Versetul zilei

Friday, October 19, 2012

Când Dumnezeu nu te mai iartă...

Noi, oamenii suntem uneori pasivi.Trecem aşa uşor prin unele lucruri care ar merită mai multă atenţie din partea noastră,dar aşa de greu prin altele care nu ar merita deloc atenţie. Unul dintre lucrurile peste care trecem nepăsători este chiar cel  mai mare dar pe care l-am putut primi şi anume mântuirea sufletului. Dumnezeu a dat acest dar tuturor dar cu toate acestea nu mulţi sunt cei care îl primesc şi nu puţini sunt cei care îl resping. Poate sunt prea directă, dar suntem de multe ori impresionaţi de poveşti de dragoste, de persoane speciale sau de cazuri de boală, însă când vine vorba de Dumnezeu şi de mântuire suntem mai reci decât gheaţa, ceea ce este ciudat de altfel, pentru că un sacrificiu ca acesta nu a mai fost făcut niciodată pentru oameni.Evident că toată lumea ştie că Dumnezeu ne iubeşte, ne iartă şi este îndelung răbdător, însă ceea ce oamenii uită, ignoră sau chiar nu pot să creadă este faptul că Dumnezeu este sfânt, drept, gelos şi pedepseşte.
Ştiţi voi că oamenii nu iartă de prea multe ori pentru acelaşi lucru, o dată, de două ori mai merge a treia oară deja te ard.Însă cred că la fel de bine ştiţi că Dumnezeu nu este om şi că are o răbdare imensă însă are şi El o limită. Oamenii stau de multe ori în nepăsare cu toate că Dumnezeu îi îndeamnă când într-un fel când în altul să renunţe la anumite păcate, şi îi iartă şi îi tot amână, şi iar îi iartă, dar Dumnezeu nu iartă la infinit. După cum spuneam El este sfânt şi drept şi mai devreme sau mai târziu te vei trezi fără El.
Dumnezeu nu te mai iartă atunci când ţi-a dat o mie de şanse să te întorci, iar tu ai fi putut să o faci dar ai preferat să spui, nu azi, am timp mâine. Adevărul este că mântuirea este cel mai preţios dar , însă este şi cel care se poate pierde cel mai repede.
Când Dumnezeu nu te mai iartă e deja prea târziu să mai regreţi, s-arputea să fii într-un sicriu!
Există persoane cărora le vine greu să creadă că Dumnezeu pedepseşte sau face dreptate prin pedeapsă, însă nu trebuie să uităm că oricât de mult ar iubi Dumnezeu păcătoşii, urăşte păcatul, iar păcatul pune o barieră între Dumnezeu şi rugăciunile noastre.

P.S. Nu aşteptaţi să treacă timpul pentru a vă cere iertare atunci când greşiţi, iar dacă aveţi păcate de care nu vă puteţi lăsa cereţi-i ajutorul, Dumnezeu e pregătit oricând să ierte dar aşteaptă dorinţă şi căinţă din partea voastră, daţi nepăsarea la o parte!

10 comments:

  1. sa citesti numele transfariului de umberto eco.

    ReplyDelete
  2. Dumnezeu iarta pentru ca e bun insa si bunatatea Lui are o limita. Eu asa cred.

    ReplyDelete
  3. Asa este..ai foarte mare dreptate . Eu una insa nu cred ca Dumnezeu pedepseste , cred ca Dumnezeu ingaduie celui rau sa ne pedepseasca sau mai degraba sa ne aduca necazuri in viata. Daca nu ar fi Dumnezeu sa ne apere de cel rau probabil ca nu am mai fi azi aici .Noi ca oameni niciodata nu trebuie sa avem orgoliu in fata lui Dumnezeu ,NICIODATA! Imi pare nespus de rau ca pe zi ce trece intalnesc oameni care nu mai cred in Dumnezeu , dar aici pe blog am gasit multi care cred , lucru care ma bucura enorm.
    Dumnezeu sa va binecuvanteze ! :*

    ReplyDelete
  4. Sincer nu am cu ce sa completez ;;) Ai spus foarte bine si iti acord perfecta dreptate :)

    Sa ai un weekend minunat >:D<

    ReplyDelete
  5. Ma bucur mult sa citesc si bloguri care trateaza lucrurile serios din punct de vedere religios....felicitari si salutari tuturor

    ReplyDelete
  6. O am eu de citit pentru facultate, nu am terminat-o inca dar mi s-a parut foarte interesanta. Nu vreau sa fac spoiler :D

    ReplyDelete
  7. :) se pare ca intentia mea a fost una buna, acum seara cand ma intorceam de la lucru, am ascultat o melodie, si direct m-am gandit, cred ca asta ar merge pentru L. si B.D. ca dragele de ele tot au parte de tot felu de chestii urate ...
    Aici e postarea: http://inhisgraceforever.blogspot.ro/2012/10/legendary-you.html

    ReplyDelete
  8. Am o intrebare,daca am facut ceva rau si la inceput nu am stiut ca e rau,apoi am facut din nou acel lucru pentru ca nu ne puteam abtine,dar in cele din urma vrem sa ne indreptam si ne rugam sa ne ierte,ne va ierta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. daca recunosti ca ceea ce faci e gresit,regreti si doresti sa primesti iertare si sa renunti la acel ceva, Dumnezeu te iarta si te ajuta!

      Delete
  9. Dumnezeu iartă orice ,dacă tu regreți cu adevărat fapta ta.Dumnezeu NU este gelos.Prin pedeapsă de fapt Dumnezeu te ajută pt că la greu oamenii se întorc cu fața spre El,iar Dumnezeu vrea ca tu să te îndrepți.Să stii că trebuie să ai nădejde.Dumnezeu iartă,dar doar dacă regreți cu adevarat fapta ta.Dacă il iubesti pe Dumnezeu ,dacă încerci să faci voia Lui si dacă te caiesti cu adevarat Dumnezeu te va ierta.

    ReplyDelete