Versetul zilei

Thursday, March 6, 2014

Răbdarea

Sursă imagine:  www.sabina-cornovac.ro

Răbdarea, este tema propusă de Creve

Din punctul meu de vedere a fi răbdător înseamnă a trece cu calm peste mai multe lucruri care îţi dau bătăi mari de cap.
Tind să cred că există mai multe feluri de răbdare, se poate să fie o răbdare a aşteptării, o răbdare a unor greutăţi ce îţi macină sufletul, o răbdare a "nervilor" sau a celor ce te calcă pe nervi şi mai sunt şi altele dar am să mă opresc aici.

Nu ştiu ce este mai greu, să te afli în momentul în care trebuie să ai răbdarea aşteptării sau să te afli în momentul în care trebuie să ai răbdarea suferinţei. Ambele sunt grele, ambele le-am experimentat dar totuşi parcă atunci când eşti trist mai apare ceva care să te înveselească , ceva care îţi mai distrage atenţia şi astfel treci un pic mai uşor prin răbdarea suferinţei. Pe când răbdarea aşteptării nu prea poate fi oprită uşor. Gândiţi-vă cum este să vă doriţi ceva foarte mult, ceva de care nu numai că vă este drag dar aveţi şi nevoie. Gândiţi-vă mai bine la o persoană, nu ştiu cum să spun exact ca să fiu înţeleasă, dar astfel de dorinţe de obicei stau în calea răbdării. 

Şi trece o zi, trec două, trec 3, trec săptămâni, trec luni, trec ani...

Cred că aici se poate arăta cel mai bine cât de răbdători suntem, dacă este ceva ce i-am cerut lui Dumnezeu, oare mai avem răbdare, continuăm să aşteptăm sau începem să renunţăm?
Nu prea ştiu cum să  caracterizez răbdarea, dar aş putea spune că este un fel de artă, de ţel greu de atins şi chiar atunci când crezi că l-ai atins devine şi mai greu...odată atins trebuie întreţinut.

Răbdarea se învaţă greu fie printr-o aşteptare lungă fie printr-o suferinţă...

Desigur mai există şi răbdarea noastră în comportamentul cu oamenii din jur, cred că acea răbdare ar putea fi controlată şi întreţinută, dar depinde de cât de mult ne dorim acest lucru. 

Voi ce spuneţi despre răbdare?

10 comments:

  1. Iaca ca ai venit si cu rabdarea :)
    Pot spune ca rabdarea e un lucru important de care are nevoie fiecare... Rabdarea inseamna intelepciune!

    ReplyDelete
  2. Recunosc, eu am cam fost absenta cand Dumnezeu a împartit acest dar si nu prea am rabdare. Asa cum spui este o virtute, dar uneori cand vezi ca partenerul de o viata este foarte bolnava si boala asta cere mai mult decat rabdare....
    Stiu, puterea rugaciunii ar trebui sa le rezolve pe toate si îmi dau silinta, din toata inima! :))
    Mi-a placut postarea ta!
    Imbratisari!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da...e greu, inteleg mai putin cred, ce spui tu legat de boala, pentru nu am trecut chiar prin cazuri asa grele cu cineva drag, dar e bine ca iti dai silinita, nici nu stii cand lucrurile se vor imbunatati.

      Ma bucur ca ti-a placut postarea mea, imbratisari si tie >:D<

      Delete
  3. Eu am inteles ca Rabdarea este o virtute alaturi de Iertare ,obtinute mergang pe drumul Crucii,in cautarea Mantuirii...si-apoi asa dupa cum ne sfatuia parintele Cleopa ,cand am dat de Rabdare sa cautam sa dam si de Indelungata-Rabdare ,iar cand am dat de aceasta ,abia atunci sa ne straduim sa -l luam pe Rabdaroi de coada ....este infinita in drumul noastru catre Desavarsire ...Acolo unde sper sa ne intalnim cu totii pana la Unul ca ...ce s-ar face Primavara cu o singura Floare .Cu drag,Gina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iti multumesc pentru vizitele tale Gina, le primesc cu drag.
      Si de asemenea pentru ca imi lasi gandurile tale aici. Da ai dreptate, uite cum nu mi-a trecut in gand sa spun de indelunga rabdare, dar nu conteaza ca nu am scris despre ea, important este sa ajungem la ea.

      Si eu sper acelasi lucru ca si tine, o seara frumoasa, si te mai astept :)

      Delete
  4. fara rabdare, nu reusim nimic. e adevarat ca nu suntem dotati cu ea, insa ne putem autoeduca, nimic nu e imposibil. in final, toti invatam, mai mult sau mai putin, ce-i rabdarea.
    mai ales ca exista o legatura atat de stransa intre ea si iubire...:)

    ReplyDelete
  5. Chiar in aceasta dimineata am citit un verset care m-a framantat in legatura cu niste lucruri din trecutul meu: “O nadejde amanata imbolnaveste sufletul, dar o dorinta implinita este un pom de viata.”(Proverbe 13.12) Sper insa ca asteptarile noastre ramase inca fara raspuns sa nu imbolnaveasca sufletul, ci dimpotriva, sa intelegem mai mult din ceea ce inseamna rabdarea, infranarea, rugaciunea.
    De asemenea daca ma gandesc la ceea ce inseamna credinta….o nadejde in lucrurile care acum nu se vad…cred ca rabdarea este foarte importanta in procesul cresterii in credinciosie fata de Dumnezeu.
    Ne este greu sa rabdam, sa asteptam, si uneori ne-o pierdem cazand in deznadejde. Cred ca toti avem asteptari fie in legatura cu oameni sau evenimente, dar fiecare lucru isi are o vreme si nu o putem grabi oricat de mult ne-am dori, poate de aici si dorintele neimplinite.
    Cert este ca este o diferenta intre rabdarea asteptarii si rabdarea pe care trebuie sa o avem in fiecare zi fata de semenii nostrii. Oricum avem nevoie de ambele ca sa rezistam.

    ReplyDelete
  6. ”Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului” spune Domnul în Plangeri 3:26. Dar nu e și ușor. De cele mai multe ori noi avem impresia că Dumnezeu întârzie în a interveni dar de fapt noi suntem ăia care ne grăbim. Problemele noastre au mereu rezolvarea la momentul potrivit și în modul potrivit pentru ca oamenii să vadă puterea lui Dumnezeu.

    Citind ce ziceai de timp și mă gândeam că e foooooarte greu să aștepți revederea cu persoana iubită când relația e la distanță. Parcă zilele alea sunt ca niște luni cu 31 de zile :))

    ReplyDelete