Versetul zilei

Monday, September 15, 2014

Curaj, soldat! Țara viselor te așteaptă!


Sursă imagine:www.voluntaryarts.org

Acest articol vreau să îl dedic unor prieteni: Alina, Florin, Mălina, Denisa, Genta și tuturor celor ce cred în vise, și au un vis, inclusiv mie!

Câteodată am impresia că zilele trec degeaba. Privesc pe geam și îmi zic că nu am făcut altceva decât să pierd timpul. Dar  zilele nu trec niciodată degeaba. În fiecare zi facem ceva diferit, în fiecare zi suntem altfel, suntem noi persoane, pentru că fiecare zi ce trece ne duce către acel ”mâine”, către acel viitor la care uneori sperăm.
Ziua de azi ne-a făcut să fim mai departe de ziua de ieri și mai aproape de ziua de mâine. Ziua de azi nu s-a scurs degeaba, ci ne-a mai urcat o treaptă în calendarul dorințelor. Ziua de azi ne-a apropiat de visul nostru de ieri.

Știu că viața e nedreaptă, știu că după atâtea furtuni, după atâta așteptare este cam greu ca să vedem soarele...
Știu și că uneori soarele nici măcar nu există, nu se vede. Dar mai știu și că noi înaintăm și pe furtună, zilele trec indiferent de vreme, de pericole, iar visele noastre sunt undeva pe un munte. Fiecare zi este o țintă și pe măsură ce o parcurgem, ne îndreptăm către acel munte al dorințelor.
Eu am un vis, tu ai un vis, fiecare avem câte un vis, iar visul nostru se poate realiza.
Fie că este vorba despre ceva mare sau ceva mai mic, fie că este vorba despre ceva ce doar tu știi sau știe toată lumea, vistul tău se poate realiza.

Știți că muntele dorințelor nu este niciodată în mișcare?
El stă pe loc. Noi suntem cei care mergem către el și mergem încontinuu. Când obosim, avem impresia că muntele s-a depărtat de noi, dar de fapt el e tot acolo, iar distanța pe care o avem de parcurs este chiar mai mică, așadar ce ne împiedică?

Amintește-ți: azi ești mai aproape de visul tău decât erai ieri. Mâine vei fi mai aproape decât erai azi...poimâine...și tot așa, până cânt într-o zi te vei trezi că atingi muntele.

Curaj, soldat! Țara viselor te așteaptă!

6 comments:

  1. Ai scris foarte frumos, cu mult optimism. Multumesc !

    ReplyDelete
  2. Da, fiecare avem vise, daca nu am avea ar fi tare trist, pentru ca visele (fiind ele inca neimplinite chiar), ne tin vie flacara sperantei. M-as bucura ca visul tau sa se implineasca!

    ReplyDelete
  3. Foarte optimist acest articol :3 Nu inteleg de ce nu am trecut pe aici de mai demult :))

    ReplyDelete