Versetul zilei

Tuesday, August 4, 2020

Unul dintre lucrurile faine ale vieții

Sursă imagine: Pinterest

Unul dintre lucrurile faine ale vieții e să poți vorbi cu Dumnezeu despre oamenii dragi. Pentru El toți oamenii sunt importanți, atât cei care îl iubesc și îl urmează cât și cei care nu o fac. De ce? Pentru că Dumnezeu are o inimă mare și încăpătoare, în ea cuprinde toată dragostea din lume și ceva pe deasupra. El nu iubește cu măsură și nici nu iubește în funcție de cum e iubit. El iubește curat, din tot sufletul pe toată lumea, pentru că inima Lui frumoasă e cea din care s-a născut inițial iubirea. 

Așa că, atunci când vezi oameni împovărați și nu poți să faci nimic pentru ei, înalță o rugăciune. Atunci când ai zile amare pentru că cineva te-a întristat, mergi și fă o rugăciune. Când clipele îți sunt senine și lumea ți-e plină de suflete dragi, spune o rugăciune.

Cel mai fain lucru la rugăciuni? Nu au termen de expirare. Sunt valabile pentru mult timp după ce însăși inima ta le-a uitat. Un alt lucru fain? Rugăciunile pleacă din inima ta și ajung în însăși inima lui Dumnezeu, la tronul Său de îndurare. Și ce fain e să vezi, când tu nu poți face nimic, cum El poate și o face. Și încă ceva, rugăciunile te aduc mai aproape de cer, te fac să mai uiți din necazuri și te ajută să semeni mai mult cu Hristos. 

Unul dintre lucrurile faine ale vieții e că Dumnezeu e sfânt, dar chiar în toată sfințenia Lui, te iubește și te primește exact așa cum ești, cu toate petele de pe sufletul tău, cu tot amarul și cu toată imperfecțiunea din tine. În schimb, îți promite să te curățe de murdăria din inimă, să te schimbe și să te facă un om nou, curat, asemeni Lui. Cum e posibil? Prin faptul că Cel ce nu a cunoscut păcat, a fost găsit vrednic de plată în locul nostru. Da, Hristos a luat asupra Lui pedeapsa care ne era menită nouă, ne-a semnat acordul la pace cu Dumnezeu, căci prin jertfa Lui pe cruce, prin sângele vărsat, noi am fost socotiți neprihăniți. Care noi? Noi, cei care decidem să credem în El, Hristos, să îl primim în inima noastră și să trăim asemeni Lui. 

Un alt lucru fain al vieții e că frumosul și bucuria se împărtășesc cu cei din jur, așa că acum, vă zic și eu despre acest mântuitor, Iisus Hristos care îmi face în fiecare zi viața mai plină de iubire și de pace. 

2 comments: