Versetul zilei

Friday, August 31, 2012

10 motive să crezi în Dumnezeu

  1. Pentru că există. Acesta cred că este şi cel mai simplu, deşi pentru unii oameni e greu de crezut că Dumnezeu există, dar asta se întâmplă tocmai din cauză că ei  nu L-au întâlnit într-un mod personal.
  2. Pentru că dacă El nu ar exista nu ar mai trăi nici oamenii. Poate unora li se pare prostească această afirmaţie, dar e destul de clar că din moment ce Creatorul nu există nu pot exista nici creaţiile Lui nu-i aşa? Deci din moment ce noi existăm, înseamnă că şi Dumnezeu există.
  3. Pentru că atunci când crezi în El viaţa ta capătă un sens şi o direcţie. Spun asta deoarece în momentul în care îl întâlneşti pe Dumnezeu viaţa ta se schimbă, tu ca om te schimbi şi îţi dai seama şi care este scopul tău pe acest pământ.
  4. Pentru că nu mai eşti singur, ai pe cine să te bazezi. După cum am mai spus şi în alte articole e mai uşor în doi :)
  5. Pentru că ai nevoie de dragostea Lui.Unii oameni sunt pe cont propriu, dar ei nu realizează că fără ajutorul lui Dumnezeu nu ar putea nici măcar să le poruncească inimii lor să bată. E chiar simplu.
  6. Pentru că eşti copilul Său, iar El aşteaptă să-ţi deschizi inima.
  7. Pentru că golul din sufletul tău nu poate fi umplut decât de El.
  8. Pentru că fără El degeaba trăieşti.
  9. Pentru că ai nevoie de protecţia Lui.
  10. Pentru că te iubeşte şi îţi dă pace în suflet.

38 comments:

  1. nu cred ca ai nevoie de motive, crezi pur si simplu...

    ReplyDelete
  2. Eu nu stiu daca sa cred.. sau nu.. mereu am crezut in El,dar nu prin biserica.. si stiu ca suna ciudat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu suna ciudat, Dumnezeu poate fi intalnit chiar si intr-o floare.

      Delete
  3. Ai dreptate,fara El degeaba traiesti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. traieste pt cei aproape tie, pt tine, ai atatea motive...

      Delete
  4. O alinare şi un motiv de reflectare postarea ta:)
    Mi-ai amintit că totuşi mai e Cineva...

    ReplyDelete
  5. Afirmatia de la nr.2 mi se pare cea mai buna.

    ReplyDelete
  6. C.L.M. asa e :)

    Anemona, nu trebuie sa crezi in El prin biserica, biserica ar trebui sa iti intareasca credinta.

    ReplyDelete
  7. Eu cred in El mai mult decat cred in mine ! - am spus afirmatia asta si o spun iar si iar pentru ca asa e. Mi-au venit altii cu tot felul de teorii , dar mie nu-mi trebuie stiinta ci credinta !

    ReplyDelete
  8. pentru ca ne invata minte de fiecare data.

    ReplyDelete
  9. offtopic asa...
    imi place mult mai mult cum e aspectul blogului acum. mai elegant un pic, desi galbenul ala ia ochii.

    ReplyDelete
  10. Adevarat! Trebuie sa credem in El pentru ca pur si simplu, exista.
    Frumoasa postarea. :)

    ReplyDelete
  11. Sunt de acord cu C.L.M.Nu cred ca e nevoie de motive...

    ReplyDelete
  12. Motivele sunt bune,insa exista si contra argumente deci totusi haideti sa fim si putin realisti nu doar sufletisti...

