Versetul zilei

Monday, March 23, 2015

P.S. Te iubesc de Cecelia Ahern

Sursă imagine: www.elefant.ro

P.S. Te iubesc este un roman plin de sentimente care dau năvală și te ating la inimă. Acest roman te face să te gândește la persoanele dragi pe care le ai, te face să îți dorești să le îmbrățișezi și să le iubești mai mult, te face să realizezi cât de mult contează să ai oamenii pe care îi iubești lângă tine.

P.S. Te iubesc m-a făcut să mă gândesc la moarte și la ce înseamnă ea pentru cei ce rămân pe pământ și suferă. Este greu să treci peste, este greu să te trezești dimineața și să vezi patul de lângă tin gol când altă dată era plin de suflarea cuiva.

Eu nu am trecut prin moartea cuiva care să însemne atât de mult pentru mine, dar nici nu aș vrea acest lucru, nici nu i l-aș dori nimănui. Nu e nevoie să citesc o carte sau să vorbesc cu cineva care a trecut prin așa ceva ca să îmi dau seama că este nespus de greu și că cuvintele probabil nu spun nimic.

Revenind la P.S. Te iubesc, nu pot spune că este un roman ”uau” pentru că pe alocurea apare monotonia și plictiseala. Ne putem obișnui la un moment dat cu Holly care pare să sufere mereu și nu își găsește locul în casa goala, aproape că pare enervantă suferința ei, iar lucrurile care se petrec pe lângă ea se învârt în jurul familiei ei și a lui Daniel. Scrisorile totuși sunt ceva inedit, ceva ce mi-a plăcut. M-am gândit cât de greu trebuie să îi fie cuiva să scrie astfel de scrisori pentru persoana iubită știind că el nu va mai fi...

Citate:

”Nimeni nu înțelegea că machiajul, aerul curat sau cumpărăturile nu-i puteau umple golul din inimă.”

”Și nimeni nu le-a spus că nu mai aveau decât puțină vreme la dispoziție.”

”Nu părea niciodată cu adevărat fericită, părea doar să-și petreacă timpul așteptând altceva”

”Și adu-ți aminte, Dumnezeu te călăuzește și îți arată ce ai de făcut” 

Notă: 3,5/5

8 comments:

  1. Lavinia, scumpa mea, de multe ori am citit reviews despre aceasta carte, insa nu am reusit sa o citesc si chiar ieri am vazut-o si ma gandeam sa o cumpar, dar cartea care ieri am vazut-o in shop era nu dupa acele dimensiuni care imi place mie si am ales sa nu o cumpar :))

    Mi-a placut mult recenzia pe care ai facut-o... Nu am stiut ca are atat de multe monente spirituale in ea. Iti multumesc mult pentru aceasta postare.

    Mi-a placut mult: ”Nimeni nu înțelegea că machiajul, aerul curat sau cumpărăturile nu-i puteau umple golul din inimă.”

    Iti doresc sa ai o zi implinita si alaturi de Dumnezeul nostru cel scump si bun. Pupici, Liuba xXx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa o citesti..nu are cum sa nu te atinga...

      Delete
  2. Multumesc Lavinia pentru recomandare. Ieri am comandat trei carti si nu am rabdare sa ajunga, una din ele e de Beth Wiseman. Ai citit carti de ale ei??? Te pup, Liuba x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liuba, cu placere:D . De Beth Wieseman nu imi amintesc sa fi citit, ce fel de carti are?

      P.S. Si eu sunt nerabdatoare cand imi comand carti :)) :D. Te pup si eu :*

      Delete
  3. Si pe mine m-a tulburat cartea...un dulce-amar sentiment am avut dupa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, chiar e...eu una in timp ce citeam, mai ales la inceput, incepusem sa imi fac doar scenarii tragice in cap :D

      Delete
  4. Am citit această carte. Am văzut şi filmul. A fost o carte uşor de citit, uşor tulburătoare pe alocuri. Are multe gânduri frumoase, dar nu e impresionantă. Mult mai bună ca filmul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da...cred ca din cauza ca nu e impresionanta i-am dat si eu nota respectiva...dar are lucruri frumoase :D

      Delete