Versetul zilei

Thursday, August 16, 2012

Valoarea unor cuvinte

Ştii, cuvintele nu pot fi valorate prin bani, şi totuşi cât de mult contează? Datorită unui singur cuvânt cum ar fi "mulţumesc" poţi aduce un zâmbet pe buzele cuiva, tot aşa cum datorită altui cuvânt poţi aduce întristare.
Ţin să cred că în ziua de azi cuvintele nu sunt spuse aşa cum trebuie. Oamenii au început să uite valoarea lor.Uneori un "mulţumesc" nu mai are aceeaşi valoare. Şi de ce? Pentru că există o regulă a cuvintelor. Şi aceea că trebuie să ai grijă în ce context şi pe ce ton le pronunţi.
De multe ori ele sunt folosite pentru a răni , dar oare de ce? Eu cred că cuvintele au fost create pentru a ne ajuta să ne înţelegem unii cu alţii dar asta nu înseamnă că ne putem permite să jignim. Şi totuşi de ce o facem? E chiar atât de greu, când cineva te jigneşte tu să taci şi să spui sincer un mulţumesc, sau un iarta-l? Da, e greu. Pentru că nu ne lăsăm conduşi de dragoste, ci de orgoliu. Se spune că tot ceea ce vorbim vine din inima noastră, deci, atunci când jignim şi ne lăsăm conduşi de eul nostru ar trebui să ne dăm seama că în acel moment în inima noastră se află răutate.
Preţuieşte cuvintele, mai târziu vei avea şi tu nevoie de ele!

27 comments:

  1. Am mai intalnit pe mai multe bloguri imaginea asta, dar niciodata nu a fost asociata cu o postare atat de profunda. Imi place cum ai scris:).

    Dee.

    ReplyDelete
  2. or conta cuvintele..dar faptele sunt cele mai bune sunt genu de om care prefer fapte nu vorbe

    ReplyDelete
    Replies
    1. e foarte bine sa vorbesti prin fapte, dar si cuvintele conteaza.

      Delete
  3. Cat de adevarat ,in cele mai multe cazuri cuvintele ranesc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. din pacate. dar asta s-ar putea corecta nu?

      Delete
  4. De multe ori cand sunt jignita nu zic nimic, ma fac ca n-am auzit. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. e bine daca ai asa rabdare, dar cred ca numai tu stii cu adevarat ce simti in acele momente chiar daca incerci sa ignori.

      Delete
  5. Consider cuvintele cele mai importante arme pe care le avem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. crezi? nu m-am gandit chiar ca la cele mai importante arme..dar cine stie

      Delete
  6. Cuvintele pot fi folosite ca o arma , din pacate. Ai scris in articol despre persoanele care jignesc alte persoane iar acestia ar trebui sa le zica un simplu ,,multumesc" . Nu cred ca tine neaparat de orgoliu , ci unii nu suporta sa fie facuti de cacao demnitatea si riposteaza . Cred ca atunci cand suntem ,,atacati" sa raspundem si noi atacului (nu doar sa stam si sa incasam) dar sa raspundem prin cuvinte echilibrate , nu jigniri sau insulte.

    *Parerea mea :D

    Sa ai o zi minunata >:d<

    ReplyDelete
    Replies
    1. pai, acolo unde zici ca nu soprta sa fie facuti de cacao, nu crezi ca intervine eul? tot pe acolo umbla si orgoliu, pentru ca orgoliul apare in functiune atunci cand esti ranit sau facut de cacao, zic eu...

      e bine sa raspundem prin cuvinte echilibrate, dar nervii mai intervin cateodata si iese un dezechilibru.


      iti respect parerea, si ti-am dat la raspuns o alta parere :D
      o seara frumaosa!>:D<

      Delete
    2. scuze pentru ca nu am scris cuvintele cum ar trebui, adica fac greseli de scriere :-s

      Delete
  7. Ai mare dreptate,trebuie sa avem grija de cuvintele ce le spunem!

    ReplyDelete
  8. Total de acord, uneori nişte cuvinte spuse la supărare pot face foarte mult rău, e ceva ce nu se poate uita chiar dacă se iartă.

    ReplyDelete
  9. Nu cred ca e vorba neaparat de orgoliu.Dar atunci cand cineva te raneste,e normal sa vrei sa`l respingi,pentru ca inca te doare.Insa,da,ai dreptate: trebuie sa invatam sa iertam si sa o facem din suflet,sa nu fie atat de greu sa o spunem.

    ReplyDelete
  10. "Cuvantul potrivit poate fi eficient, insa nici un cuvant nu a fost vreodata la fel de eficient ca o pauza la momentul potrivit."

    ReplyDelete
  11. Lavi,o postare de nota 10:) Vei fi prin recomandarile de la mine,deseara! Stii chiar daca inainte credeam ca se pune accent doar pe "faptele vorbesc"dar de fapt,de cateva zile am observat ca am nevoie de o persoana care nu m-a apreciat deloc pana acum doua zile. Nici nu ma saluta,daramite sa imi multumeasca pentru lucrurile care le-am facut pentru ea..pana cand ceva a marcat-o si am primis mesaj cu "Noapte buna si tie,multumesc pentru tot" . Si dintr-o data lumea mea s-a minunat ! De multe ori..chiar si eu nu imi dau seama ca unele cuvinte spuse in graba,pot rani pe cineva !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aniela, ce sa zic? ma bucur ca ti-a placut, nu stiu cat merit sa ajung in acele recomandari dar multumesc frumos, si ma bucur sa vad ca treci din nou pe la mine! Te mai astept!

      Delete
  12. Un simplu cuvant poate schimba atat de multe..

    ReplyDelete
  13. n-as putea niciodata sa zic multumesc atunci cand sunt jignita.

    ReplyDelete