Versetul zilei

Tuesday, October 23, 2012

Să fii în pas cu moda

Întotdeauna oamenii îşi doresc să fie în pas cu moda, fie că este vorba de mobila din casă, de hainele pe care le poartă sau de alte lucruri.Dar mai mult decât atât oamenii urmează moda şi în lucrurile mai puţin frumoase care de cele mai multe ori strică. 
Se poate observa că este la modă să fii răutăcios, să te crezi superior celor din jur, să înjuri, să fumezi; este la modă să fii lacom , să trădezi şi să îi învinovăţeşti pe cei dragi pentru greşelile tale; este la modă să fii egoist şi răzbunător.
Valorile reale pe care un om ar trebui să le adopte şi să le aibă pe parcursul vieţii sunt învechite. În ziua de astăzi nu mai este loc pentru bunătate, dragoste, sinceritate, responsabilitate, credinţă şi altele.
Oamenii cu caracter sunt pe cale de dispariţie şi daţi undeva mai deoparte, în schimb oamenii cu bani, poate fără nici un pic de bun simţ sunt promovaţi şi puşi în faţă.
Este frumos şi bine să fii în pas cu moda atunci când este vorba de aranjamentul din casă sau coafură, dar ce se întâmplă când moda ne schimbă în ceva mai puţin bun? 

De ce trebuie ca să te ghidezi după cineva care face rău şi nu are principii în viaţă? De ce să nu fii unul dintre oamenii de valoare? De ce să nu oferi un zâmbet cald dacă cel de lângă tine nu o face?
 Nu uita că dincolo de modă şi de coperta din exterior tu eşti acelaşi. Încetează să te mai ghidezi după oameni sau lucruri care te trag în jos, şi începe să fii tu, cel care trebuie să fii!

11 comments:

  1. Mie nu-mi place chestia asta cu moda. Stii dupa ce zicala merg eu ? ,,Razi de mine ca nu sunt la moda dar eu rad de tine pentru ca esti la fel ca toti".

    Cred ca asta spune totul!

    ReplyDelete
  2. Întradevar,trebuie sa fim noi însine ! A merge în pas cu moda dupa parerea mea înseamna a evolua , dar nu invers, cu rautatea de astazi.

    ReplyDelete
  3. ce bine ca eu nu am treaba cu asa ceva :))

    ReplyDelete
  4. :)) buna asta vioreld ... eu sunt de parere ca moda, stilul meu, mi-l fac eu, nu altii... asa ca moda e cum ma simt eu bine si sanatoasa... nu cum se simt altii...
    Si, da, ai dreptate L. oamenii promovati,uneori n-au nici o calitate care sa le merite promovarea...vad asta la lucru in fiecare zi.

    ReplyDelete
  5. Sunt de acord cu ce ai spus,nici eu nu sunt de acord cu chestia asta cu moda,adica de ce daca unu face aia sa faci si tu la fel ?Ai o inima ,o minte trebuie sa sti sti sa le folosesti ca sa fi diferit...pentru ca de aceea suntem si oameni sa fi diferiti!

    ReplyDelete
  6. Este bine sa te porti cum te simti tu cel mai bine si cum iti place, nu cum e moda ..

    ReplyDelete
  7. Moda??? Cred că și-a pierdut din ceea ce a fost odată. Acum e doar ce ai spus tu.
    Nu mă preocupă, dar e greu să nu fi ca ei. Dar merită!

