Versetul zilei

Friday, October 12, 2012

Religia o etichetă?

Religia , o etichetă? Din punctul meu de vedere da. Pentru că în ziua de azi nu se ţine cont de cine crede ori de cine nu crede sau cine în ce crede ci se pun întrebări de genul "ce religie eşti?" şi deja dacă vii cu un răspuns eşti etichetat: " aa, ălă-i aşa". De unde şi până unde mai spune religia ceva despre tine în ziua de azi?Sunt atâţia oameni care se declară că aprţin unei religii şi totuşi nu se duc decât odată pe an la biserică şi n-au habar de ce scrie în Biblie sau în ce constă religia respectivă.Am întâlnit persoane care deşi aparţineau unui cult nu erau în stare să îmi explice de ce la ei se ţine postul, pur şi simplu îmi dădeau răspuns de genul "aşa e tradiţia" sau " nu ştiu."Mi se pare ruşinos să faci un lucru doar pentru că aşa ţi-au zis alţii să îl faci, adică cum rămâne cu convingerile tale , cu ce crezi tu ?Sunt oameni care dacă te aud că eşti de nu ştiu ce religie ţi-au şi pus capac.
Îl face religia pe om? Păi dacă unul e de religia x şi stă şi bea toată ziua înseamnă că de acuma îi cataloghezi pe cei de religia respectivă ca fiind beţivi?
Când întrebi "ce religie ai" pare aşa o întrebare banală la care răspunde toată lumea, dar când întrebi "crezi în Dumnezeu" te strâmbă şi se dă cu bâlbâitul.Păi despre ce vorbim aici? Nu se presupune că religia ar trebui să aibă legătură cu credinţa şi cu Dumnezeu?Faptul că spui că aprţii unui cult nu este acelaşi cu faptul că spui că eşti creştin?Mai există şi o altă categorie de oameni, aceia care încearcă să te convingă să treci la religia lor. Păi dacă eu cred în Dumnezeu, îl simt în viaţa mea, şi stau bine acolo unde sunt pentru ce vii tu cu replici gen "religia ta e falsă, la noi e nu ştiu cum"?
Oameni buni, mai am o întrebare, de când e religia aşa importantă? Este mântuit omul prin religie? Ciudat.Eu credeam că omul este mântuit prin jertfa lui Isus. A avut Isus vreo religie? De ce nu a întemeiat una? Avea destui oameni cât să facă acest lucru.Putea să zică religia x e adevărată. Dar nu a făcut aşa, pentru că religia nu este decât o etichetă dată de om.Dumnezeu nu are treabă cu religia ta ci cu viaţa pe care o trăieşti.Aşă că degeaba sar unii că religia lor e cea adevarată, în opinia mea toate au pornit de la un adevăr şi s-au pierdut pe drum. Adevărata religie nu există. Vreţi să ajutaţi un om? Nu-i mai povestiţi despre cât de bună e religia voastră, povestiţi-i despre cât de bun e Dumnezeul vostru,pentru că asta contează şi mişcă inimile.Religii sunt peste tot, Dumnezeu  doar unul aveţi grijă cui daţi importanţă, pentru că deja religiile se depărtează din ce în ce mai mult de ceea ce vrea Dumnezeu de la un copil al Său.
Aştept părerile voastre, sunt deschisă  la păreri noi sau diferite :)

Pe această temă a scris şi Viorel

9 comments:

  1. Imi place tare mult perspectiva ta. Se pare ca gandim la fel :) Maine o sa fac o recomandare la acest articol pentru ca imi place tare mult ! Felicitari :)

    Opinia mea este aceeasi! Un studiu a realizat ca pe glob sunt aproximativ 22.000 de religii (unele mai mari , altele mai mici). Insa nu numarul este important...
    Stii ce cred eu ? Toti ne inchinam Lui si toti am fost facuti cu voia Lui.

    Mai sunt destule persoane care eticheteaza persoanele de alta religie sau mai rau...ii marginalizeaza .Insa consider ca persoanele care fac acest lucru cred ca ori au un neuron defect ori duc lipsa de unul-DEFINITIV !

    Stii cum se spune : ,,Ce omul nu stie...acuza !" asa si in acest caz.

    In ceea ce priveste Biblia :
    In primul rand oamenii ar trebui sa detina un suflet de om (un suflet curat) si sa aiba credinta in Dumnezeu . Daca nu au aceste 2 lucruri...degeaba citesc Biblia . Sau degeaba merg ei la biserica in fiecare duminica si se dau mari credinciosi daca atunci cand sunt intrebati ce semnifica PASTELE dau din umeri. Sincer ma abtin sa spun ce cred despre persoanele astea. Eu n-am apucat sa citesc toata Biblia datorita timpului liber redus.Abia reuseam sa citesc cateva file pe zi dar acum cateva zile am reusit sa termin de citit VECHIUL TESTAMENT si ma voi apuca sa citesc NOUL TESTAMENT acum !

