Versetul zilei

Wednesday, December 21, 2011

Ce inseamna de fapt Craciunul?

Oamenii din intreaga lume sarbatoresc Craciunul. Ce inseamna de fapt Craciunul? Toata lumea il pune la loc de cinste pe Mos Craciun,toate lumea pune la loc de cinste bradul si instalatiile si sa nu uitam de vestitele cadouri. Decembrie, luna cadourilor, beculete , bucate alese si tot asa...
E sarbatoare nu?
Nu cumva lipseste ceva?
Imaginati-va ca sunteti invitati la o nunuta. Totul e frumos, aproape prea frumos, toata lumea e vesela, mancare cat vezi cu ochii si tot ce iti pofteste inima, dar mirii lipsesc. Observa cineva?
Dragii mei, de sarbatori la noi totul e frumos, aproape prea frumos dar lipseste Isus, Sarbatoritul. Ce ati facut cu El?
De ce se canta colinde? In amintirea nasterii Lui?  Sau pentru ca ne-am obisnuit cu ele si creaza o atmosfera placuta? Nu cumva ne-am departat de ceea ce inseamna cu adevarat Craciunul? 
Craciunul, nu e o sarbatoare oarecare, e sarbatoarea sfanta a nasterii Domnului, si nu putem sa o lasam sa treaca pe langa noi doar cu niste cadouri si cu mese pline, noi de Sarbatori trebuie sa ne reamintim de El si de ce sarbatorim noi de fapt.
Toti sarbatoresc Craciunul , toti afirma ca sunt crestini, dar prea putini mai cred in El si isi traiesc viata dupa placul Sau, prea putini, tu unde te incadrezi? 

Am dat intamplator de acest videoclip, v-as ruga sa va uitati si sa-mi spuneti ce inseamna pentru voi Craciunul? Ce loc are Dumnezeu in viata voastra? Fiti sinceri cu voi!


50 comments:

  1. da pacat ca totul se rezuma numai la bani si la cadouri

    ReplyDelete
  2. Pentru mine Craciunul inseamna bucuriile legate de nasterea Domnului...este un timp al pacii si a linistii in suflet...este o perioada in care primim si daruim multa iubire si caldura sufleteasca.

    ReplyDelete
  3. nu'mi vine sa cred cate prostii abereaza unii in acel videoclip despre craciun.. mi'e rusine mie

    chiar ma gandeam la ce ai scris tu azi, pe drum spre scoala.. pentru mine craciunul nu prea este asa de important.. pot spune ca sunt un lil' grinci...inainte era altceva.. acum nu mi se mai pare atat de interesant.. cu toata ca as vrea sa mai pot simtii din nou spiritul craciunului.

    ReplyDelete
  4. Ai dreptate,draga mea!Eu fac totul pentru aceste sarbatori in numele si in cinstea lui Isus.Paradoxal....! De ceva timp,poate in acelasi timp cu tine, eu am gasit si am studiat ceva ,legat de aceste sarbatori de iarna.Am o postare mai ampla ,dar merita citita.NASTEREA DOMNULUI...sa-ti aduca bucurie in suflet si in vita!

    ReplyDelete
  5. multumesc Lavi ..si tie iti doresc un Craciun fericit !!!:*

    ReplyDelete
  6. Din ce in ce mai multa lume pune punctul pe i asa cum ai scris si tu despre semnificatia craciunului, dar oamenii parca sunt surzi si orbi.
    Felicitari, bun articol!

    ReplyDelete
  7. Intradevar...sa nu stii ce se sarbatoreste de Craciun e rusinos...:(
    Cand ma gandesc unde a ajuns omenirea asta...:(

    ReplyDelete
  8. Pentru mine, Craciunul, inseamna momente fericite alaturi de cei dragi.

    ReplyDelete
  9. Sarbatori fericite iti doresc si numai fericire in aceasta perioada rece a anului.

    ReplyDelete
  10. multumesc pentru ganduri si vizita :)
    sper sa ajute ceea ce am scris :)

    ReplyDelete
  11. Din pacate cam asta inseamna pentru multi!! Si asta e cam trist pentru ca omenirea s-a lasat influentata de anumiti baieti destepti ( ca de la americani a pornit faza cu mos craciun ) si incepem usor usor sa ne indepartam de la adevarata insemnatate a Craciunului!!
    E bine totusi ca uite , vad aici oameni care chiar stiu ce inseamna cu adevarat Craciunul!!

