Versetul zilei

Tuesday, February 10, 2015

Nu mă regăsesc în lumea din ziua de azi

Sursă imagine: travelabel.com

Nu sunt dezamăgită sunt doar sătulă...Nu mă regăsesc în lumea din ziua de azi, de fapt cred că oamenii au fost așa mereu, dar azi mai mult ca niciodată mă izbesc de stereotipuri, de tipare și de modalități de a face lucrurile. Dacă nu te încadrezi în generația facebook, generația superficialității și a lipsei de sinceritate, generația fără Dumnezeu și generația concubinajului și a multor altor lucruri, dacă nu te încadrezi ce faci?

Nu mă încadrez.
Dacă le spun oamenilor că vreau să mă căsătoresc li se pare că sunt prea tânără. Cum la doar 21 de ani? De ce vi se pare mai ușor să trăiți în concubinaj cu cineva și să vă păcăliți pe voi înșivă că acest fapt e una iar căsătoria e alta? Dragilor, căsătoria pentru mine înseamnă exact ce înseamnă concubinajul pentru voi doar că pe lângă asta se mai adaugă altele. Da iubesc. Da, am primit un dar de la Dumnezeu, un băiat minunat cu care am urcușuri, cu care am coborâșuri dar pentru care se merită să investesc și să lupt și nu văd de ce ar trebui să aștept să mă încadrez în tiparele voastre pentru a-mi primi acordul în urmarea căsătoriei. Dumnezeu a spus da, noi vom spune da și cred că asta e tot ce contează.

Dacă le spun oamenilor că mă bazez pe Dumnezeu cam strâmbă din nas și mă privesc ca pe o țicnită. De ce?
Scuzați-mă dacă nu intru în ceea ce lumea din ziua de azi cheamă ”bazează-te pe tine și calcă-i pe toți în picioare pentru a ajunge unde vrei”.  Scuzați-mă dacă par demodată pentru că am ales să fiu copilul Lui. Scuzați-mă dacă cred că suflarea asta pe care am primit-o nu trebuie consumată pe tâmpenii.
Într-o lume în care superficialitatea e la ea acasă, în care dacă ești sincer și deschis ajungi să fii rănit, eu aleg să fiu cine sunt. Aleg să fiu diferită, pentru că eu nu pot minți, nu pot înșela, înjura și nici să fiu superficială nu pot. Judecați-mă dacă vreți.

M-am săturat să mă uit la oamenii din jur și să îi văd cum se bazează din ce în ce mai mult pe ce spune unul sau altul, pe ce spune televiziunea sau mai știu eu cine. M-am săturat și de generația facebook, nu că nu m-aș lăsa câteodată în prada ei, dar nici să mă rup nu pot. În ziua de azi totul e pe internet. Eu zic să și dormim cu internetul, că doar fără el nu putem.

Treziți-vă oameni buni, viața e mai mult decât atât și nu trebuie să ne-o trăim în conformitate cu cea vreau unul sau celălalt, nu trebuie să ne încadrăm în stereoptipuri la fel cum nu ar trebui nici să judecăm după ele.

12 comments:

  1. Este greu cu lumea în ziua de azi... Dar mă bucură enorm de mult că mai există oameni ca tine, care se ţin tare pe poziţie, care îşi urmează principiile şi visele în ciuda judecăţilor celor din jur. De mult ori mă trezesc spunându-mi că m-aş muta undeva departe, pe altă planetă dacă s-ar putea...

    Este trist că oamenii sunt superficiali şi, nu ştiu dacă mi se pare doar mie sau chiar mulţi au tendinţa să critice tot timpul, să vadă numai răul din jur, să tragă pe toată lumea în jos...

    Nu te cunosc personal, dar îmi pare bine că ţi-am descoperit blogul. Îmi creşte speranţa că lumea poate fi mai bună cu aşa suflete frumoase în jur :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur sa vad ca nu sunt singura care gandeste uneori asa...sa se mute pe alta planeta...

      Sa stii ca si mie mi se pare la fel in legatura cu critica, cred ca unora le este mai usor sa critice decat sa zica o vorba buna...

      Crezi?:D Nu stiu...si eu am parti negative :( dar macar putem incerca.

      Delete
    2. Toţi avem şi părţi negative, că doar suntem oameni :) Important este cu ce alegi să defilezi... mai des ;)

      Delete
    3. Da, asa e... exista o vorba care spune ca suntem o parte din omul spre care aspiram sa fim, sau ceva de genul... cred ca merge spusa aici, intrucat daca aspiram spre anumite tinte si lucruri inseamna ca avem ceva din ele.

      Delete
  2. Nu pot decat sa te felicit pentru curajul de a scrie aceste randuri frumoase, si, astfel, sa-ti spun cat de mult ma regasesc in ceea ce ai scris. Te felicit; scrierile tale-mi fac bine!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa stii ca pentru prima parte chiar am avut nevoie de curaj:D Ma bucur ca iti fac bine scrierile mele! :)

      Delete
  3. Bunica mea imi povestea tot timpul ca ea s+a maritat fata batrana, avea 22 de ani. Ea a fost o revolutionara la vremea ei, desi nu considera asta, ar fi vrut sa fie si ea in randul surorilor ei maritate la 17-18 ani. Fiecare dintre noi ne casatorim cand ne vine vremea, nici mai repede, nici mai tarziu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, dar vezi ca nu pentru toti vremea e la fel iar in ziua de astazi exista deja un al tip de tipar al casatoriei, ceea ce pe vremea parintilor si a bunicilor nostri era valabil asta este rasturant...Ideea e ca nu vreau sa fiu in nici un tipar...am ganduri si idei proprii...si mai ales simt :)

      Cred ca e fain intr-un fel sa fii revolutionar, sa fii altfel :)

      Delete
  4. Oooo, nu sta pe ganduri! gura lumii, mai ales in aceste timpuri, e buna de ignorat.
    Fa ce simti, indeplineste-ti chemarea! niciodata nu a fost vorba de noi si ei, ci doar de noi si El :)

    ReplyDelete