Versetul zilei

Friday, January 24, 2014

Oameni speciali

 Sursă imagine: www.santabanta.com

Cred ca fiecare dintre voi a avut măcar un om care să fie special, care să îi schimbe viaţa într-un mod bun. Şi nu mă refer neapărat la un iubit, ci la o prietenă, un prieten, nu ştiu cineva care să fie special. Cineva cu care să poţi să râzi, să plângi, cineva care să te înveţe cum să trăieşti, cineva care să lase ceva în viaţa ta, o luminiţă sau multe zâmbete. Cineva care să fie ca un fel de jumătate a ta cu care să poţi povesti ore în şir, cineva pe seama căruia să poţi glumi, cineva cu care să îţi dai porecle amuzante şi cu care viaţa e mai frumoasă.

Eu am avut mai mulţi oameni de acest fel, şi îi numesc oameni speciali. Consider că Dumnezeu mi i-a dat şi aceşti oameni mi-au făcut viaţa atât de frumoasă, ca o poveste. Scriu rândurile acestea pentru că am vizionat filmul P.S. I love you, şi am mai văzut eu filme care să mă fi marcat până acum, dar acesta m-a făcut să vreau să scriu despre oamenii speciali din viaţa mea şi chiar să plâng de fericire pentru oamenii care încă sunt lângă mine, şi de tristeţe pentru cei care au ales să plece.

Ideea este că nu trebuie niciodată să îi uităm pe aceşti oameni, care ne-au schimbat în bine şi ne-au făcut viaţa un izvor de bucurii, nu trebuie să uităm că Dumnezeu ni i-a trimis pentru că ştia că avem nevoie de ei. Nu ştiu dacă aţi observat dar oricât de rău sau de antipatic ni s-ar părea cineva, există totuşi alte persoane care îl văd bun sau îl acceptă aşa cum e şi îi sunt alături. Pentru că toţi avem suflet, toţi avem rătăciţi pe undeva nişte oameni speciali care cândva au făcut sau încă fac parte din viaţa noastră. 

Şi partea cea mai faină la omenii speciali este că deşi se găsesc greu şi deşi uneori ne frâng inima şi aleg să plece totuşi întotdeauna vom da pe undeva, cândva de alţii , care desigur nu-i vor înlocui niciodată pe cei dintâi, însă vor face în aşa fel încât să se cuibărească în inima noastră într-un colţişor care e liber, şi indiferent de cât de mulţi oameni am iubi, în inima noastră mereu va exista un colţişor liber.

Să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru oamenii speciali din viaţa noastră!

9 comments:

  1. foarte adevarat! eu chiar acum sarbatoresc pe cineva special! :)

    ReplyDelete
  2. Draga Lavinia, ai un fel aparte de a scrie ganduri frumoase, imi place acest articol cu "oamenii speciali", esti minunata si din acest motiv ai intilnit mai multi oameni speciali.

    Si eu iubesc si imi place sa iubesc cu drag oamenii ce imi acorda dragoste :)

    Cu mult drag
    Liuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc pentru aceste cuvinte mi-au inseninat seara :)

      Delete
  3. Adevarat...oamenii au nevoie de oameni pentru a simti ca traiesc cu adevarat.

    ReplyDelete
  4. cred ca in viata fiecaruia au existat mai multi sau mai putini oameni care sa fi atins cursul ei intr-un mod placut, constructiv, esential...
    aceste intalniri nu stiu daca sunt intamplatoare sau nu, insa stiu sigur ca sunt experiente de neuitat care ne schimba mult si schimba multe lucruri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu cred ca nimic nu e intamplator, mai ales oamenii pe care ii intalnim.

      Delete
  5. Sunt niste daruri de la Dumnezeu acesti oameni, in orice caz, fiecare isi aduce contributia asupra felului in care suntem astazi. Asa cum toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele nostru, la fel si oamenii speciali din viata noastra ne marcheaza existenta intr-un anumit fel. Cred ca fiecare suntem speciali pentru cel putin cateva persoane din viata noastra.

    ReplyDelete
  6. De fapt nu ar trebui să plângi după cei care au ales să plece. Oamenii vin și pleacă, iar prietenii adevărați îi numeri pe degete în viață. Dar toți care vin au un rol, ne ajută într-un anumit moment al vieții, învățăm ceva de la fiecare: ori primim o lecție, ori învățăm ceva bun. Și totodată după o anumită vârstă poți influența tu în bine oamenii pe care îi vei cunoaște și să învețe ei ceva bun de la tine care să îi ajute în viață.

    ReplyDelete
  7. Dar te doare sufletul cand vezi ca pleaca ca si cum ai fi doar un strain...

    ReplyDelete