    ReplyDelete
  12. Craciunul ,pentru mine inseamna caldura in suflet ,pace si fericire alaturi de cei dragi :d

    ReplyDelete
  13. Cu ocazia mult asteptatei sarbatori a Craciunului iti urez ca pacea si calda speranta a Pruncului Iisus sa iti lumineze sufleul, sa iti aduca fericire si liniste interioara tie si celor dragi!Sarbatori fericite:x

    ReplyDelete
  14. Dumnezeu s-a intrupat si a coborat la noi spre a ne arata drumul spre Viata adevarata prin Domnul Isus Hristos pe care Il sarbatorim. Cred ca este un moment tainic pentru fiecare crestin, dar traditia se pare ca ne umbreste adevarata semnificatie. E trista aceasta situatie, dar ce este important ca noi sa spunem vestea cea buna si celor care nu cunosc.
    Si tu sa ai multa pace si sa-L simti pe Domnul aproape si de aceste Sarbatori!

    ReplyDelete
  15. Asa e Lavi...Multi oameni nu prea mai stiu ce inseamna Craciunul.Am postat si eu un articol pe tema asta.

    ReplyDelete
  16. va multumesc pentru urari si ganduri :)
    ma bucur sa le primesc!

    ReplyDelete
  17. Asa este draga Lavi, prea multi oameni il sarbatoresc azi pe Mosu, decat pe Cel care merita cu adevarat!Iti doresc Saebatori Fericite si un An Nou mai bun!:):);)

    ReplyDelete
  18. Sarbatori fericite >:D< si implinirea tuturor viselor tale :*

    ReplyDelete
  19. daca nu ai bani nu faci nimic in tara asta...

    ReplyDelete
  20. Lavi H.
    Cu siguranta pentru multi oameni sarbatorile sunt un prilej de se desfata in mancaruri si bautura. Doar asa se obisnuieste, nu? Din pacate unii isi amintesc de creator doar cu aceste ocazii. De parca in rest n-ar exista. In fapt, Cel care a creat toate lucrurile si care vegheaza la starea noastra de bine, ramane pe locul doi pentru multi.
    In dreptul meu pot spune atat: incerc sa-mi ghidez existenta zilnica dupa sfaturile si indemnurile Dumnezeului nostru. Incerc si cateodata chiar si reusesc sa las deoparte eul personal, undeva la poalele crucii Mantuitorului. Sarbatori luminate si pline de pace!

    ReplyDelete
  21. Ai mare dreptate, Lavi, oamenii actuali au cam uitat semnificația Crăciunului, pierduți între Moși și cadouri. Dar mai sunt câțiva, ca tine, care păstrează esența Sărbătorilor.
    Numai binecuvântare să ai pentru gândurile tale curate!

    ReplyDelete
  22. pentru mine inseamna liniste si fericire alturi de familia mea:)

    ReplyDelete
  23. Indraznesc sa spun ca Dumnezeu ocupa un loc fundamental in viata mea, indraznesc... Nu stiu daca si El are aceeasi parere...
    Iti doresc Sarbatori binecuvantate, cu bucurie si liniste sufleteasca impreuna cu cei dragi tie!

    ReplyDelete
  24. God bless you sister

    ReplyDelete
  25. De fapt, Craciunul a fost o sarbatoare pagana INAINTE de nasterea lui Iisus. Cred ca esti cam obsedata de Dumnezeu, adica una este sa crezi, alta este sa fii indoctrinat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. si ma cunosti tu atat de bine incat vii si-mi spui ca sunt obsedata si indoctrinata ha? SI daca as fi nu vad cu ce te-ar deranja pe tine :)

      Delete
  26. Sarbatori fericite, si un an nou plin de realizari! Ti'am lasat o leapsa la mine, as fi incantata daca ai accepta sa o completezi!:) http://petale-de-trandafir.blogspot.com/

    ReplyDelete
  27. Citeste cele 2 volume de poezii http://biblioteca-prafuita.blogspot.com/2011/12/suflet-imbracat-in-cuvinte-vol-1.html Suflet imbracat in cuvinte.
    Va invitam sa va prafuiti cate un gand!

