Versetul zilei

Wednesday, September 24, 2014

Dumnezeu ascultă, Dumnezeu răspunde


Sursă imagine: despresufletulmeu.wordpress.com

Cred că fiecare om care l-a căutat pe Dumnezeu a avut momente de îndoială în privința Lui. Nu zic că ar fi fost momente de incertitudine legate de existența Lui, dar putem să spunem că nu ne-am întrebat măcar o singură dată dacă Dumnezeu ne ascultă?

Sunt acele clipe în viață în care dai de gropi, cert e că acolo unde dai peste o groapă te afunzi de tot, și după ce ieși dai de alte gropi. O groapă nu vine niciodată singură. În acele clipe nu știu cum se face că Dumnezeu pare pierdut pe undeva și atunci când te vezi singur te întrebi: Oare Dumnezeu mă ascultă? Aude El glasul meu?
Da, Dumnezeu aude. Dumnezeu este atotputernic, atotcunoscător. Știe ceea ce ai în gând, știe ceea ce vrei să scoți pe gură încă de dinainte ca tu să o știi. Dumnezeu te aude. Dumnezeu te ascultă. 
El nu trece pe lângă tine nepăsător. Dumnezeu ascultă, ascultă chiar și atunci când tu taci, pentru că El știe să îți asculte și inima, El știe să îți asculte gândurile, cuvintele și chiar și șoaptele. 

Așadar, Dumnezeu ascultă, și atunci cum se face că lacrimile continuă să curgă pe obrazul nostru iar gropile nu se termină? Te trezești că i-ai cerut ceva Lui, iar El ți-a dat cu totul și cu totul altceva, sau nu ți-a dat nimic. Apare o altă îndoială...Oare Dumnezeu răspunde? 
De auzit aude El, dar oare își face timp să îți răspundă? 

Da, Dumnezeu răspunde. Problema noastră, a oemenilor este că de multe ori nu îi înțelegem răspunsurile. Dumnezeu nu se prezintă la tine în mod direct să îți zică, da, nu sau alte răspunsuri, de cele mai multe ori răspunsurile Lui sunt dificile pentru noi...
Câteodată este nevoie să ai  acel gram de credință pentru ca să îi poți vedea răspunsul și asta pentru că Dumnezeu poate să îți răspundă prin orice. 
Dumnezeu îți poate răspunde printr-o melodie, printr-o poezie, printr-un verset, printr-un articol de pe blog, prin cuvintele ce le scoate un om pe gură, poate chiar prietenul tău...
Dumnezeu vorbește și prin murmurul ploii.

Tocmai asta este problema, ne așteptăm uneori ca Dumnezeu să ne vorbească în cine știe ce mod fără să ne dăm seama că de fapt, răspunsul Lui se află chiar în fața noastră.

 Dumnezeu ascultă, Dumnezeu răspunde, trebuie doar să privim prin ochii credinței.

6 comments:

  1. Frumos.Dumnezeu e natura ce ne inconjoara,aici e sufletul Lui ,dar noi oamenii suntem atat de coplesiti de lucruri inutile incat uitam sa-l privim,sa-l citim.

    ReplyDelete
  2. Mereu iti admir textele iubita mea, ai un fel de a scri (unic). Dumnezeu aude, Dumnezeu e mereu langa noi, mereu yi simpt prezenta, deci mereu si vine doar cateva secunde mai tarziu atunci cand eu incerc sa ma ingrijorez, cat de Maret si Scump este El!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur Liuba ca iti plac textele mele :*.
      Da, El este minunat!

      Delete
  3. Ai dreptate draga mea, UNEORI noi nu avem rabdare sa primim lucrurile pe care le cerem, si credem ca El nu ne aude!

    ReplyDelete