubuta, adica pe intelesul tau, nu intetine relatii sexuale cu altcineva in afara de acea persoana. Si spre informatia ta inca exista oameni care asculta de Dumnezeu si ii inteleg valorile , pentru ca Dumnezeu a lasat niste reguli care sunt spre binele oamenilor si nu ca sa ii lipseasca de alte posibilitati. Daca femeile pe vremea bunicilor nu aveau unde sa se duca nu inseamna ca stateau impotriva vointei lor cu un barbat.

      Multumesc pt parere, poate data viitoare vei incerca sa vorbesti mai frumos, pentru ca eu nu scriu ineptii, scriu doar adevarul vazut printru-un mod diferit fata de cum il vezi tu.

      Delete
    2. Insfarsit cineva care vorbeste de aceste lucruri ca in schimb sa auzi "DAAAAA IUBIREA DAAAAAA" toti vorbesc de asta

      Delete
  6. Eu cred ca totul vine atunci cand ne asteptam mai putin:)

    ReplyDelete
  7. Un singur lucru cred si stiu ca Dumnezeu nu e agent matrimonial, dar tot Dumnezeu face in asa fel incat "sufletele predate Lui " sa se potriveasca ( e mai mult de explicat, sper ca o sa intelegi bine, caci, ma refer inclusiv la a-I cere prin rugaciune asta) , iar masura iubirii dintre acele suflete probabil difera si depinde de caz. Totusi, Dumnezeu revarsa adevarata iubire pe care noi probabil o numim pura. Cred ca Dumnezeu lasa dragostea "pura" acol unde este roada Duhului Sfant sau cel putin, pentru mine asta inseamna "suflete pereche" si ceea ce inseamna aceasta in adevaratul sens al cuvintelor. In cantarea cantarilor, se vorbeste despre iubire si e una nebuna, e una care exista doar in cazul credinciosilor adevarati, restul sunt desertaciuni, lumea nu cunoaste asa ceva( ma refer la adevarata iubire pe care numai oamenii lui Hristos o cunosc). Ar fi multe de zis, Domnul sa ne arate Drumul catre Imparatia Cerurilor mai intai, iar apoi totul ni se va da pe deasupra. ( matei6:33)

    ReplyDelete