Versetul zilei

Monday, August 26, 2013

Melancolie


Simţea căldura revărsată de razele de soare şi parcă mii de amintiri o cuprindeau în tăcere.
Era singură şi un sentiment de melancolie îi dădea târcoale.Îşi dorea să mai fie copil, să mai vadă oameni fericiţi în jurul ei, dar acum parcă toţi erau trişti, parcă toţi aveau nevoie de ceva pentru ca inima lor să fie împlinită.
Mult ar fi vrut ca să poată să ofere ea iertarea, dragostea, fericirea, şi chiar oameni, dar lucrurile acestea erau peste puterea ei.
Şi-ar fi dorit să meargă la toţi pe care îi iubea şi să le ofere o îmbrăţişare prin care să le şoptească : "Aici e tot ce ai nevoie", dar uneori îmbrăţişarea nu rezolvă nimic. 

Privea oamenii care odată făcuseră parte din viaţa ei, şi ar fi vrut să le mai vorbească, să le mai ofere ceva, dar drumurile acelea erau de mult blocate, şi ea a încercat să accepte ideea aceasta.
Privea cerul şi aştepta răspunsuri la multele întrebări ciudate, dar Dumnezeu părea să tacă, iar tăcerea Lui părea să zică : "Mai aşteaptă!".

Odată, s-a întâlnit cu timpul, a avut emoţii şi a simţit că îl poate prinde în mâinile sale ca pe nisip, dar timpul i-a scăpat printre degete şi i-a spus : "Nu ţi-am fost niciodată prieten".
A rămas supărată o vreme, şi parcă toate erau fără rost, dar într-un târziu a înţeles nişte lucruri, pe care astăzi vi le spune vouă...

  • Nu putem să le aducem celor dragi ceea ce le lipseşte, fie că este vorba de starea lor materială, de o persoană dragă sau de iertare din partea cuiva, putem însă să îi înconjurăm cu iubire, cu cuvinte calde, şi să ne rugăm pentru ei, pentru ca Dumnezeu să se îngrijească de nevoile lor.
  • Nu putem să păstrăm toţi oamenii ce intră în viaţa noastră lângă noi, dar îi putem ţine în sufletul nostru şi să ne amintim cu drag de ei.
  • Nu putem să ne considerăm singuri, atunci când există persoane care să zică : " Sunt aici ".
  • Nu putem să tacem din gură, atunci când ştim că Dumnezeu oferă răspunsuri, uneori chiar prin tăcere şi prin aşteptare.

6 comments:

  1. Intotdeauna ti dai sfaturi asa bune!

    ReplyDelete
  2. foarte adevarat...citec cu mare placere postarile tale.
    P.S. Ai aceeasi imagine de fundal ca si mine, e superba :)

    ReplyDelete
  3. Parca eram eu în locul fetei. Timpul uneori e prea rece pentru mine. Uneori îmbrățișarea aia e tot ce avem nevoie pentru o clipă.
    Te îmbrățișez!

    ReplyDelete