Versetul zilei

Thursday, August 30, 2012

Dragoste sau imitaţie?

Mai există dragoste în lume? Spunem că iubim, şi chiar în relaţiile de cuplu, spunem că suferim şi că iubim, însă dacă se întâmplă ca acea persoană să ne dezamăgească deja o dăm la o parte.Păi ce se întâmplă atunci, dispare dragostea? Dacă ar fi dragoste adevărată ar trebui să înţelegem că o ceartă necesită doi oameni, ar trebui să pătrundem în fiinţa celuilalt şi să ne dăm seama de ce  a făcut aşa, să ne gândim la ce se poate salva şi nu doar la propria persoană. Dragostea  reală nu sapă în adâncuri, ea acoperă greşelile şi rabdă. 
A iubi nu înseamnă a avea pretenţii de la celălalt ci a te sacrifica spre folosul iubirii. Mulţi oameni au un cuplu sau chiar o căsătorie dar dau la o parte cuvântul "noi" şi pun mai presus cuvântul "eu". Păi sunteţi una sau sunteţi fiecare pe cont propriu?
Dragostea se destramă, de ce? 
În primul rând pentru că îl alungăm pe Dumnezeu din viaţa noastră şi în al doilea rând pentru că suntem mai preocupaţi de nevoile noastre decât ale persoanei iubite. Pentru că în loc să reparăm greşelile  ne întoarcem şi le scotocim şi pe alea din trecut, deoarece în loc să fim răbdători şi înţelegători vrem să fim mai pe sus decât celălalt "el/ea a greşit, să-şi ceară iertare" şi nu e doar atât că dacă nu face cum vrei tu gata înseamnă că nu te iubeşte sau câte îţi mai pot trece prin cap.
Ar fi multe de zis pe tema asta, dar tind să cred că dragostea adevărată, cea pe care Dumnezeu a lăsat-o dispare. Sacrificiu? Deja se strâmbă din nas la cuvântul ăsta, "da cum să mă sacrific pentru el, da cine e el?" păi e persoana pe care o iubeşti nu?  De fapt în ziua de azi ce înseamnă iubirea? Că dacă nu e bun la sex, deja îl dai afară şi treci la urmatorul, sau cum sunt regulile?


Închei cu pasajul din Corinteni:
"Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, dragostea nu pizmuieşte, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios,nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău (fac o paranteză, pentru un ex. " să sufere cum am am suferit şi eu") nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul,suferă totul."

27 comments:

  1. O relatie solida te scapa de multa suferinta. Cel mai bun prieten poate fi chiar partenerul tau de viata.

    ReplyDelete
  2. Dragoste între aproape nu mi se pare că mai există.Însă drgoste între sexele opuse cu siguranţă există.

    ReplyDelete
  3. Cand ma uit la acele cupluri de pitipoance false si fustangii cool ma indoiesc sincer daca exista dragoste. Pentru multi relatia inseamna sex. O persoana superficiala nu cred ca intelege ce inseamna dragostea pura, adevarata..

    ReplyDelete
  4. Nu cred ca voi mai ajunge vreodata sa simt o dragoste ca asta de care zici tu :)

    ReplyDelete
  5. In noua societate , o relatie se bazeaza pe bani si sex. Daca nu sunt indeplinite aceste conditii , nu exista o relatie. Sau mai sunt si acele ,,relatii fictive" sau ,,pasagere" care dureaza 2 saptamani si gata.
    O relatie se bazeaza pe iubire , incredere , comunicare etc. Acum se asteapta ca unul din cei 2 sa aiba stare materiala ridicata sau diferite conditii.
    Cred ca iubirea adevarata paleste in fata unor etichete incriptionate cu semnul banilor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ai dreptate, ti-am mai zis ca imi place cum gandesti.

      Delete
  6. Eu cred ca exagerezi putin... adica il iubesti da, dar de acum nu te omori pentru a-l salva pe el. Trebuie saa fii si putin egoist. Poate te sacrifici pentru el/ea si iti dai seama intr-un final ca nu a meritat. Mai intai trebuie sa te gandesti la consecinte si apoi la faptele pe care le vei face. Poate tie nu o sa-ti mai fie bine si persoanei iubite da, merita? Nu cred ...iubirea poate sa si dispara si poate sa apara alta, alt om pe care sa il iubesti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. in cazul tau si aici ma refer ca inca esti in perioada adolescentei banuiesc, e normal sadispara si sa apara alte iubiri, eu vorbesc insa de o iubire matura, care exista si ar trebui sa exista intre doi oameni maturi, iar de exagerat nu cred ca exagerez pentru ca exact asta inseamna dragostea adevarata.

      Delete
    2. daca persoanei iubite ii merge bine cred ca ar trebui sa te bucuri pentru ea din moment ce o iubesti, si nu sa iti fie tie rau, insa ai dreptate in legatura cu faptul ca trebuie sa ai grija si ce fel de persoana ai langa tine.

      Delete
    3. Abia acum am citit comentariul care mi l-ai lasat pe blogul meu, cam tarziu, sorry. Sper ca nu mi-ai luat-o in nume de rau. :D
      Doar mi-am spus si eu parerea :-??. Si am inteles ca tu ai exclus acele cazuri de care eu am adus aminte ..

      Delete
  7. In zilele noastre adevarata dragoste nu mai conteaza asa mult ,conteaza doar o zi,ca sa te lauzi sau sa fi cu acea persoana sa faci pe ex-ul tau gelos.

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, insa pana la urma fiecare are nevoie de cineva care sa il iubeasca cu adevarat.

      Delete
  8. si dragostea asta ..parca uneori prea multa strica:))

    ReplyDelete
  9. Deci tot mai puțin se vede dragostea în relații.
    Cel mai mult se bazează pe atracție, iar de cele mai multe ori ele se încheie cu divorț.
    Domnul să ne ajute să iubim curat!

    ReplyDelete
  10. asa este B.D :) sa ne ajute...

    ReplyDelete
  11. Fara El iubirea se va clatina des, ca o barca fara cirmaci.
    Seara placuta, Lavi!

    ReplyDelete
  12. Cred ca dragostea adevarata,in forma ei colosala,nu le este dat decat putinor oameni sa o intalneasca.

    ReplyDelete
  13. Da, dar nu poti sa suporti chiar orice nici la o dragoste matura, cum zici tu. Daca iti da o palma ? rezisti incontinuare doar pentru ca il iubesti? Greseala asta o fac multe femei si raman traumatizate.

    ReplyDelete
  14. Melly, asta e cel mai sigur,
    o zi frumoasa >:D<

    Lxi de ce crezi asta?

    S. am raspuns la tine :D

    ReplyDelete
  15. Uitam ca suntem creati cu dragoste. Uitam ca avem constiinta, uitam ca nici macar propria viata nu ne apartine , dar avem pretentia sa posedam viata celui de langa noi. Mi-as dori sa vad undeva, oriunde...dragostea decsrisa in Corinteni. Caci ma indoiesc ca undeva pe pamantul acesta , printre atatea rautati ..mai exista si o farama de dragoste pura.

    ReplyDelete
  16. Stiti ce mi se pare ciudat?
    Ca dragostea de ieri poate fi ura de maine, multi iubim dragostea nu persoana in cauza...

    ReplyDelete
  17. ai putea sa dezvolti ideea?:D sunt curioasa.

    ReplyDelete