    ReplyDelete
  13. am intrat aici pentru ca sunt foarte nedumerit in ultima vreme, am o serie de intrebari in minte care ma macina: Sa nu ma intelegeti gresit va rog, nu am nimic impotriva dumneavoastra sau a conceptiilor dumneavoastre. In legatura cu religia sa credinta. Ganditiva la biblie si la tot ce scrie acolo dar, va concentrati pur la cuvinte, la intelesul lor nu la ce ar trebui sa intelegi printre randuri. va rog sa faceti acest exercitiu de imaginatie iar pe urma spuneti daca nu vi se pare doar o poveste care pana la urma are un "happy end". Pe urma ganditiva ca defapt ati citit cam 20% din ea pentru asa numiti oameni a lui D-zeu au avut grija sa ramana in biblie doar ce zu crezut ei ca ar trebui, pe langa cele 4 evangheli mai sunt cel putin 10, un ex clar care a fost mai mediatizat este descoperirea evangheliei dupa Iuda care s-a demonstrat prin datare cu carbon ca este din anul 40 D.HR + - 30 de ani. Oricum si daca se descopera, sunt slabe sansele ca sa aveti incredere ca si acestea au aceleasi origini ca si evangheliile cunoscute si asta pentru ca preotii si bisericile spala mintile oamenilor si te fac sa crezi ce vor ei, biserica din toate timpurile a fost doar o afacere si inca una foarte profitabila, cautati doar asa informativ ce profit declarat a avut biserica catolica in anul 2013 si ce credeti ca au facut cu banii aia? i-au donat? sau au facut ceva care sa arate ca ei sunt oamenii lui D-zeu...in fine, ar mai fi multe de zis dar ma opresc aici, mai spun doar un lucru, cautati un documentar " the secret" nu cred cu tarie in el dar mi se pare cea mai logica explicatie a credintei... daca vreti sa imi spuneti ceva: radu19942000@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Va inteleg nedumerirea in privinta Bibliei si a bisericilor, nu neg ceea ce ati spus despre biserici. Despre Biblie nu stiu ce sa va spun, pe mine personal m-a schimbat cand am citit-o si nu cred in Dumnezeu doar datorita Bibliei ci si datorita faptului ca il vad in viata mea prin tot ce mi se intampla, il vad raspunzandu-mi la rugaciuni...

      Nu stiu ce sa va zic, decat ca va doresc sa scapati de nedumeriri, sunt convinsa de un singur lucru, acela este ca Dumnezeu exista, sper sa il gasiti!

      Delete
    2. Asa sper si eu. Ca il voi gasi. Defapt eu cred ca majoritatea populatiei care crede in Dumnezeu se datoreaza frici de a nu exista o viata dupa aceasta.

      Delete
    3. Nu stiu despre majoritatea, dar eu una nu cred in Dumnezeu din cauza motivului mentionat de tine. Sunt absolut sigura ca exista viata dincolo de ceea ce traim noi aici, dar motivul pentru care cred eu in Dumnezeu este pentru ca L-am vazut si L-am simtit in viata mea, pentru ca mi-a aratat dragoste, si am gasit in El totul.

      Delete
  14. Deci eu nu cred in Dumnezeu. Tocmai de aceea stateam acuma si ma gandeam sa caut pe google 10 motive sa crezi in Dumnezeu. Si ce sa vezi? 10 motive care nu au absolut nimic concret. Exact cum e toata religia, nimic concret. Bineinteles ca spune "CREDE SI NU CERCETA" pt ca nu ai ce cerceta? Din pacate

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doreai ceva concret? Faptul ca inima ta bate iti suna a lucru concret? Faptul ca existi, ca ai un suflet este pentru tine un lucru concret?
      Sunt curioasa, daca nu crezi in Dumnezeu atunci in ce crezi? Crezi in evolutie? Crezi ca omul a aparut din nimic si se indreapta spre nimic?

      Credinta nu sta pe lucruri concrete iar Dumnezeu este mai mult decat ceea ce omul poate vedea si intelege, doar pentru simplul fapt ca unele lucruri nu pot fi filtrate de ratiunea umana nu inseamna ca El nu exista.

      Poate intr-o zi ai sa crezi in El.

      Delete
    2. Dar nici nu inseamna ca exista ;). "Sunt curioasa, daca nu crezi in Dumnezeu atunci in ce crezi?" Unii poate vor sa creada in propriile puteri si sa nu se lase pe mana (a ceea ce este in gandirea lor) o fiinta imaginara. Nu spun ca Dumnezeu exista sau nu, dar motivele pe care le-ai dat, nu pot fi luate in considerare, de exemplu "Pentru că dacă El nu ar exista nu ar mai trăi nici oamenii.", atat timp cat nu poti dovedi existenta lui, nu poti face o asemenea afirmatie, sau "Pentru că fără El degeaba trăieşti.", care mi se pare ca are cu totul un mesaj foarte negativ, e ca si un indemn la sinucidere, in cazul in care se dovedeste concret faptul ca nu ar exista acest Dumnezeu.

      Delete
    3. Cred că pot spune că articolul meu a fost făcut mai mult pe baza credinței mele, și nu știu dacă aș mai scrie astăzi un articol pe care să îl intitulez astfel. Ideea e că eu nu îî pot dovedi existența lui Dumnezeu în fața ta, sau în fața oricui alt om care ar dori dovezi fizice.

      Poți căuta în istorie, sunt sigură că există scrieri vechi care demonstrează existența lui Isus dacă asta este ceea ce cauți.

