Versetul zilei

Sunday, September 21, 2014

Nu există ”nu pot” ci doar ”nu vreau”

Sursă imagine: www.artistu.ro

În clasa a-5-a, a-6-a aveam un profesor de matematică care obișnuia să spună: ”Nu există nu pot, ci doar nu vreau”.
Era enervant să ți se spună așa în momentul în care tu nu înțelegeai matematica și chiar nu puteai, dar, lăsând matematica deoparte, cred că în viață se întâmplă la fel.

În viață chiar nu există nu pot, pentru că oricine vrea poate. E drept că unele lucruri le implică pe altele și totul se complică, viața e mult mai grea decât o un exercițiu la matematică. De am avea o formulă magică poate multe s-ar schimba, dar cine spune că nu avem?
Noi suntem! Noi suntem propria noastră formulă magică, trebuie doar să ne trezim dimineața, să ne privim în oglindă și să ne spunem: ”Pot s-o fac! Vreau s-o fac! Am s-o fac!”.

Nu zice nimeni că în secunda următoare totul se va aranja de la sine, dar, așa cum spune una dintre prietenele mele, trebuie să muncim ca să ajungem acolo unde ne-am propus și e mult de muncă. Însă dorința este cea care dă startul.

De peste tot se pornește de jos, nu îți va oferi nimeni succesul pe tavă, dar din momentul în care îți spui că nu există nu pot, te poți trezi făcând ceva.

Într-o altă ordine de ide, totul este posibil când El este de acord cu planurile tale!

4 comments:

  1. ...îmi amintesc de un principiu din Rusia comunistă:
    Nu știi, te învățăm.
    Nu poți, te ajutăm.
    Nu vrei, te ogligăm! :)
    Așadar: nu există nu se poate. ;)

    ReplyDelete
  2. Gandirea pozitiva e intr-adevar benefica, dar ma gandesc ca desi vreau, unele lucruri nu se intampla pentru ca cel de Sus are alte planuri pt mine, si de aici apare dezamagirea si deprimarea!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, dar stii ca si aici exista o parte buna?
      Planurile Lui sunt mult mai mari si mai frumoase decat ale noastre, asa ca daca un plan de al nostru nu e ceea ce El a gandit pentru noi, atunci acesta este un motiv de bucurie, pentru ca El are ceva mai bun pregatit.

      Delete