Versetul zilei

Sunday, August 26, 2012

Cenuşă.

E totul cenuşă în jur. Se împrăştie peste tot până nu mai rămâne nimic din ea. Nu foloseşte la nimic această cenuşă, dar oamenii nu încetează să o fabrice prin furia lor. Într-o lume pustie în care numai copii mai sunt inocenţi nu ai la cine să apelezi. Te uiţi cu nerăbdare să găseşti o portiţă, dar în jur nu sunt decât feţe străine care te ignoră.Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi e o poruncă care a fost călcată în picioare de prea multe ori. Dumnezeu priveşte trist spre omenire.Vai, ce mult am decăzut. Ruşine nouă.Vreţi adevărul?
Adevărul este că oamenii au uitat ce înseamnă să fii uman. Trăiesc ca nişte animale şi se luptă care mai de care pentru ce are mai bun.Ah, nu prea are rost, dar sa vă zic totuşi ceva. OPRIŢI-VĂ! E DESTUL OXIGEN PENTRU TOŢI!
Parcă nu le-ar mai ajunge nimica. Suflet? Ce-i ăla? Dumnezeu? Să nu spun ce cuvinte ii sunt adresate. A ajuns lutul să se ridice mai pe sus decât olarul?Pentru că , cam asta facem noi. Daca Dumnezeu zice fă aşa, ai să vezi că e spre binele tău, noi facem cum vrem noi pentru că suntem mai deştepţi ca Dumnezeu?
Sinceră să fiu, m-am săturat de tot ceea ce văd în jurul meu, dar partea cea mai tristă, e ca este deja prea târziu.

35 comments:

  1. Uite, fara nicio intentie de a jigni pe cineva...m-am saturat sa vad oameni care se ghideaza DOAR dupa Dumnezeu. Eu zic ca e gresit. Poate ca exista, poate ca nu. Eu nu cred in El. Eu zic mai bine (chiar daca tu crezi) sa te ghidezi dupa ce iti spune constiinta si inima. Daca esti un om bun, esti bun si fara sa crezi in El. Doar asa, ca exemplu. Eu, de exemplu, chiar daca nu cred in El si nu ma ghidez dupa poruncile Lui(ca fiind ale Lui), nu dau in cap, vreau binele in lume, imi iubesc aproapele...Da, cand e ceva gresit, dam vina pe Dumnezeu. Da, cand e ceva bun, multi zic "Asa a vrut Dumnezeu". Dar e gresit, zic eu. E asa, ca e asa si atat! :) Eu asa ma ghidez...O zi buna:)

    ReplyDelete
  2. Daca era un singur om bun, unul macar, Hrisos nu mai trebuia sa vina si sa moara pentru noi. El a fost singurul care a trait fara pacat pentru ca a trait in ascultare de Tatal Sau. Exista o carte a vietii, exista viata dupa moarte, dar oamenii sunt dresati sa nu mai creada in Dumnezeu. Entertainment asta inseamna. Cel mai rau lucru e sa fi orb dar sa nu-ti dai seama de asta.
    Ai dreptate, e prea tarziu, si doar cine vede ca e bolnav isi da seama ca are nevoie de doctor.
    „Inima este nespus de înşelătoare şi de deznădăjduit de rea; cine poate s-o cunoască?" (Ieremia 17:9).

    ReplyDelete
  3. Într-adevăr... e prea târziu. Din generaţie în generaţie, o să fie tot mai rău. Mi-e teamă de ce va fi!

    ReplyDelete
  4. Te iubesc ca pe mine insumi :) Nu e prea tarziu. Nici macar tarziu nu e. E chiar devreme si suntem abia la inceput. Pe circumferinta Pamantului doar o zgarietura sa faci si gata nu se mai vad urmele noastre, ale civilizatiei umane. Nu e tarziu. E devreme si mai avem multe de spus/facut/iubit noi oamenii. Au trecut 2012 ani de la Iisus: o clipa in viata Universului. Si mai ales nu e tarziu pentru ca timpul in Dumnezeu nici nu exista. Mai avem o eternitate in fata noastra sa reusim sa fim cu Dumnezeu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. fiecare cu parerea lui, insa daca te uiti in jur vei observa ca e prea tarziu.