      Eu personal l-am găsit pe Dumnezeu în viața mea de zi cu zi, am crezut în El pentru că i-am simțit prezența și nu am cum să demonstrez asta, e pur și simplu experiența mea personală.

      Eu nu te cunosc, dar mă gândesc că ceva te-a adus la articolul meu, așa că poate cauți să afli cine e Dumnezeu, de există sau nu, sau poate nu cauți nimic, dar dacă e prima variantă și vrei să accepți un sfat dat din suflet atunci îți pot spune să începi cu inima ta...

      Dumnezeu se găsește prin inimă, dacă chiar îl cauți îl vei găsi :)

      Delete
    4. A cautat deja cineva in istorie...

      Cercetătorul Michael Paulkovich a analizat 126 de texte istorice şi a ajuns la concluzia că Iisus din Nazareth este un "personaj mitologic", care "nu a existat niciodată".

      "Atunci când am analizat cele 126 de texte - scrise de autori care ar fi trebuit să fi auzit de Iisus, dar nu l-au menţionat, precum Pavel, Marcion, Athenagoras şi Matei, într-o tetralogie care i se opune lui Hristos, tăcerea din Qumran, Nazareth şi Bethleem, poveştile contradictorii din Biblie, şi multe alte mistere şi omisiuni - a trebuit să ajung la concluzia că Iisus este un personaj mitologic", a declarat istoricul.

      Nu am nimic cu cei care cred, e strict problema voastra, dar incerc sa inteleg cum e posibil sa crezi orbeste in cineva atotputernic, care face, schimba, creaza dupa bunul plac... serios??? CUM? Tot incerc sa caut motive pentru care oamenii cred in dumnezei si de fiecare data ajung la aceeasi concluzie, foarte multi sunt depasiti de realitate.

      Orice lucru care nu poate fi explicat i se atribuie lui Dumnezeu, si de fiecare data cand stiinta avanseaza descoperind ceva nou care demonteaza mituri despre religie, credinciosii se adapteaza cu alte explicatii penibile. Sunt curios cum veti raspunde la intrebari de genu cum cateva secole in urma Dumnezeu era in ceruri, dar acum vegheaza ditamai universul, si cum a reusit saracutul de el sa creeze o infinitate stele si planete daca i-a luat tocmai 7 zile sa creeze numai pamantul.

      Nu degeaba in tarile dezvoltate proentajul de atei e in crestere, culmea, oamenii nu cred in Dumnezeu si traiesc foarte bine si fericiti. Relatia e in adapostul care ti-l ofera o credinta, ceva de genul, azi sunt in rahat, dar nu-i nimic, maine Dumnezeu imi intinde o mana pentru ca sunt credincios. Si vine a doua zi, si la fel e 'acolo', dar speranta nu moare. Si o sa fie la fel si poimaine si peste o saptamana, un an, 50, pentru ca nivelul de credinta e invers proportional cu nivelul IQ-ului, statistic vorbind, si credinta in nici un caz n-o sa-l ajute sa-si depaseasca conditia.

      Si apoi, cercetatorii sunt printre cei mai destepti oameni care exista, nu vi se pare extraordinar de penibil sa existe o discutie in contradictoriu intre unul cu barba fara scoala si fara argumente cu unul care vine cu explicatii, cercetari si dovezi si mai are si un nivel de inteligenta net superior???

      Delete
    5. Știi, au existat cercetători care credeau în Dumnezeu, ai putea să te documentezi și pe partea asta. :) Eu nu îți susțin opinia și cred că dacă te-ai documenta mai bine ai afla că sunt și oameni ce au funcții importante, oameni ce au profesii, oameni ce au studii, oameni realizați care cred în Dumnezeu.

      Așadar să înțeleg că tu ești ateu, și te bucuri de viața de zi cu zi și ești împlinit și fericit? :)

      Delete
  15. Deci eu nu cred in Dumnezeu. Tocmai de aceea stateam si ma gandeam acuma. Ia sa caut eu pe google 10 motive sa crezi in Dumnezeu , pote gasesc cv mai concret. Si ce sa vezi? 10 motive care nu au nici o logica. Exact cum e toata povestea cu religia. ABSOLUT NIMIC CONCRET. Bineinteles ca spune "Crede si nu cerceta" pt ca nu ai ce sa cercetezi....

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. Nu prea vad ce legatura are Marin Preda cu acest articol, poate ai mentionat de el din cauza ca am mentionat undeva intr-un alt articol de el.

