Versetul zilei

Sunday, November 2, 2014

Dragostea durează 3 ani - Frederic Beigbeder - Recenzie

Sursă imagine: internet

O să fiu sinceră cu toate că poate sinceritatea de această dată mă va costa.

Despre această carte am auzit numai vorbe bune și am fost pe cale să mi-o cumpăr. Nu am cumpărat-o dar am așteptat în continuare să o citesc și când într-un final i-am răsfoit paginile am rămas dezamăgită.
Mă așteptam la mai mult, mă așteptam la ceva mai finuț, mă așteptam la altceva.

Îmi pare rău dar nu pot decât să spun că această carte m-a lăsat pur și simplu rece, de fapt nu, nu rece ci m-a lăsat cu o stare de nervi.

În primul rând nu mi-au plăcut cuvintele pe care autorul le-a ales să descrie anumite acțiuni, lucruri...
În al doilea rând nu mi-a plăcut stilul lui de a scrie, parcă era așa cumva...nu știu, o convorbire banală cu cineva intim.
În al treilea rând cartea asta îmi calcă pe toate valorile.
În al patrulea rând...nu i-am găsit farmecul, îi lipsește cu desăvârșire acel ceva care face o carte să fie specială... și totuși am citit-o până la capăt.

Trebuie să spun că finalul m-a îmbunat doar un pic...și mă bucur că am putut agăța ceva citate de pe drum.

Nu vreau să vă tai elanul, nu mi-a plăcut cartea, se mai întâmplă, asta nu înseamnă că vouă nu o să vă placă!

Citate:
”Port doliu după omul care aș fi putut fi”

”La 20 de ani, credeam că știu totul despre viață. La 30 de ani, am aflat că nu știam nimic.

”Asta înseamnă viața de adult, să construiești castele de nisip, după care să le calci în picioare și să repeți operația iar și iar, când știi prea bine că oceanele le-ar fi dărâmat oricum?”

”Viitorul este umărul gol al unei necunoscute”

Notă: 1,5/5

8 comments:

  1. Iubirea autentica nu rezista trei ani. Iubirea nu cunoaste sfarsit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa e, doar ca exista mai multe tipuri de iubire care ne insotesc de-alungul vietii.

      Delete
  2. Stiam si eu ca dragostea nu dureaza decat 3 ani, asa spun specialistii, dar cartea aceasta nu am citit-o, daca ai fost dezamagita, nu ma va incanta sa o citesc. Pupici si o saptamana linistita sa ai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu cred ca dragostea dureaza 3 ani... eu sunt intr-o relatie de 4 ani si inca sunt indragostita. Dragostea are etape dar adevarul este ca daca oamenii vor o pot mentine.

      Intr-un final ajunge si autorul la concluzia ca dragostea nu dureaza 3 ani.

      Pupici, o seara linistita iti doresc!

      Delete
  3. ”Port doliu după omul care aș fi putut fi”. Frumos citat, îmi aduce aminte de un lucru. :) Eh, mam auzit multe despre această carte. Recenzia e bună, bravo.
    PS: Aș fi foarte fericit dacă ai trece și pe la mine, am 2 concursuri active: http://falled.blogspot.ro/. Plus un concurs pe pagina de facebook, în care poți câștiga 2 volume din „Game of Thrones”, „Festinul ciorilor”: https://www.facebook.com/WhiteFiles/photos/a.375495622600141.1073741828.375448189271551/406320446184325/?type=1. Mulțumeeeesc!

    ReplyDelete
  4. Draga mea,
    Cartea pe care ai incercat sa o analizezi este una scrisa simplu, direct si extrem de explicit si nu prea lasa loc de interpretari. Este povestea unui "boem" instarit care isi satisface toate nevoile confesandu-se cinic si uneori vulgar, cititorului. Cu siguranta cine a citit cartea a inteles (asa cum si scriitorul a facut-o) ca dragostea dureaza, nu poate fi mimata. Atat timp cat este impletita cu respectul, sinceritatea si nu in ultimul rand cu o iubire care.si are originle in divinitate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Violeta, nu stiu daca e doar o buba de a mea, dar am simtit o nota critica in acest comentariu. Am inteles despre ce e cartea, daca nu o intelegeam nu mi-as fi permis sa scriu o recenzie pe baza ei, am inteles de asemenea ca dragostea dureaza si ca autorul in cele din urma nu ramane la prima sa concluzie, ceea ce nu schimba cu nimic parerea mea despre carte.

      Delete