Versetul zilei

Friday, March 2, 2012

Omul...

În alergarea ta pe pământ uiţi exact cel mai important lucru, de unde ai plecat. Uiţi că la început pe când nu exista nimic Dumnezeu a fost acela care ţi-a dat viaţa şi datorită Lui o ai. Uiţi că viaţa aceasta pe pământ e trecătoare şi că tu nu vei lua nimic din ce ai strâns aici dincolo. Ceea ce înseamnă că s-arputea să te fi chinuit degeaba pentru multe din comorile tale.Uiţi că te aşteaptă viaţa veşnică şi că pentru ea ai fost creat, pentru că atunci când pământul acesta îţi va spune adio, doar trupul tău va rămâne într-un mormânt pe când sufletul va pleca şi se va duce acolo unde îl va trimite Dumnezeu.Unde vei ajunge? În cer? În iad? Unde te duc faptele tale?

Omul se chinuie, munceşte, trudeşte, îşi construieşte o casă mare, nu are timp să se bucure prea mult de ea şi nici de cei dragi, aleargă mereu după bani, şi atunci când ajunge aproape de moarte îşi dă seama că e singur, gol fără Dumnezeu, fără cei dragi, că nu a ştiu să trăiască, că doar a risipit viaţa alergând după lucruri fără de valoare.

35 comments:

  1. Asta e viata... o alergare continua dupa nimic... :)

    ReplyDelete
  2. timpul e cel pe care nimeni nu-l vede dar toti il simtim...Pentru noi oamenii de pe pamint , timpul este o masura a calatoriei noastre terestre...

    ReplyDelete
  3. Mai exista și varianta Purgatoriului :)

    ReplyDelete
  4. Catalin, iti poti si argumenta pertinent afirmatia? Sau doar spui ceva, fara o baza solida de argumente?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Este cazul să citești Divina comedie.
      Apoi, dacă mai ai răbdare, aruncă-ți un ochi pe documentele religioase începând cu anul 1231 ca să vezi poziția bisericii ortodoxe față de subiect și atitudinea bisericii catolice.
      La final, dacă mai ai răbdare, vei revizui fraza "doar spui ceva fara o baza solida de argumente?"
      Salve!

      Delete
    2. Am citit si studiat in scoala Poemul lui Dante, Divina Comedie. Documentele religioase apartinand biserii catolice sau ortodoxe nu am citit.
      Insa, daca tu vrei sa cred ceea ce spui trebuie sa imi dai argumente, nu din opere literare sau documente scrise de oameni, ci din Cuvantul lui Dumnezeu, pe care banuiesc ca il ai in casa.
      Cand imi poti cita din Biblie, atunci consider ca ai un argument pertinent, pt ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu.
      Baza solida de argumente: versete din Biblie, nu din Divina Comedie sau alte documente scrise de om.

      Putini oameni au vazut raiul si iadul si s-au intors pe Pamant ( cand Dumnezeu a avut o dorinta bine intemeiata sa faca asta ). In rest, doar Dumnezeu stie ce e dincolo si pt ca e Dumnezeu, cred ce spune El nu Dante.
      Cred ca intelegi ce vreau sa spun. Nu-ti poti baza viata de aici si destinul vesnic pe o opera literara.

      Delete
    3. 1000 de ani din istoria Europei sunt numiți anii negri,
      din cauză că principiile impuse de religie au limitat dezvoltarea științelor.
      Dacă ne raportăm la Biblie...s-ar ajunge în situația în care viața ar deveni veșnică, după ce Mântuitorul s-ar întoarce călare pe un cal alb, împărțind binele - aici ar fi nevoie de un update: acum 2000 de ani nu se știa cum va evolua tehnologia.
      Științific, Pământul mai are 4,5 miliarde de ani de viață. Deci cam asta este limita veșniciei.
      Însă, nu are rost să mă contrazic cu tine decât atunci când vei face un curs special privind Biblia, tot așa cum am făcut eu la facultate.

      Delete
    4. Mantuitorul nu se va intoarce calare pe un cal alb, ci pe nori, iar viata vesnica nu va incepe de atunci pentru ca exista din totdeauna de aia este vesnica.Fiecare vede Biblia in felul sau insa ea a continuat sa exista si sa domine in ciuda a tuturor lucrurilor ce au fost aruncat asupra ei, ceea ce inseamna ca nu este doar o carte oarecare, si ca zice adevarl.Personal pot spune ca pe mine m-a schimbat, pentru ca atunci cand o citesti te patrunde. Limita vesniciei?Vesnicia nu are limita. Stiintific? Oamenii cu toata stiinta lor au putut sa ajunga la teoria evolutiei dar cine ne zice ce a fost inainte de acea miscare? Cine ne spune de unde au aparut acei atomi? Oriunde o dai tot la Dumnezeu si la Biblie ajungi. Stiinta nu poate curpinde intelepciunea Lui si nici vesnicia.