      Ca sa iti raspund la intrebare, nu, nu stiam ca Marin Preda era ateu, dar nu ma deranjeaza acest lucru, daca la asta se referea intrebarea ta. Gandurile lui mi s-au parut frumoase si valabile, faptul ca el nu credea in Dumnezeu nu schimba asta.

      Delete
  17. Ce fericita sunt ca pot crede in Dumnezeu si CRED in El fara sa ma indoiesc atata si sa ma afund in tot feul de teorii...IMI DORESC CA TOTI CEI CE NU CRED SA CREADA ...am citit undeva un articol in care scria ceva de genul "Daca eu crec in Dumnezeu si El nu exista nu am pierdut NIMIC daar daca nu cred i El si EL exista am pierdut TOTUL" ....si cum El exista .....rezulta ca daca nu crezi PIERZI TOTUL!!

    ReplyDelete
  18. De aceia da Bunul Dumnezeu la copii nevinovați de exeplul Diabet ,trebuie sa ai o imaginație bogată sa crezi in asa ceva

    ReplyDelete
  19. Cea mai mare porcarie pe care am citit-o in ultima vreme. O voma notorie de cuvinte insirate sa "dea bine si frumos". Indoctrinare prin moartea ratiunii.

    ReplyDelete
  20. Eu tot nu cred ca exista , argumentele acestea sunt banale. Daca Dumnezeu ar exista , de ce la toti copii nevinovati, le da boli ? de ce sunt atatia copii ce se nasc bolnavi, cu dezabilitati ? De ce in atentate mor atatia oameni nevinovati ?
    Pe dumnezeu cine l-a facut ? V-ati pus intrebarea asta vreodata ? El de unde a venit ? cine l-a facut ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gândește-te că tu ești o persoană și ai experiențele tale, așadar vezi lucrurile într-un mod subiectiv. Pe lângă tine trăiesc și alți oameni, dar tu nu poți ști ce se întâmplă cu adevărat în viața lor pentru că tu vezi doar părți din ea, cunoști doar ceea ce poate fi vizibil și pe înțelesul tău. La fel este și cu Dumnezeu, nu ai cum să îl cunoști pe de-antregul. Sunt lucruri care nu pot fi explicate, nu cu mintea aceasta. Dumnezeu e suveran și înțelept, nu-l putem măsura.

      În lumea se întâmplă multe nedreptăți, noi nu ne le cunoaștem sensul sau rostul, nu știu de ce e așa, dar sunt sigură că într-o zi vom afla. Probabil pare greu de crezut, când lumea zace în necazuri că Dumnezeu e acolo, dar El este.

      Nu îți pot răspunde eu la întrebări.

      Ai putea să încerci să îl cauți înainte să spui că nu crezi în El, caută-l și dacă nu îl găsești abia atunci poți spune că nu crezi că El există.

      Delete
  21. Trebuie sa ai retardism mental sever si vreo 2 tumori sa crezi in el prin argumentele facute de biblie, sau de oricine.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Să știi că am mai dat și eu pe la doctori și sunt sănătoasă, și totuși cred. :)

