Versetul zilei

Thursday, March 13, 2014

Meriţi şi poţi să fii un om fericit!

  Sursă imagine: www.modernmoms.gr

Ai motive să te bucuri, ai motive să crezi că astăzi este o zi minunată şi că ziua de mâine va fi la fel. 
Dacă te uiţi adânc în tine şi sapi în trecut, în toată viaţa ta de până acum vei găsi o mie de motive pentru care să zâmbeşti şi să fii mulţumit.

Viaţa este ca un ciclu de tristeţe şi de bucurie, care alternează la fel ca ziua şi noaptea, problema este că în loc să lăsăm sufletul să respire, să se bucure de viaţă, adică de zi, noi ne legăm întotdeauna de tristeţe, şi facem din viaţa noastră o continuă noapte.

Schimbă-ţi strategia, ai destule resurse aşa încât să faci din viaţa ta o bucurie, o zi continuă cu soare şi flori.

Tristeţea este doar pentru formarea ta, pentru sufletul tău care are nevoie uneori să fie curăţat, însă tu te poţi bucura, tu poţi iubi, tu poţi trăi în adevăratul sens al cuvântului.

Nici Dumnezeu nu te vrea trist, chiar dacă uneori dai vina pe El şi îl vezi în centrul necazului, El nu este acolo ca să te doboare ci dimpotrivă El este acolo pentru ca să te ridice, Dumnezeu vrea să te vadă fericit, tocmai de aceea ţi-a dat această viaţă, să te bucuri de ea, să îi bucuri şi pe alţii.

Fă din fiecare zi din viaţa ta un moment de fericire, fii o binecuvântare pentru alţii, fi tu raza de soare  care le pătrunde şi le luminează sufletul.

Meriţi şi poţi să fii un om fericit!

8 comments:

  1. E interesant cum Dumnezeu ne vrea fericiți, dar noi refuzăm fericirea!

    ReplyDelete
  2. Sunt perfect de acord cu tine. Însă vin clipe în care arunci această fericire pe geam și te trezești într-o realitate atât de urâtă, încât vrei să crezi din toate puterile că este un coșmar. Apropo, te adaug chiar acum în blogroll.

    Mulțumesc de vizită! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, dar perioadele urate nu dureaza o vesnicie, desi uneori asa ni se pare, ele au un moment, apoi revin perioadele bune si tot asa///

      :)

      Delete
  3. De fiecare data cand ma incearca tristetea si deznadejdea ma gandesc ca ele nu sunt de la Dumnezeu, asa ca le alung! i caut stropul de fericire in toate, pt ca sigur le-a pregatit El pt noi! :)

    ReplyDelete
  4. articolele tale sunt line de optimism,,,o sa te citesc mai des pentru ca imi face binen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur ca spui asta, te mai astept pe aici atunci. :)

      Delete