      Delete
    5. Am mers la Scoala Teologica si am studiat mai mult decat crezi. Personal am studiat mai mult decat crezi si personal si asta pt ca eu nu cred ,,oarba" ce imi spun altii, ci cercetez inainte. Pentru mine nu e vital ca am studiat pertinent la o astfel de scoala, ci faptul ca Dumnezeu, prin harul Lui, mi-a dat ocazia sa fiu copilul Lui.
      Cel mai important factor care imi da ,,autoritate" sa vorbesc este faptul ca am o relatie de Tata - fiica cu Dumnezeu.

      Daca ar fi sa vorbim de toate lucrurile gresite pe care le-au facut oamenii in numele lui Dumnezeu, nu ne-ar ajunge timpul niciodata. Insa Dumnezeu nu i-a indemnat la asa ceva. Ei s-au indemnat singuri. Si Dumnezeu a privit cu durere la ceea ce faceau.
      Adevarul il afli citind si studiind Biblia propriu-zis, nu studiind despre ea.

      In plus, scopul meu nu este sa ma contrazic cu tine. Departe de mine asta. Doar ca vreau sa te indrum in directia corecta. Daca vrei sa Il cunosti pe Dumnezeu, citeste Biblia, roaga-te, cauta-L cu toata inima si Se va lasa gasit de tine. A promis asta.

      Favi H, pe de-o parte eu am inteles ce ai vrut sa spui,dar uneori poate fi confuz pt alte persoane, de aceea o sa subliniez cateva lucruri:
      - Avem nevoie de timp sa subliniem diferentele intre Rapire si a doua venire a lui Hristos ( in prezent citesc o carte despre acest subiect ); intr-adevar viata vesnica nu incepe de atunci.
      - Fiecare vede Biblia in felul sau, dar asta nu este bine. Fiecare trebuie sa inteleaga Biblia prin Duhul Sfant care descopera adevarurile ei. Numai asa cineva poate intelege Biblia corect.
      - Intr-adevar Biblia a ramas, desi a fost cea mai atacata carte din lume; dar a ramas prin puterea si decizia Lui.
      - Referitor la stiinta, exista doua tipuri: stiinta de buna calitate si stiinta de o calitate inferioara. Stiinta de buna calitate merge mana in mana cu Biblia ( am studiat la apologetica despre asta ). Stiinta de calitate inferioara este cea care emite teorii gen teoria evolutiei; dar aceasta teorie tot stiintific a fost dovedita falsa.
      - Stiinta exista prin intelepciunea Lui si stiinta ne descopera din marele Artist. Si Einstein spunea ,, cu cat descopar mai mult din Univers cu atat mai mult incep sa cred intr-o Forta creatoare." Evident ca oamenii de stiinta nu vor reusi aici sa afle multe lucruri, dar le vom afla candva.

      Cum spuneam, sunt multe de zis si de studiat. Nu e un subiect ce poate fi epuizat vreodata.

      Delete
  5. Multi uita ca cele pamantesti sunt doar ,,necesitati" si atat trebuie sa ramana . Aseara am vazut o stire la Tv in care se spunea ca tot mai putini parinti isi petrec timpul liber cu copii lor ...Si a sunat foarte trist !

    ReplyDelete
  6. cum ar spune cnv ...muncesti si mucnesti degeaba in viata

    ReplyDelete
  7. Perfect adevarat.Si ca sa vezi culmea prostiei uni oameni pleaca de pe lumea asta cu bani in buzunar crezand ca-i vor ajuta intr-un fel.
    Primavara frumoasa,si nu uita sa traiesti!

    ReplyDelete
  8. suntem oarecum bolnavi ;) . bolnavi de simţul proprietăţii, de dorinţa de a avea cât mai mult, de a aduna cât mai multe. recunosc, şi eu sunt bolnav, vreau să adun cât mai multă fericire în sufletul meu, dar în primul rând să dăruiesc altora cât mai multă fericire pot, cât de multe bucurii le pot eu oferi.