      Delete
  22. Deci, dumnezeu i-a creeat pe Adam si Eva, nu? Ei au avut impreuna trei fii.
    Cum s-au inmultit mai departe? Prima data cand in biblie se vorbeste despre o alta femeie in afara de Eva este:
    " Dupa aceea a cunoscut Cain pe femeia sa si ea, zămislind, a nascut pe Enoh.Apoi a zidit Cain o cetate si a numit-o, dupa numele fiului sau, Enoh."
    Deci ia spune, credincioaso, cum s-au inmultit? De ce tu si toti idiotii nu puteti sa acceptati pur si simplu ca oamenii sunt pur si simplu niste creaturi, niste fiinte, nu niste creeati ale unui atotputernic.
    Stii ce se intampla cand un om moare? Acelasi lucru care se intampla cand moare un animal, organele interne nu mai functioneaza, i se opreste inima si ramene asa inconstient " dormind" pt totdeauna, nu e dorinta unui zeu mitologic pe nume Iisus si NU AJUNGEM IN RAI, NICI IN IAD. Stii ce sunt raiul si iadul? Sunt niste lucruri inventate de CRESTINI pt oamenii care nu vor sa accepte ca dupa moarte nu mai urmeaza nimic. Daca intr-adevar ar fi existat asa ceva ar fi lasat urme pe Terra. De exemplu la arca lui Noe, biblia spune ca Muntele Everest (8.500 m aprox.) a fost tot "inundat" era apa pana la varful lui. Apa aia nu putea disparea pur si simplu de-a lungul anilor, ar fi trebuit sa EXISTE ceva, in final, care sa dovedeasca asta. 8.500 m avea muntele ala, tot bagat in apa, tu iti imaginezi, iar azi ca prin minune la acel munte nu e nimic special si nicio dovada de asa ceva.
    Macar UN SINGUR LUCRU ar fi trebuit sa existe care sa dovedeasca existenta lui. Este ceva imaginar!! Unii retardati spun ca nimeni nu l-a vazut niciodata pt ca vrea sa ramana ascuns, gandeste-te un pic, cum numesti ceva ce nu a vazut nimeni niciodata, nu exista dovezi care sa demonstreze existenta acelui lucru, asta in viata REALA am numi imaginar! Gandeste-te la un copil care spune ca e o pisica in bucatarie desi nu are animal de companie, nu exista urme lasate de pisica, nu a vazut-o nimeni, tu ce spui? Crezi ca pisica nu vrea sa se arate celorlalti sau crezi ca si-a imaginat-o copilul?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doar pentru că Biblia nu menționează cum s-au înmulțit nu înseamnă că nu s-a întâmplat. Dacă ai citit Biblia mă gândesc că ai observat că lucrurile sunt prezentate foarte pe scurt. Nu este scrisă toată istoria lumii, sunt date unele detalii și atât. Gândește-te și tu un pic și ai să îți dau seama cum s-au înmnulțit.

      Așadar, să înțeleg că tu crezi în evoluție de zici că nu există nimic atotputernic? Că viața a apărut practic din nimic și ne îndreptăm către nimic? Ce rost mai are viața atunci? Pentru ce trăiești tu?

      Da, știu ce se întâmplă când un om moare. Ai vorbit strict de trupul unui om, dar uiți că omul nu este format doar din trup. Omul are suflare de viață și suflet. Ce se întâmplă cu sufletul său? Sau tu nu crezi nici în existența unui suflet, pentru că nu se poate vedea așa-i? Nu se poate demonstra, deci cel mai probabil este că nu există, corect?

      La ce mai spunem atunci că oamenii au inimă, că iubesc, că pot simți? Pentru că în fond, corpul omenesc cu toate organele lui nu fac decât să determine existența omului nu și însuflețirea acestuia.

      Pe asta cum o explici?

      Raiul și iadul, lucruri inventate de creștini...îmi pare rău că asta crezi, te rog să îți amintești cuvintele astea. S-ar putea să te urmărească într-o zi.

      Nu toate lucrurile de pe lumea asta au dovezi. Nu totul poate fi palpabil. Unele lucruri trebuie pur și simplu simțite. Chiar atât de greu este să crezi în ceva ce nu poate fi dovedit de știință? De ce?

      Tu nu ai experiențe în viața de zi cu zi în care simți? Poate azi ai avut un sentiment de tristețe pentru o anumită întâmplare, poate te-ai bucurat sau ai plâns. Poate știința să descopere și să zică prin dovezi exacte mai exact ce anume ți-a produs ție acea stare?

      De fapt, Dumnezeu s-a arătat oamenilor. Biblia ne oferă diferite ilustrații prin care El s-a lăsat văzut în diferite moduri. :)

      De altfel Dumnezeu se arată și prin toată creația Sa, prin lumea întreagă. Dacă te uiți zi de zi în jurul tău și vezi lumea aceasta, universul întreg începând cu planete, munți, ape, dealuri, animale nu ai cum să nu îl vezi pe Dumnezeu.


      Sunt eu nebună pentru că cred în existența unei divinități când există o lume atât de minunată în jur?
      Sau poate ești tu, pentru că din tot ce vezi în jur nu reușești să desprinzi decât un mare nimic, care se duce tot spre nimic?

      Hai să cugetăm, să vedem cine e orb aici. Dacă sunt eu, asta e. Prefer să cred în ceva, decât să trăiesc pentru nimic și în zadar. Prefer să cred într-un Dumnezeu măreț care e capabil de lucruri mărețe decât să cred că există doar o lume de oameni ce se destramă pe zi ce trece tot mai mult. Dar dacă cel orb ești tu?

      Observ că subiectul te interesează și te intrigă din moment ce ai ajuns pe această pagină la acest articol și te-ai mai străduit să îmi scrii și un comentariu lung, așa că am să mă rog pentru tine :) și cine știe poate într-o zi ai să îl înâlnești și tu pe Dumnezeu.

      O seară faină!

      Delete