      Delete
    2. ma uit in jur si il vad pe Dumnezeu :)

      Delete
    3. eu ma uit in jur si vad egoism, ura, rani, oameni calcati in picoare si oameni care conduc facand rau. daca ma uit in jur nu pot spune ca il vad pe Dumnezeu, daca tu il vezi in jur inseamna ca totusi mai exista speranta.

      Delete
    4. si completez, nu il vad nu pentru ca nu ar exista Dumnezeu ci pentru ca nu il pot gasi la oamenii din ziua de azi ci doar in mine si in Adevar.

      Delete
  5. Adevarul e ca sunt mult prea multi oameni rai in lumea asta.

    ReplyDelete
  6. Eu o spun (cu tristete in suflet) ca omul a ajuns o cauza pierduta. Si eu m-am saturat de ce e in jurul meu . Omului niciodata nu-i ajunge ceea ce are si tot continuu CERE , dar cati ii multumesc lui D-zeu pentru ceeau ce au acum ? Cred ca-mi ajung degetele de la maini sa-i numar . Un adevar trist !

    ReplyDelete
  7. In ziua de azi nu mai exista prea multa credinta adevarata,prea multa iubire,prea multa sinceritate si prea multa prietenie adevarata.
    E trist.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ar putea exista daca oamenii nu ar mai fi asa impietriti.

      Delete
  8. Eu cred...în tot ce ţine de acest pământ, univers, nu ştiu. Cred în fiecare şoaptă a naturii, cred în fiecare vorbă rostită din inimă, cred în dragoste, cred în putere..Şi totuşi câteodată nu e de ajuns!

    ReplyDelete
    Replies
    1. asa e, uneori nu e de ajuns. e bine sa crezi, te ajuta :)

      Delete
  9. :) nu avem ce sa facem. Fiecare in dreptul lui da, dar nu poti schimba o lume intreaga :) nu avem de ce sa-I luam apararea lui Dumnezeu, El nu are nevoie de asta, noi avem nevoie de El. ai putea citi parerea mea pe blogul meu http://dincolo-de-timp.blogspot.ro/2012/08/eu-am-nevoie.html. Si mai cred ca pacatele unora merg mai inainte de judecata, pe cand ale altora mai taziu. E mai bine sa ne "judecam singuri acum" ca sa scapam mai tarziu:)
    o zi frumoasa, Lavi, si multa bucurie! >:D<

    ReplyDelete
    Replies
    1. nu poti schimba o lume intreaga dar poti macar ajuta pe cativa.

      Delete
  10. Adevărul este că oamenii au uitat ce înseamnă să fii uman.- genial.
    impresionanta postare..foarte adevarata. adevarat de trista.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ma bucur ca ti-a placut.
      nu am vrut sa fie trista ci doar realista.

      Delete
  11. Absolut totul e cenusa si goana dupa vant...

    ReplyDelete
  12. da-i foc, nu mai poate arde, ceva ce a ars deja.

    ReplyDelete
  13. Cata dreptate ,nimeni nu e mai presus decat Dumnezeu desi cat de neumani am fi el tot ne iarta si asta si de asculta de fiecare data.

    ReplyDelete
  14. noi ca noi ..care cat de cat ..nu sunte asa de prosti dar uita-te la astia care vin din urma :|

    ReplyDelete
  15. dragostea nu porunceste si un dumnezeu nu are nevoie de lut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pai am afirmat lucrurile astea?
      la fraza cu lutul a ajuns mai pe sus decat olarul m-am referit la faptul ca noi suntem ca lutul si Dumnezeu ca un olar era o asemanare. nu stiu la ce te referi tu, nu am zis ca Dumnezeu ar avea nevoie de lut sau ca dragostea ar porunci.

      Delete