    ReplyDelete
  9. Adevarat,uitam de unde am plecat,ne gandim numai la noi si la Dumnezeu ne gandim doar la necaz..nu e correct asa.

    ReplyDelete
  10. Cred ca fiecare ar trebui sa ne punem aceste intrebari... Ai mare dreptate...

    ReplyDelete
  11. Prea adevarat si prea trist !

    ReplyDelete
  12. "Omul se chinuie, munceşte, trudeşte, îşi construieşte o casă mare[...] fără Dumnezeu[...] - este relativa afiramtia asta. Nu toti doar muncesc fara sa se bucure de viata. Dar ce-nseamna sa te bucuri de viata - sa traiesti cu gandul pana-n ultima clipa ca Dumnezeu iti va oferi toate necesare tie pentru a trai fericit asa cum este in acceptiunea ta? Cred ca mai important este sa te zbati pentru a avea lucruri materiale si sa recunoastem ca fara ele nu poti supravietui in societatea zilei de azi - ar fi o ipocrizie sa negam acest lucru. Deci, plecad de la premisa ca Dumnezeu iti da, cu siguranta niciodata nu iti va si baga-n traisata. Daca nu reusesti in viata nu cred ca ar trebui sa invinuiesti toate divinitatile pentru simplul fapt ca nu ai vrut sa reusesti. Iar daca ai reusite in plan material cat si psihic, sufleteste, spiritual nu cred, de asemenea, ca ar trebui sa te simti invinit pentru ca tu ai realizat ceva si multi altii au esuat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu a zis nimeni ca o sa iti pice din cer tot ce ai nevoie, ai nevoie de lucruri materiale si noral ca trebuie sa muncesti pentru ele, dar este una ceea ce am scris eu si aste alta ceea ce spui tu.
      Pentru ca eu ma refer la oamenii care in general alearga dupa tot ce este pamantesc si dupa avere uitand ca toate astea raman aici.
      Si din pacate majoritatea fac asa.

      Delete
    2. Ok, atunci ce inseamna pentru tine sa ai alte preocupari in afara celor pamantesti? Sa te dedici intru totul divinitatii? Personal pentru mine a avea preocupari pamantesti inseamna sa ma fac in prmul rand pe mine fericit. Cum? Simplu. Facandu-i pe altii sa radieze, sunt si eu fericit. Caci daca cei dragi mie si cei care ma-nconjoara, cu care intru-n contact nu sunt fericiti cu siguranta ca nici eu nu ma simt confortabil.
      Alergatul dupa avere - da atata timp cat aceasta este acumulata prin eforturi proprii, fara neortodoxii.
      Averile raman aici- da, sunt de acord cu tine, dar ele raman spre beneficiul celor care vor urma. Este in firea lucrurilor sa acumulezi. Daca stam sa ne gandim si Dumnezeu acumuleaza: adepti; sau a acumulat dragoste, bunavointa pe care la randu-I o impartaseste cu noi - asta ca sa dau un exemplu din doctrina crestinatatii.

      Delete
    3. Eu cred ca am fost destul de clara in articolul pe care l-am scris. Da, este necesar sa muncesti, sa iti traiesti , si da sunt de acord ca facandu-i pe altii fericiti te simti si tu fericit, dar in toate astea trebuie sa il incluzi si pe Dumnezeu, viata trita fara El pe pamant e o viata fara nimic in ea. Degeaba strangi si te trudesti, degeaba daca nu il ai pe El si daca nu strangi si pentru viata de dincolo.Preocupari in afara celor pamantesti? Nu stiu ce vrei sa spui prin asta, pentru ca vrei sau nu, pe Dumnezeu trebuie sa il incluzi si in lucrurile pamanesti, pentru ca ai nevoie de el, pana ca sa te ridic din pat dimineata, fara El inima nu ti-ar mai bate. De fapt, mai exact ce din ce am scris nu iti convine? Ca ma invart pe langa subiectul asta si nu inteleg unde vrei sa ajungi. Ca este ok ca omul sa stranga averi? Este ok, este o necesitate dar mai exista si o limita si mai exista si sufletul si pe ala il cam uitam.

