Versetul zilei

Saturday, August 1, 2020

Hei străine

Sursă imagine: Pinterest

Bună străine, spune-mi cine ești și încotro te duci? Te-am observat de la distanță atunci când tu nu mă vedeai. Uneori erai grăbit, alteori erai ursuz și rece, iar inimile ce treceau pe lângă tine deveneau împovărate. Erau zile când zâmbeai. Zâmbetul tău părea luminos și cald, însă la o privire mai atentă se putea observa că tu de fapt erai gol pe dinăuntru și afișai un zâmbet de fațadă. 

Știi, atunci când lacrimi sărate ți-au brăzdat obrazul te-am văzut. Atunci ai lăsat să se vadă o parte din tine, o parte din adevăratul tu, cel care nu poartă sute de măști, cel care nu se ascunde după vorbe deșarte și iluzii. Persoana reală din tine, care e de fapt un suflet. Suflet stins și pricăjit, însetat după o iubire pe care nu o cunoaște încă, dar pe care o ignoră cu desăvârșire. 

Spune-mi străine, ce faci cu inima ta frântă și pentru cât timp ai de gând să o mai ascunzi? Nu ai auzit? Banii sunt trecători, la fel și faima, prietenii și chiar familia. Chipul de lut pe care îl ai în posesiune trece și acesta. Nu știi tu oare că viața e mai mult decât tot ceea ce se vede? 

Hei, tu, ai observat cumva că trăim într-o lume de plastic în care se fabrică orice până și oameni la indigo? Știi tu oare câte lacrimi varsă Dumnezeu și ce durere îl apasă zilnic pentru inima ta împietrită și pentru lumea în care trăiești? 

De ce, de ce ți-e inima amară și de ce scoți pe buze numai minciuni? De ce rătăcești de unul singur și te lași înconjurat de nemulțumire și pelin? De ce te zbați atât de tare să te îndepărtezi de Cel ce te-a creat și te iubește cel mai mult dintre toți? Nu ai auzit că El a făcut totul pentru tine? Nu ai auzit că până și-a viața și-a dat-o pe o cruce, sângele i-a curs pentru păcatele tale, pentru sufletul tău stins și întunecat. El încă te cheamă, te cheamă acasă.

Hei străine, îți mai zic doar ceva și plec. Viața ta va avea sens atunci când în sfârșit te vei întâlni cu El, acest Iisus, care te așteaptă. Inima ta va fi vindecată complet numai atunci. El este iubirea după care tânjești, acel ceva pe care îl cauți, de care ți-e dor fără ca măcar să știi. 

Acest Iisus se află la o rugăciune distanță. La o inimă sinceră și deschisă distanță. La un simplu bună, prin care să îi arăți că îl cauți, că ești interesat cu adevărat.

5 comments:

  1. Câta lecție de viata e in cuvintele tale!...păcat ca am dat de articol târziu, pt ca integral l-as fi trimis cuiva....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nah...i-am zis adio si închis usa, unii nu se schimba pt ca asa sunt ei de fapt..

      Delete
  2. Ce bine că ai revenit! Sper că e totul în regulă!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc pentru gândul călduros! Da, e totul bine. :)

      Delete