Versetul zilei

Tuesday, August 14, 2012

În timp...

În timp nu mai eşti ce erai odată.
Cândva visai mai mult şi credeai mai mult, acum eşti doar un biet necredincios care a ajuns să nu mai creadă nici măcar în forţele proprii. Renunţi uşor la vise, la planuri, te dai bătut...
Cândva erai numai un zâmbet, străluceai de bucurie şi nu numai atât dar erai şi mai altruist. Acum, eşti posomorât şi te gândeşti numai la viaţa ta, la cum să faci să îţi meargă lucrurile mai bine.
Cândva te bucurai de lucrurile mărunte şi treceai mai uşor peste greutăţi, azi, nu vezi decât problemele şi ignori cât de mult se poate acea bucurie pe care o găseşti în lucrurile mici.
Cândva, credeai în iubire şi în ceea ce îşi poate oferi, acum, te simţi rănit şi crezi că iubirea nu mai există.
Cândva ascultai mai mult cuvintele celor din jur, azi, nu te mai poţi opri din vorbit, poate doar pentru a spune ce ai de spus şi a te asculta doar pe tine.
Cândva viaţa avea mai mult farmec, iar tu erai mai deschis, acum, eşti un călător străin ce se încăpăţânează să meargă singur pe drum, deşi ştie că totul ar fi mult mai uşor în doi.

25 comments:

  1. Ai scris intelept! Multi devin persoane prea dure, prea indiferente si in acest fel o sa isi simplifice viata, doar la stres, durere.

    ReplyDelete
  2. Cu cat inaintam in viata suntem mai posomorati, ne gandim mai mult la probleme ... Eu sper sa nu fiu asa.:) sa-mi pastrez mereu zambetul pe buze.

    ReplyDelete
    Replies
    1. de multe ori circumstantele prin care suntem nevoiti sa trecem ne schimba, si nu mai este la fel de usor pe cand eram copii, tineri ca sa vedem lucrurile optimist, dar nu trebuie sa ne posomoram si sa ignoram bucuria, din cand in cand trebuie sa ne permitem sa fim iar copii, sa speram iar, si sa avem un zambet pe fata.

      Delete
  3. Lucrurile/intamplarile sunt mult mai frumoase in doi! :) mi-a placut mult articolul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ma bucur ca ti-a placut.:)
      orice e mai frumos in 2, numai ca prin doi eu nu am vrut sa ma refer neaparat la om.

      Delete
  4. Ai dreptate! Ne incapatanam sa reusim singuri, iar la final devenim pustii. Lucrurile marunte isi pierd farmecul pentru ca noi tanjim dupa mai mult si mai mult. Habar nu avem cat gresim, iar desi constientizam asta niciodata nu facem ceva pentru a o schimba!

    Minunata postare! E foarte realista, ne tranteste adevarul in fata! Felicitari! >:d<

    ReplyDelete
    Replies
    1. e bine sa ne spuna cineva adevarul din cand in cand, dar oare facem ceva ca sa schimbam lucrurile?

      Delete
  5. prea dur ..prea indiferent ..asa sunt eu si totusi daca imi cere cnv ajutorul o fac ...chit ca zic "gata frate de maine nu mai ajut pe nimeni bag pl" ....dar daca cnv imi spune "ba ma ajuti" ..o fac dar nu stiu dc...oricum ai scris super frumos :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. poate pentru ca ai suflet bun. e frumos sa ajuti.

      Delete
  6. Cica intelepciunea vine cu vremea! Daca ajunge cineva in asa hal cum ai descris tu inseamna ca a trait degeaba.
    Intelepciunea e intoarcerea la copilarie. A sti sa te bucuri de fiecare zi, mai ales stiind ca te apropii de Marea Intalnire.
    O zi buna Lavi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pai asa vad eu la oamenii din ziua de azi, si uneori chiar la mine.

      o zi buna si tie, Melly!

      Delete
  7. ...nicio zi nu seamana cu cealalta. doar traim in valuri :)

    ReplyDelete
  8. CANDVA ........ ACEI OAMENI AU DECIS SA NU MAI FIE ASA CUM AU FOST , PENTRU CA SCRIEREA TA IMPARTE OAMENII IN OPTIMISTI SI PESIMISTI , IN CURAJOSI SI LASI , INTRE A CREDE SI A REFUZA , INTRE IUBIRE SI ...... RESTUL .
    UNII OAMENII REDUC TOTUL PRIN EGOISMUL DE CARE DAU DOVADA , DAR ASTA NU INSEAMNA CA SE TERMINA OMENIREA :)
    PENTRU UNII DIN CEI CARE TE CITESC VIATA INCEPE SA LE OFERE LECTII , DE IUBIRE , DE BUNATATE , DE TOT FELUL SI AM CITIT CA SUNT CONSTIENTI DE ELE , DAR ......
    PRIN CEEA CE SCRII CRED CA POTI AJUTA GENERATIA TA SA TREACA DE ACEST:"desi constientizam asta niciodata nu facem ceva pentru a o schimba ".
    TOATE CELE BUNE !


    ReplyDelete
  9. stii, e ca si cu mustul: unii devin vin cand se invechesc, altii doar otet. am vazut si multe fete senine. deci se poate.

    ReplyDelete
  10. trebuie sa invatam sa ii ascultam pe cei din jurul nostru.putini oameni reusesc si au rabdarea sa asculte...

    ReplyDelete