      Delete
    4. Ca sa ma fac clara, viata ti-o faci asa cum vrei tu, de tine depinde , si cu munca la fel, e ok sa muncesti, e normal sa faci asta, sa strangi lucruri materiale, iar daca esuezi nu e decat vina, nu e vina altcuiva in nici un caz vina Dvinitatii nu e. Si invers daca iti merg lucrurile bine la fel, e doar vina ta. Doar ca ce am vrut eu sa zic prin ce am scris, este faptul ca fara Dumnezeu omul nu ajunge la fericire , se poate sa ajunga la bucurii de co clipa, trecatoare, si in nici un caz fara Dumnezeu nu ajunge in rai. Strangandu-ti averi pe pamant si lutpand pentru tot ce aici ignorand partea spirituala nu faci decat sa fii bogat pamanteste si sarac spiritual. Ca sa fii fericit ai nevoie de amandoua. Ai inteles acum?

      Delete
    5. "Ca sa fii fericit ai nevoie de amandoua. Ai inteles acum?" Eh, cam aici am vrut sa ajung si eu. :D Imi place ca intr-un final am ajuns sa avem cel putin un numitor comun. :)

      Delete
  13. greu isi dezleaga omul sufletul de sclavia dorintelor...

    ReplyDelete
  14. Asa e..si exact cand viata e mai frumoasa,atunci se intampla ceva..:-j

    ReplyDelete
  15. Tot ce se intampla in viata,se intampla cu un rost...acum depide de fiecare daca invata ceva din fiecare intamplare...parerea mea.

    ReplyDelete
  16. valoarea lucrurilor dupa care alergam ai identificat-o superb in cata fericire ne aduc si cat de aproape ne aduc de viata vesnica. pe care stii ca o avem de castigat in aceasta viata.:)aceasta viata nu e vesnica dar e importanta, e foarte importanta tocmai pentru ca aici ne pregatim pentru cea vesnica.
    cele trei intrebari ti le pui si tie. sau ma insel?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mi-am pus de multe ori intrebarile alea...
      nu am un raspuns pozitiv...dar cred totusi ca El a murit si pentru mine.

      Delete
    2. si a inviat si pentru noi :)

      Delete
  17. O zi frumoasa cu pace si liniste iti doresc!

    ReplyDelete
  18. Foarte important este ca NU faptele TALE te duc in Rai, ci fapta LUI: ISUS a murit (si a inviat) pt omenire, Isus Cristos a platit, cu o jertfa desavarsita, odata pentru totdeauna, pentru pacatele intregii omeniri. O jertfa perfecta, totala, permanenta (Evrei 10:10,14,17,18). Orice ai fi facut, a fost platit la cruce, asemeni si orice vei mai face. El a platit pentru toate pacatele, insa ceea ce iti cere este sa crezi in EL si vei fi mantuit.

    NUMAI EL ESTE BUN. Noi nu suntem buni. Faptele noastre bune sunt ca zdrente murdare in ochii lui Dumnezeu. Daca nu esti constient ca-ti sunt iertate toate, poti sa cazi in capcana inselatoriilor lui satan si sa crezi ca daca ai mai pacatuit, nu esti demn de Dumnezeu, ca Dumnezeu isi intoarce fata de la tine sau pur si simplu sa-ti fie rusine sa mai apari in fata Lui. Atunci apare fenomenul de indepartare a ta de El si astfel devii tot mai slab, mai usor de manipulat de minciunile lui satan, dumnezeul acestei lumi. NU!!!!!! Dumnezeu nu-si intoarce fata de la tine cand gresesti, Esti iertat, esti vazut prin sangele si jertfa perfecta a Domnului ISUS CRISTOS si acceptat de Dumnezeu.

    Aceasta bunatate a Lui, te indeamna la schimbarea care se petrece din interior spre exterior, ca o roada a Duhului, nu din exterior in interior, ca o cerinta a legii, ca un efort propriu pentru a corespunde.

    Dupa ce ai fost nascut din nou SPIRITUAL, daca inima ta este pentru Domnul, chiar daca vei mai face acele lucruri, vei descoperi ca nu mai simti aceeasi placere, aceeasi satisfactie si ca instantaneu sau treptat iti va disparea dorinta de a mai face acele lucruri rele, le vei uri.

    Neprihanirea/ Mantuirea/ Salvarea/ Viata vesnica se primeste prin har (dar nemeritat) prin credinta NUMAI, nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni!!!

    Slava lui Dumnezeu pentru ca m-a facut copil al Lui!!!

    O zi cu multe binecuvantari!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cristinita, nu prea inteleg ce legatura exista intre articolul meu si comentariul tau dar comentariul tau a venit intr-un moment bun pentru mine intrucat sunt intr-o perioada in care fac exact ce spui tu in comentariu, ma invinovatesc si am senzatia ca El nu ma mai iarta pentru ca gresesc...

      Delete