Versetul zilei

Wednesday, February 25, 2015

Oferim foarte puțin dar ne dorim să primim foarte mult

Sursă imagine: anasstassya.wordpress.com

Am realizat că oamenii din jurul nostru au nevoie să fie înțeleși mai mult iar asta înseamnă că trebuie să lăsăm din capriciile și năravurile noastre și să ne preocupăm mai mult de nevoile lor. Prea mult se invârte totul în jurul persoanei noastre. Este adevărat că toți avem nevoie de atenție dar oare trebuie să o îndreptăm chiar atât de mult înspre noi?
Am observat că suntem dispuși să oferim foarte puțin, începând de la înțelegere, dragoste și terminând cu răbdare și iertare, dar în schimb ne dorim să primim foarte mult. Nu cumva suntem lacomi? Nu cumva suntem egoiști?

Cu toții căutăm persoana potrivită atunci când începem o relație fie ea de orice natură, dar câți dintre noi s-au întrebat dacă ei sunt persoana potrivită? Dacă ei sunt așa cum trebuie?
Vrem atenție, iubire, înțelegere, comunicare, vrem să fim iertați și răsfățați dar câți dintre noi ne-am întrebat cât investim noi în lucrurile acestea?
Pentru cei care nu știu, sunt într-o relație de dragoste de  ceva timp, eu o compar cu un bebeluș și mi se pare abia la început dar au fost oameni pentru care acest timp a însemnat mult, au existat persoane care m-au întrebat care e secretul...

Secretul, dacă îi pot spune așa este în primul rând că dragostea noastră nu se împarte la doi ci la trei, pentru că dragostea noastră l-a avut mereu la bază pe Dumnezeu și multă rugăciune.
În al doilea rând, am învățat să ne iubim la distanță, am învățat să ne așteptăm unul pe altul și să ne cunoaștem mai întâi.
În al treilea rând am învățat să ne iertăm și să ne confruntăm cu defectele noastre. Am învățat că nu trebuie să plec pentru orice lucru care mă supără la el, la fel cum nici el nu pleacă din relație la fiecare lucru pe care îl supără la mine.

Am citit undeva un articol în care se zicea că în dragoste nu trebuiesc făcute sacrificii. Nimic mai fals. Și ca să vă dau exemplul suprem am să vă zic că însuși Dumnezeu a făcut un sacrificiu din dragoste lăsându-l pe Iisus să moară pentru noi, chiar Iisus a suferit din dragoste pentru noi, cu atât mai mult noi ca oameni care greșim zilnic trebuie să facem sacrificii unii pentru alții, pentru a putea conviețui în pace.

Nu vorbesc aici de acele sacrificii gen: el o bate, ea stă cu el pentru că îl iubește ci vorbesc de altfel de sacrificii pe care voi cred că le cunoașteți.

Așadar, revin la punctul pe care am vrut să îl ating la început, nu cumva cerem prea mult și oferim prea puțin?

10 comments:

  1. ba da ..asta-i mentalitatea unui roman ...vrem totul sau nimic..dar sa nu oferim absolut nimic am ai tarziu p...tocmai daia :)gandim asa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ar trebui sa ne schimbam mentalitatea :)

      Delete
    2. degeaba: )niciodata ....ca sa o schimbam ar trb "Ras" tot dp fata pamanatului si dupa lasat 50-100 de ani si dupa o noua "renastere" ....... singura solutie ..


      P;s: ma poti ajuta si pe mine cu o promvoare a blogului.te rog frumos ?

      Delete
    3. Niciodata sa nu spui niciodata...

      Ce fel de promovare? In ce consta?

      Delete
  2. Dragostea în sine înseamnă sacrificiu... ”Dragostea suferă totul, acoperă totul, crede totul, nădăjduiește totul”. Potrivit acestei descrieri, mai am mult de învățat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu mai am...cred ca mereu vom avea dar se merita sa incercam.

      Delete
  3. ahhh Lavinia, tu ma uimesti copil destept ce esti tu. Imi place mult de tot sa iti citesc "gold thoughts" asa cum spun aici copii. Iti doresc un weekend minunat si iti multumesc pentru toate gandurile ce le-ai adus mie. Te pup, Liuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Liuba, deja s-a dus weekendul...am sa iti urez o saptamana prospera!

      Delete
  4. Doar daruind vei primi mai mult decat ceea ce ai...dadusem peste citatul acesta cu multa vreme in urma.
    Si mi s-a lipit de suflet, pt ca e valabil oricand, cu orice :)

    ReplyDelete