Versetul zilei

Thursday, July 21, 2011

Timpul & amintirea...

E o noua zi  insorita de vara, o noua zi in care cu siguranta am pierdut timpul, sau poate ca nu.De fapt timpul, oricat ai incerca sa il multumesti si sa il lingusesti tot fuge de tine, deci, ce rost mai are sa te strofoci degeaba? Oricum l-ai petrece el tot pleaca, insa ceea ce este trist este ca ne ramane amintirea, si atunci cand peste ani privesti la  filmul vietii tale vezi doar dezamagire; nu ai vrea mai degraba sa vezi doar o carte scrisa cu momente magice de iubire, de daruire, de iertare? Dar exista asa ceva? Nu exista, insa suferinta si bucuria amestecate scot la iveala un suflet mare!


Atunci cand lasi trecutul in urma ta, si se asterne praful peste el, ai impresia ca s-a dus definitiv, insa el ramane tot acolo, exact asa cum l-ai lasat.
Mult timp am fost legata de trecutul meu, care a fost si este inca foarte dureros, dar apoi am inteles ca nu conteaza cine ai fost odata, ci conteaza cine esti acum si ce devii in continuare.Deci, concluzia este, ca trebuie sa pretuim timpul, sa-l lasam sa plece, si sa ne continuam drumul avand grija de actiunile noastre.


Cineva spunea ceva de genul acesta: "ai grija de gandurile  tale caci ele vor deveni cuvintele tale, ai grija de cuvintele tale, caci ele vor deveni actiunile tale, ai grija de actiunile tale caci ele vor deveni obiceiurile tale"

11 comments:

  1. TIMPUL E HAIN...TRECE ATAT DE REPEDE...NU NE DA TIMP SA REFLECTAM LA ACTIUNILE NOASTRE...

    ReplyDelete
  2. Iar revin la unul dintre motto'urile mele: "Timpul e timp, ori tii pasul cu el, ori nu si gata!"

    Imi place postarea:)

    ReplyDelete
  3. leapsa TU esti ..si poate nu o faci ca nu te mai joci cu noi :)) >:P

    ReplyDelete
  4. e adevarat ce spunea acel 'cineva'

    ReplyDelete
  5. Gandurile sunt avanpremiera faptelor, in cele mai multe situatii!

    ReplyDelete
  6. Imi place acel citat!Si asa este!Trebuie sa ne folosim timpul cu grija,caci el nu va mai veni niciodata inapoi.

    ReplyDelete
  7. Lavi...trecutul trebuie lasat in urma...important este sa privesti la prezent si viitor.Trecutul...este pierdere de timp...iar noi trebuie sa pretuim timpul ramas asa cum ai scris si tu in articol.

    ReplyDelete
  8. Timpul nu exista... noi l-am inventat.. ne place sa masuram orice...sa turnam in tipare si sa controlam... numai ca nu realizam cat de limitati suntem... masuram totul cu cele cinci simturi...

    ReplyDelete
  9. "ai grija de gandurile tale caci ele vor deveni cuvintele tale, ai grija de cuvintele tale, caci ele vor deveni actiunile tale, ai grija de actiunile tale caci ele vor deveni obiceiurile tale" ...E absolut genial citatul asta!!! Perfect adevarat!!
    O zi frumoasa in continuare :)

    ReplyDelete