    ReplyDelete
  28. Un Crăciun plin de prezența Celui născut în iesle să ai! Bucuria nașterii să pe înseflețească și să radiezi cu o dragostea cerescă !
    Sărbători pline de El să ai, suflet binecuvântat!

    ReplyDelete
  29. Sarbatori fericite lavi:)..Ai grija de tine si sper sa n incanti cu postarile tale mereu..
    Te pup:*

    ReplyDelete
  30. Crăciunul pentru mine e ceva de nedescris , înseamnă mai mult decât o sărbătoare sfântă închinată naşterii Domnului , înseamnă început şi sfârşit , substanţă şi sentiment. Crăciun fericit !

    ReplyDelete
  31. Fii binecuvantata draga Lavinia. Ai subliniat foarte bine problema acestor sarbatori.
    O sarbatoare centrat pe sine si distractie e egal cu nimic. Unde Dumnezeu nu are loc de cinste, nici sarbatoarea nu are nici o valoare. Mancare, bautura, distractie? Mai degraba o asemenea sarbatoare este rezultatul imoralitatii si a adormirii majoritatii crestinilor din pacate din partea celui rau. Pentru mine Craciunul ce inseamna? Nu ma mai impresioneaza ceea ce se vede din exterior si nu sunt asa de atras de colinde ca si de imnuri crestine,tocmai din cauza asta ca se canta mai degraba din buze :( pentru distractie si atmosfera, insa sunt cateva cantari care imi plac si care efectiv prin care Il pot adora si lauda pe Dumnezeu. In acest moment insa sunt destul de jos si de departe de Dumnezeu, dar vreau sa-mi revin pentru ca El merita toata atentia si inchinarea noastra.
    Sarbatori fericite

    ReplyDelete
  32. off apropo de acest video, m-a socat.

    ReplyDelete
  33. Un Craciun de poveste sa iti fie. De preferinta magic si alaturi de cei dragi!

    ReplyDelete
  34. Buna, draga mea

    Nu stiu daca ai aflat, blogul de pe site-ul www.tanaracrestina.blogspot.com, nu mai functioneaza pentru ca a fost hackuit. Dar blogul am reusit sa il transfer pe o adresa noua: www.niciuncompromis.blogspot.com.

    Intre timp mi-am facut si un blog nou ( atunci cand credeam ca l-am pierdut definitiv pe cel vechi ) si pe acesta voi scrie de acum incolo: www.peurmelepasilorlui.com


    Sarbatori binecuvantate, Cata

    ReplyDelete
  35. Am tot vorbit si vorbit despre mai multe lucruri legate de Craciun, dar oamenii...din parinti in parinti pastreaza aceiasi traditie. Sunt multe de discutat si intr-o zi vom discuta dar acum fiind ajunul hai sa ne bucuram de El si sa-i bucuram si pe ceilalti. Craciun fericit! :-*

    ReplyDelete
  36. Craciun fericit, cu sanatate si numai bucurii!

    ReplyDelete
  37. Craciun fericit! Astazi,s-a nascut Hristos,prilej de bucurie,meditatie si traire sufleteasca..Sa fiti iubiti si bucurat-va!

    ReplyDelete
  38. Domnul Isus Hristos sa-ti umple viata, inima si casa de pace si bucurie. Fi binecuvantata!

    ReplyDelete
  39. http://www.mostwantedblog.org/2011/12/nopti-magice-in-miez-de-iarna-vot.html

    ReplyDelete
  40. De multe ori, mai binele e dusmanul binelui. Se pare ca avem mai bine, dar comercial, gol, fara viata, lucrurile oricat de frumoase ar fi, nu te pot insufleti, nu te pot face fericit pentru mult timp. Domnul Isus Hristos sa-ti umple viata!

    ReplyDelete
  41. va multumesc pentru ganduri si pentru aprecieri, sa nu uitam de urari, si ii multumesc si persoanei anonime ca nu uita sa zica si ceva de rau.

    ReplyDelete
  42. Să ai un AN NOU bogat, frumos și curat ca sufletul tău!

    ReplyDelete
  43. multumesc :)
    la fel iti doresc si tie :)

    ReplyDelete