    Am facut cam lung acest comm ...scz :D Cred ca o sa fac si eu un articol pe aceeasi tema. Este ideea ta asa ca te intreb : Pot sa fac un articol pe aceasta tema ?

    Sa ai o seara placuta in continuare si un weekend minunat >:D<

    ReplyDelete
  2. O sa fiu strict. Ai mare dreptate! :|

    ReplyDelete
  3. Ai dreptate, altfel nu ar mai fi intrebarea:
    Dar când va veni Fiului Omului, va găsi El oare credinţă pe pământ?(Luca 18:8)
    Religii va gasii destule.

    ReplyDelete
  4. Conteaza religia, pentru ca atunci cand ii alfi religia cuiva ii alfi si modul lui de a gandi. Bine ca poate sunt unii care desi sunt crestini nu cred in Dumnezeu dar nu cred ca isi mai spun religia in cazul asta.

    ReplyDelete
  5. Am scris articolul : http://viziunidinviata.blogspot.ro/2012/10/religia-o-eticheta.html

    ReplyDelete
  6. Eu sunt ortodoxa,dar cand trec pe langa o biserica de alta religie,tot ma inchin. Dumnezeu este oriunde!.

    ReplyDelete
  7. De acord cu tine, religia este doar o eticheta. De multe ori m-am gandit la acest lucru...Domnul Isus nu a avut o religie, ci o relatie cu Tatal Sau, si acelasi lucru ne cere si noua astazi. In Iacov scie ca "religiunea curata si neintinata inaintea lui Dumnezeu, Tatal nostru, este sa cercetam pe orfani si pe vaduve in necazurile lor si sa ne pazim neintinati de lume"(Iacov 1.27) Asadar, eu cred ca decat sa declaram ca avem religia x sau y, mai bine am facem fapte demne de a ne numi crestini, si sa avem o religie a dragostei, a bunului simt, a daruirii de sine si a intrajutorarii aproapelui. Crestinismul nu este o religie sau o filosofie; este o relatie si un mod de viata, iar inima acestui stil de viata este sa te gandesti la altii la fel cum a facut Domnul Isus.
    Articolul e demn de luat in considerarare pentru ca ai punctat niste lucruri importante.
    Fii binecuvantata!

    ReplyDelete
  8. Desi poti fi un si un criminal ortodox !

    ReplyDelete
  9. Ai înțeles un lucru extrem de profund, pentru care unora le-ar lua o viață, și tot nu ar vrea, sau nu ar putea, să-l înțeleagă ! Faptul că religia nu este decât o cale, toate religiile sunt căi spre același Dumnezeu, dar ele sunt utile doar în măsura în care sunt urmate cu adevărat, și mai ales, dacă nu ne uităm la calea altuia, ca să spunem că e greșită. Nici pe a noastră n-o știm prea bine, dar știm că a celuilalt e greșită ! Iată la ce deformări ale înțelegerii poate ajunge învățătura lui Iisus, atunci când e interpretată de oameni.

    Iisus a adus, de fapt, o singură religie: cea a iubirii și jertefi. El a numit-o creștinism, dar nu a pus accentul pe rituri (ceea ce făceau fariseii și preoții vechii religii iudaice), ci doar pe trăirea creștină. Crezi în Mine ca Mântuitor ? Îmi respecți poruncile ? Atunci, ești creștin ! Botezul a venit doar ca un ajutor, sau o consfințire a intrării în Casa Lui, dar ”neamurile” puteau primi harul de Sus și fără botez, după cum e relatat în Faptele Apostolilor, doar prin simplul fapt de a crede în Hristos ca Mântuitor.

    Da, oamenii au complicat nespus de mult calea Lui, cu tot felul de religii și culte, despărțite prin subtile diferențe doctrinare, care fac diferența dintre ”adevărata cale” și ”rătăcire”. Fiecare vede drept bună doar calea sa, ceilalți sunt ”rătăciți”. Cred că Iisus s-ar cruci în zilele noastre ! Și Pavel spunea undeva că ”nu suntem ai lui Chefa, sau ai lui Apollo, ci toți ai lui Iisus” (adică, nu aparținem de cei care ne-au botezat, sau ne-au arătat calea, ci doar de Iisus, ei fiind doar intermediari)

    Mă bucur să descopăr că sufletele bune, și care caută adevărul, ajung în același punct, la un moment dat ! Fie să păstrezi mereu strânsă legătura cu El !

    ReplyDelete