Versetul zilei

Friday, March 7, 2014

Câţi dintre noi avem o Biblie prăfuită pe undeva prin casă?

Sursă imagine:danuttanase.wordpress.com

Cândva cărţile aveau o foarte mare valoare pentru oameni şi asta se observa pentru că erau căutate, nu le puteai găsi pe la orice librărie cum se face astăzi, nici pe internet la un click distanţă şi totuşi oamenii citeau. Faptul că o carte importantă era mai greu de găsit nu îi împiedica să ajungă la ea. 
Astăzi cărţile ne sunt puse la dispoziţie mai mult ca oricând, există librării la tot pasul, biblioteci şi chiar şi de pe net se pot comanda şi totuşi din ce în ce mai puţini sunt cei ce citesc. Şi-au pierdut cărţile din valoare sau noi nu mai ştim ce însemnă de fapt lumea cărţilor?

Poate este de înţeles faptul că am renunţat la citit având în vedere că informaţiile  se găsesc la orice oră pe internet, dar ce scuză avem pentru faptul că nu citim nici măcar Biblia?
Câţi dintre noi avem Biblia prăfuită pe undeva prin casă?

Mulţi ne dăm mari că am citi-o  deja, dar acesta este o scuză prost găsită, pentru că Biblia poate fi citită de 1000 de ori şi totuşi mereu vei găsi ceva nou în ea. Biblia este scrisă special pentru fiecare dintre noi, mesajul vine chiar de la  Dumnezeu. De multe ori ne plângem că Dumnezeu nu ne răspunde la rugăciuni sau la dorinţe , dar câţi dintre noi s-au gândit la faptul că Dumnezeu comunică cu noi inclusiv printr-un simplu verset, sau printr-o pildă?
 Da, ştiu, e demodat să citeşti, mai ales Biblia, ce poate să-ţi ofere o carte atât de veche?
Nu e nevoie să mai spui că e atât de grea şi niciodată nu înţelegi ce vrea să spună textul de care dai...
Acestea sunt alte scuze prost găsite, Biblia poate fi înţeleasă de către cei ce vor cu adevărat să o înţeleagă, Biblia nu se va demoda niciodată pentru că este cuvântul lui Dumnezeu, iar El a spus destul de clar că acest cuvânt nu se va întoarce fără rod.

Există oameni care spun că vor să îl găsească pe Dumnezeu, sau că nu îl simt sau că nu îl văd pe nici unde dar este probabil să nu se fi rugat măcar o dată în viaţa lor, este probabil să nu fi pus mâna pe Biblie decât cu dispreţ sau nici atât, şi atunci când vine câte unul, altul pe la ei să le zică de Dumnezeu strâmbă din nas. 
Dumnezeu nu se caută aşa,ori îl cauţi cum trebuie ori nu. 

11 comments:

  1. Degeaba citesc unii biblia, conteaza sa simti ceva venind din interior!

    ReplyDelete
  2. Ai fost putin revoltata cand ai scris acest post? Sau poate furioasa?
    Si nu e demodat sa citesti, niciodata nu va fi! Cred ca sa citesti e cel mai folositor lucru pe care tu ca om, il poti face in viata asta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu inteleg de ce mi-ai scris ai aici din moment ce ti-am explicat in privat, dar ca raspuns pentru ceilalti nu am fost furioasa, am scris articolul in urma imaginii atasate, imaginea m-a inspirat, poate am fost putin revoltata la fraza cu cel ce il cauta si nu il gasesc atat.

      Delete
    2. Si eu nu consider ca e demodat sa citesti, dar asa pare in lumea de astazi, si am scris-o din perspectiva asta.

      Delete
  3. biblia de astazi nu mai este ce-a fost, n-am sa cad in capcana asta niciodata. sa nu uitam ca insusi constantin cel mare, imparatul, a decis ca aceasta sa fie modificata si cenzurata si sa foloseasca religia in scop politic. si intr-adevar, de-atunci multe s-au intamplat...

    ReplyDelete
  4. Să știi că în București sunt surprins de câtă lume citește în metrou. Aș putea spune că e o modă chiar. Am un articol pe tema asta în drafturi și poate o să îi dau drumul zilele următoare. Românii au reînceput să citească după ce au fost promovările alea masive cu cărți la ziare. Colecția Adevărul și Jurnalul Național. Problema e că nu prea citesc cartea cu adevărat importantă.

    ReplyDelete
  5. Sunt si eu deacord cu Anastasia... Religia uneori e dura si foarte usor apare ura intre popor si cei care dau invataturile.
    Biblia e o carte mai mult decat speciala si eu o citesc cu drag!

    ReplyDelete
  6. e Cartea Cartilor nu? :) cred ca toate raspunsurile sunt in ea,cred ca sunt cuvintele Domnului, asa ca o pretuiesc! :)
    sunt constienta insa ca unii, obisnuiti cu alte teluri si trairi in viata, cad in patima de a judeca, si atunci vad in Biblie doar o metoda de propaganda....Daca ar avea putina bunavointa, ar vedea poate lucrurile aa cum sunt ele de fapt!

    ReplyDelete