Versetul zilei

Thursday, January 2, 2014

Fericirea este în noi

Sursă imagine: http://www.123rf.com/

Fericirea este în noi, nu în faţa noastră, nu în spatele, în dreapta sau în stânga noastră, fericirea nu este la alţii, ci este în noi.

De ce ne este atât de greu să realizăm unde este fericirea?
De ce mereu o căutăm prin locuri în care probabil nu o vom găsi niciodată?
Mereu ne întrebăm de ce noi nu o avem sau cum de alţii o au , care e secretul?

Chiar zilele acestea am citit undeva cum că fericirea constă în mulţumire, să fim mulţumitori , acesta este secretul.
O inimă mulţumitoare aduce fericirea, ne luminează sufletul, o inimă mulţumitoare ne aduce pace!

Eşti fericit atunci când eşti mulţumit de ce ai, atunci când apreciezi ceea ce ai şi nu îţi mai trebuie altceva.

Eşti nefericit atunci când te gândeşti la ceea ce are vecinul şi tu nu ai, şi îţi storci creierii sau munceşti ca un sclav pentru ca să obţii acel ceva pe care îl are vecinul şi apoi realizezi că de fapt nu aveai neapărată nevoie de el şi îţi cauţi altceva şi tot aşa...

Dacă ne gândim la tot ceea ce Dumnezeu ne-a dat şi dacă le luăm de la cel mai mic şi neînsemnat lucru până la cel mai scump, dacă ne gândim la oamenii din viaţa noastră, vom realiza că avem tot ce ne trebuie pentru a fi fericiţi, trebuie doar să găsim puterea de a ne bucura de toate acestea, puterea de a fi mulţumiţi cu ceea ce avem.  

O inimă plină de mulţumire este o inimă fericită şi plină de pace!
Fericirea este în noi!

8 comments:

  1. e-adevarat ca fericirea, acest concept abstract, este in noi, vine din noi. din pacate, multi nu se pot bucura de aceasta traire, nu neaparat pentru ca nu vor, ori ca nu vor sa exerseze, ori pentru ca nu stiu cum sa faca, ci pentru ca asa sunt ei. este o alegere, dar este si o predispozitie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, ai dreptate, dar sper ca acele persoane sa isi dea seama ce trebuie sa faca pentru ca e pacat sa fie triste din cauza asta.

      Delete
  2. Ce frumos spui toate acestea! Da,fericirea e în noi,dar mai este mult până să o găsim.

    ReplyDelete
  3. Unii oameni sunt nemultumiti din nastere :))

    ReplyDelete
  4. Da , intr-adevar , ai mare dreptate.
    Sa fim multumitori , optimisti si sa avem incredere in El , caci El va avea grija ca drumul nostru sa fie asa cum trebuie.
    Ma simt vinovata pentru ca deseori m-am afundat in grijile si nereusitele mele uitand sa fiu optimista si sa ma bucur si de partea buna a vietii mele , chiar daca acea parte buna este destul de invizibila , ea totusi exista . Poate daca am reusi sa ne dam seama ca insasi viata este cel mai pretios cadou pe care il avem si pe care il primim iar si iar in fiecare zi , am avea intr-adevar o viata plina de bucurii.

    ReplyDelete