    ReplyDelete
  8. As vrea sa completez.
    La moda, sau a fi in voga, nu inseamna a fi tu insuti, ci a te lua dupa un obicei care se poarta la momentul acela. Daca te iei dupa acel obicei nu mai esti tu insuti, e clar. Acum sunt obiceiuri bune si altele rele. Este bine sa ne luam dupa cele bune.
    Problema apare atunci cand tu consideri un obicei rau bun pentru tine? Atunci mai poti intelege pe altii care te sfatuiesc si-ti arata ca ai facut o alegere gresita? Nu cred ca vei da usor ascultare. Deci problema tine de caracter, de cat esti de echilibrata si aceasta se datoreaza faptului de unde te alimentezi, adica care este sursa ta de informatii. Hai sa excludem lucrurile bune, necesare si utile unei gospodarii si sa ne oprim la vestimentatie si alte aspecte nefolositoare care sunt la moda.
    Acum 50, 30 de ani, era rusine pentru o femeie sa fumeze pe strada sau sa se imbrace etalandu-si formele. Nu mai pun problema fustelor minii si decolteurilor care o aratau ca o femeie sau fata considerata de moravuri usoare. De asemenea, a vorbi zgomotos pe strada, a te manifesta obscen precum e la moda astazi intr-un grup, sau purtarea hainelor care starneste curiozitate sau goliciune, astfel incat sa fie nevoie ca cineva sa intoarca capul, nu inseamna ceva iesit din comun? Oare ce s-a intamplat astazi, caci ce era anormal in trecut vedem azi la moda ca un lucru normal? Chiar este normal? Oare chiar are bunul-simt azi mai multe fete?
    Auzim mereu exprersia: Nu mai suntem ca pe vremea bunicii!
    Dar chiar atat de rau era pe vremea bunicii?
    Ce s-a schimbat de atat de departe am ajuns, evoluand sau involuand d.p.d.v.uman, al educatiei privind etica?
    Suntem noi originali sau copii la indigo ai vedetelor sau prostituatelor? Oare o societate cu o viitoare baza a resurselor umane plecand de aici are sanse sa functioneze bine si sa ajunga si departe? Credeti ca generatia copiilor vostri vor ramane la standardul creat de voi sau la randul lor var adauga alte forme de moda astfel incat va vor zice ca sunteti de moda veche? Ce etica vor aborda ei? Sau nu se mai pune asa ceva in mileniul trei?
    Hai sa privim lucrurile la rece. Unde este acel < tu insuti>, mai exista el? Eu cred ca da, dar infim, precum cineva mai sus scria ca nu are treaba cu asa ceva. Cati sunt stapani pe sine?
    Am vazut in occident oameni batrani cu par vopsit in mai multe culori, cu cercei(o multime) si tatuaje de te lua scarba. Credeti ca generatia copiilor vostri nu vor adapta moda aceasta pe care unii dintre voi ati deschis-o? Si generatie de generatie vor tot adauga ceva nou. Dar dupa cum se vede si cum bine stim ce a fost, intelegem cum va fi in viitor moda...
    Atunci evoluam sau involuam? Esti tu insuti sau esti tras de altii? Si cand te gandesti ca toate acestea s-au format incetul cu incetul, adica tactica pasilor marunti. Parintii vazand in copiii lor ceva genial, ca de!, are fata sau baiatul lor idei si conceptii ce fac sa se simta bine in largul firii lor. Dar de fapt ce era aceasta, sau ce sursa aducea acele idei si conceptii?
    In incheiere as vrea sa spun ca fiecare generatie are vina ei. Exista dumnezeul veacului acestuia care pentru fiecare generatie are ceva nou. El este creatorul modei. El da inspiratii astfel ca din copii creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu oamenii sa poata avea alt chip si asemanare cu ceea ce este o uraciune in ochii Creatorului cerurilor si al pamantului. Acesta este scopul emanciparii si dezvoltarii in ceea ce priveste raul. Dar dupa cum stim si intelegem el aduce tot mai multe lucruri care tind sa ne faca sa semanam cu el in gandire si chiar in infatisare. Ceea ce odata a fost pacat, astazi sa fie ceva normal, adica curat. Si cine este intelept si cunoaste vremurile, intelege ca de fapt ce se intampla in lumea modei este curat-murdar.

    ReplyDelete
  9. Ma tot intreb ce-i cu prostia asta cu comportamentul de turma. Mai noi e cool sa fii hipster, sa ai neaparat iphone sau samsung galaxy s3, sa ai swag si sa faci lucruri numai pentru ca #yolo. Mi-e groaza de cum va evolua generatia asta.

    ReplyDelete
  10. A fi in pas cu moda inseamna a fi in pas cu gandurile si optiunile , sau mai pe scurt , cu vrerea majoritatii lumii actuale .Iar daca esti in pas cu vrerea lumii, cam ajungi unde vrea lumea si nu unde vrei tu . Astfel , multi se intreaba care este cauza esecului in viata lor . Pentru cine stie ce vrea cu adevarat in viata , moda e ceva ... de luat in ras . In plus , moda mai e si dictata de undeva . Multi ma intreaba de ce am noroc in viata . Nu stiu , cred ca unul dintre motive este si faptul ca , de cand ma stiu , m-am incadrat tot timpul in cei 5 % care nu au avut nicio treaba si nici o tangenta cu vreun fel de moda . Eu am moda mea si imi ajunge . Daca azi simt ca vreau sa merg in opinci pe strada ,apoi merg in opinci . Iar daca maine simt ca vreau sa am o haina eleganta pe mine , o pun . Dar nimic mai mult . Dincolo de toate ,moda din occident , este dupa cum a mai remarcat cineva mai sus , ceva de neimaginat . Mie personal imi repugna total . Am vazut si eu moda anumitor oameni varstnici din Vest si mi- am facut Cruce . Dar de , civilizatie , ce sa -i zici .Acolo vezi si alte lucruri care dor . Si sincer, imi pare rau ca si noi o luam pe urmele lor din punct de vedere al raului care exista acolo . Sincer , nu recomand nimanui sa respire atata egoism pe strada .

    ReplyDelete