Versetul zilei

Thursday, November 20, 2014

Dumnezeu nu ne este dator cu nimic!


Sursă imagine: jurnalspiritual.eu

Noi, oamenii de multe ori ne prostim, îi cerem lui Dumnezeu tot felul de lucruri și avem impresia că nouă ni se cuvin pe drept acele lucruri, că le merităm, ba mai mult decât atât dacă nu primim ceea ce am cerut ne mai și supărăm.
Cum de și-a permis Dumnezeu să lucreze în timpul Lui și nu în timpul meu? Cum de și-a permis Dumnezeu să tacă sau să îmi refuze cererea?

Dragilor, de multe ori uităm ceva, ne amestecăm printre cereri și cereri, și nu doar că nu îi mulțumim Lui pentru ceea ce a făcut deja pentru noi, dar uităm și de faptul că Dumnezeu nu ne este dator cu nimic.
Dragilor, Dumnezeu nu ne este dator nici cu mântuirea, nici cu ziua de mâine, nici cu sănătatea dar mai cu toate celelalte pe care le vrem noi?

Dumnezeu nu este datornicul nostru, motiv pentru care nu putem merge la El să îi cerem lucrurile pe care le vrem de parcă ar fi datoria  Lui să ni le dea. Nu, Dumnezeu ne dă dreptul să venim la El, să îi cerem lucruri pentru că ne iubește și ne vrea binele, pentru că dorește ca noi să avem nevoie de El, pentru că ne este Tată și îi pasă.

Dumnezeu ne trimite totul în dragoste iar noi trebuie să venim înaintea Lui în calitate de copiii ai săi, da, putem să îi cerem orice, dar nu putem să abuzăm acest lucru comportându-ne ca și cum Dumnezeu ne-ar fi dator. Trebuie să înțelegem că tot ce avem și primim se întâmplă prin harul Lui, nu că am merita noi ceva.

Nici ziua de mâine nu îi este datorată nimănui, nici ziua de azi, dacă le avem trebuie să fim mulțumitori.

Am întâlnit oameni supărați pe El pentru că nu le-a făcut ce au vrut ei în viață, dar mă întreb, cine le-a spus oare că Dumnezeu le-ar fi dator? 

6 comments:

  1. Lavinia, mesajul tau m-a facut sa ii multumesc Lui Dumnezeu ca mi-a daruit prea multe fara sa-i cer atatea. Te pup!

    ReplyDelete
  2. Bine ca nu face nimic cand isi bate joc satana de noi?!E doar un papusar care se uita sau se amuza pe seama"copiilor lui"care sunt tarati prin mlastina de satana.Liber arbitru sau indiferenta?Nu ne e dator cu nimic?Atunci de ce ne-a mai facut daca il lasa pe altul sa-si bata joc de noi"copii lui".Oare un Tata nu ar trebui sa aiba grija de copii lui sa nu-i lase pe altii sa-si bata joc de ei?Tatal tau sau tatii nostri nu ne-ar apara de cei rai?Ce fel de tata e unul care-si lasa copii la mila railor?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dumnezeu nu ne lasa prada celui rau, satana nu si-ar putea bate joc de omul care il are pe Dumnezeu, ci doar de cei care nu il au. Dumnezeu nu este doar un papusar, si in nici un caz nu se amuza pe seama copiilor lor, sau vrei sa spui ca Dumnezeu s-a amuzat si cand l-a lasat pe Iisus sa moara si sa sufere batjocure? Copiii lui Dumnezeu nu sunt tarati prin mlastina de satana, tocmai pentru ca satana nu are nici un drept asupra lor. Liber arbitru si indiferenta, ambele din partea oamenilor. Si tocmai asta cred ca faci tu, confunzi oamenii ce il au pe Dumnezeu cu cei ce il au pe satana. Nu, nu e dator cu nimic, nici macar cu viata nu ne era dator, a facut-o din dragoste. Tocmai ca Dumnezeu ne este Tata si are grija de noi, mult mai mult decat putem noi pricepe si cere. Dumnezeu ne apara de cel rau, dar asta se intampla daca il avem pe El. Si as dori si eu sa te intreb, cu ce te confrunti de ai ajuns la asemenea ganduri?

      Delete